Kategoriarkiv: Fiske & Friluftsliv

Byloppis & Stentroll

En aktiv helg med byloppis i Bro, Storvik och skogstrampande bland stentroll på Söderåsen. Byloppisen var faktiskt lite av en besvikelse då utbudet av varor tycktes bestå utav det som inte blev sålt förra året, och ganska magert jämfört med vad jag upplevt tidigare. Men fortfarande en ganska häftig grej att en hel by kan gå samman och skapa ett sådant pass enkelt arrangemang som drar mycket folk. Redan strax efter 11 var det parkerade bilar längs hela vägen från avfarten till själva byn.

På söndagen ”tvingades” jag upp på Söderåsen för att titta på stentrollsstigen inför nästa söndags begivenhet. Ett ganska enkelt ingrepp i naturen som medför en förmodad stor upplevelse hos de barn som kommer att promenera där och lyssna till Pia Möller-Andersen och titta på skogstrollet Monkan.

Stentrollstigen

Till och med jag kunde känna spänningen i skogen med ögon som spanade på en från alla tänkbara och omöjliga vinklar. Det där kommer bli kul för ungarna nästa söndag.

Hubo-Långsjön Fortsätter Att Blomstra

Något som jag reagerat på det senaste året i synnerhet, är hur många lyfter fram Hubo-Långsjön som ett av de främsta objekten för besöksnäringen. Jag har hört andra lokalpolitiker lyriskt beskriva vilken tillgång det är för kommunen, hur det lockar fiskare från flera håll i landet och bidrar till besöksnäringens utveckling.

Så här långt i år har man satt i inte mindre än 4.2 ton fisk (förra året 18,5 ton) och strömmen av intresserade fiskare ser inte ut att avta. Förutom ett bra arbete med att skapa trivsamma platser där besökande i lugn och ro kan vänta på att fiskarna skall nappa, finns det grillplatser och annat som bidrar till komfort.

Hubo-Långsjön Hemsida

Hubo-Långsjön på Facebook

Långsjön

Förutom fina fiskar så erbjuder man nu i ett samarbete med Grillköket, utkörning av mat från deras meny. Man kan alltså lugnt sitta kvar i sin solstol, titta på flötet, plocka upp telefonen och få en pizza eller en smaskig hamburgare levererad direkt dit du sitter.

Ytterligare ett lysande exempel på hur ideella krafter bidrar till att besöksnäringen utvecklas och människor strömmar till kommunen.

 

Rekordgädda På Över 20 Kilo

Ett nytt svenskt rekord i avdelningen gäddfiske har satts. 21.07 kilo och med en omkrets på 71 cm och längd 128 cm. Det är en lätt kontrast mellan mina egna fångster så här långt denna säsong.

Gädda

Men när det kommer till just bottennapp så är det lite hur jag upplever journalisten som rapporterar om rekordfisken. Det hela får liksom ett löjets skimmer. Förmodligen hade han hoppats att artikeln skulle få lite draghjälp och fånga upp intresset på nätet, men risken är nog att han istället för spö för sin tilltänka klickfluga.

Sveriges Friluftskommun – Hofors Inte Ens Med På Listan

Jag snubblar över en intressant undersökning som utförts i syfte att undersöka kommunernas arbete med det lokala friluftslivet. Här måste ju Hofors rankas oerhört bra tänker jag när jag börjar studera rapporten som ni återfinner till fullo under denna länk. Men till min jättestora förvåning finns vår egen kommun inte ens med i undersökning:

Rankning Nu har jag inte riktigt kunnat utläsa varför vi inte deltagit i undersökningen, och vi är i ”gott” sällskap tillsammans med kommuner som är otroligt stora inom besöksnäringen, bland annat Falun, Helsingborg, Orsa och Gottland. Är det något som vi har i Hofors kommun så är det ett allsidigt, varierat utbud av just friluftsliv. Kanske har undersökningen fallit mellan stolarna någonstans i kommunhuset och inte besvarats, vilket verkligen får ses som ett misslyckande om så är fallet. Bra reklam är aldrig dåligt, i synnerhet gratis sådan.

Fiskepremiär

Efter en upplevt väldigt lång vinter blev det så dags i helgen att sätta i båt och bege sig ut för att testa lyckan. Islossningen har ju nyss skett på hemmasjön, så några större förhoppningar om att träffa på någon tjock och trind gäddfröken fanns inte på topplistan. Men det blev en väldigt skön dag på sjön där solen verkligen värmde när den var framme och kylan blev påtaglig när den gick i moln.

Fiskepremiär

Ett enda misstänkt möte med misstänkt fisk råkade jag ut för, rejält med bitmärken efter skarpa tänder på betet men inte mer än så denna gång. Skönt dock att fiskesäsongen på öppet vatten är igång.

Sportlovsfiske 2016

På tal om just Hofors insjöar så arrangeras det traditionsenligt sportlovsfiske i kommunen. På tisdagen kan alla upp till 12 år prova på fiskelyckan och dessutom få grillad korv och dryck.

Fiske

På onsdagen arrangeras det på Storgösken mellan 12.00 och 14.00. Även där bjud det förhoppningsvis på fiskelycka och man grillar korv. Gratis för alla barn och ungdomar och man utgår ifrån parkeringen vid golfbanan där det enligt uppgift skall vara uppmärkt. En pimpeltävling för vuxna arrangeras också samtidigt mot en mindre avgift.

Folkvandring Den Nya Sortens Mindfullness

Okej folkvandring syftar kanske till något helt annat, men i det här inlägget så är det folk som vandrar och det har verkligen blivit en innegrej att gestalta på film och praktiskt ute i naturen. Härom kvällen såg jag Reese Witherspoon i filmen Wild och sedan tidigare finns ju den sanna historien om Christopher McCandless också på vita duken under namnet Into The Wild.

WildInto-the-wild Båda har det gemensamma att det är människor som på något sätt vill kliva av ekorrhjulet och ta en vandring för att självförverkliga sig själv eller reda ut bekymmer i livet. Klart sevärda båda två. 170-180 mil till fots genom Nordamerikas natur känns lite som en utmaning och något man inte gör i en handvändning.

Men däremot så ligger ju Hofors längs den drygt 27 mil långa Gästrikeleden. Gott om kilometer att gå för den som tröttnat på mindfullness och 5:2 dieter för att komma tillrätta med olika saker i livet. Det finns egentligen ingenting som säger att man måste starta på en specifik plats för att vandra hela leden, man kan gott börja i Hofors och sedan ta sig runt i stora delar av Gästrikland och även avsluta på toppen av Fjällberget och en utsikt i den dal som Hofors tycks vara belägen i.

Jag har ju gått några utvalda bitar tidigare, men mitt i snökaoset kan jag känna att det kanske vore något man borde göra som Gästrikebo eller i vart fall Hoforsbo, att ta sig en tur runt hela leden. Är det någon i Hofors som gjort det i ett svep och kan berätta hur lång tid det ungefär tar och vad man borde tänka på innan man ger sig iväg? Ja förutom att kanske vänta tills det är behagligare nattemperatur ute och mindre att pulsa i.

Äntligen En Fiskedag

Äntligen ett par rejäla luckor i kalendern och gyllene tillfälle att lufta spön och beten. Ljust och fint men aningen kallt i skuggan så understället gjorde verkan. Kanske hade flytoverallen varit att föredra men fiskekamraten som valt just den krängde av och på i takt med att värme och kyla växlade. Verkade mest omständigt. Strategin var att bara trolla runt på de vanliga stråken och se om det var någon fart i vattnet, efter fem rundor hade vi inte ens drabbats av ett bottennapp. Dock var det uppfriskande luft och riktigt skönt att få lämna civilisationen en stund. Den är nämligen helgalen just nu verkar det som.

Fåglarnas flykt

Flyttfåglarna gör antagligen det enda rätta just nu och drar vidare till både varmare och förhoppningsvis lugnare breddgrader. Syns i vår igen!

Älgjaktstider

Sedan någon vecka så bör man se upp om man beger sig ut i skogen för att plocka svamp. Det är älgjaktstider och det är bra om man är observant var man knallar in i för område. Mest påtagligt blev det igår när jag strosade runt några hundra meter öster om Hubo-Långsjön.

Älgkostym

Där låg tre stycken ”älgkostymer” med tillhörande huvuden och fötter. Det ser ju inte så trevligt ut men är inga konstigheter, de andra djuren får en smakbit av jägarnas byte och det syntes spår av en räv som försökt dra med sig ett smaskigt ben hem till var han nu bor.

Älgben

Kanske dröjde sig räven kvar bakom något buskage, Våra tre hundar reagerade väldigt starkt på fyndet, eller i vart fall det som kanske fanns utom synhåll. De två minsta backade från slaktresterna och morrade, den större var snabb att slita åt sig en bit kött som han svalde i en hast.

Ankdammen Har Fått Tillökning

Denna morgon satte Hofors FVO i en ny laddning med fina öringar i Ankdammen.

Fiske1

Ett hundratal fina fiskar där enstaka exemplar låg runt kilot och resterande med en snittvikt på halvkilot.

Fiske2

Video från isättningen

Som vanligt är det endast tillåtet för barn och ungdomar upp till 15 år att fiska runt Ankdammen. Var snäll och respektera det och riskera inte dryga böter och polisanmälan bara för att det suger i fisketarmen. Det här är till för våra yngre invånare endast.

Arbetssamt Fiske På Hyen

Det har väl inte gått sådär bejublande bra med fisket i ”hemmasjön” vare sig i år eller förra året, och kanske även året före det. Därför var jag kanske inte svårövertygad när fiskekamraten kontaktade mig och frågade om vi skulle testa något annat. Jag har förvisso varit på Hyen ett antal gånger, men det är en mycket outforskad sjö för min del. Den har andra djup än vad vi är vana med, vanligen 3 och kanske som mest 6-9 meter på ett enstaka ställe.

Hyenkarta

Hyen har en annan potential och dessutom sägs den vara berikad med ädelfisk även om jag inte själv sett till mer än flytande döda exemplar vid en isättning. Nåväl vi begav oss rakt ut och hamnade bakom en ö där det sades kunna vara hyggligt för abborrfiske. Efter lite manövrar fram och tillbaka hittade vi en plats som indikerade att det fanns gott om fisk.

Hyen1

Det var det inte så efter någon timme blev det ännu en förflyttning och en fin plats i sjunkande sol. Där började det nappa även om det inte var rekordsfiskar. Eftersom det blir mörkt tidigare på kvällarna nu så bestämde vi oss för att trolla tillbaka till iläggningsplatsen. Nu befann vi oss ungefär mitt på Hyen när motorn plötsligt strejkade. Vi tittade mot land och insåg att dels skulle vi inte hinna iland innan det var becksvart och det skulle krävas en rejäl träningsomgång vid årorna, antagligen i skift. Fiskekamraten som dessutom skulle arbeta nattskiftet kände nog stressen komma smygande. Inte en chans att han skulle hinna in i tid. Efter drygt halva sträckan lyckades han mirakulöst få fart på motorn igen och den tog oss en betydande bit mot land innan den lade av igen. Den stora behållningen av gårdagens fiske var antagligen vyerna när vi försökte hanka oss in mot land igen.

Hyen

Det blir nog mer försök på Hyen, inte minst för att fisketillsynen behövs skärpas till där ordentligt. Mer trevliga fiskenyheter väntas på lördag. Följ Hofors Fiskevårdsområdes Facebooksida för uppdateringar.

Söndagpromenad

Det var ju strålande fint väder igår och söndagar brukar vanligtvis präglas av viss tristess i väntan på måndagen. Efter att ha vankat omkring hemma och suckat högt och ljudligt bestämde jag mig för att slå slag i saken och besöka Björktjärn, vilken jag inte besökt sedan 1982 då jag tog min rekordabborre på metspö. I samma veva också gå en bit av Gästrikeleden och kolla in den där silvergruvan som skulle finnas på berget.

1

Mina minnen av Björktjärn var tämligen korrekta. Lite svårtillgänglig för fiske från land, så när jag satt det och tänkte att det var ingen vidare bra idé att stoppa ner ett ihopfällbart kastspö i ryggsäcken, kom det ett par knallande längs stigen.

6

Visade sig vara en man som jag sökt i början på sommaren gällande en potentiell utställning av en fotoskatt begraven i källaren hos Entré Hofors som skyddat den från att hamna på soptippen.  Kvinnan såg bekant ut men jag kunde till en början inte placera henne. Pensionerad kemi och matematiklärare på Hagaskolan visade det sig och efter ett mycket trevligt samtal om Hofors rent generellt gick dom åt sitt håll och jag åt mitt. Först ett foto på rastplatsen vid sjön.

2

Förutom att det är en mycket vacker natur längs Gästrikeleden skall dom ha en stor eloge för hur väl uppmärkt den är.

7

En behaglig promenad senare så hittade jag den där silvergruvan om än lite undanskymd. Nedanför fjällstugan.

4

3

 

Man lär så länge man lever och igår gick det upp för mig varför det egentligen heter Silverdalen. Borde ha gjort kopplingen tidigare med namnet på stadsdelen och ja, själva silvergruvan. Man bröt tydligen silver redan 1645 höll sedan på i omgångar fram till 1888 då man en tid brutit malm istället för silver. Intressant. Knallade vidare ner mot Hofors och mötte crossåkare i leden. Har för mig att det finns regler som säger att dom inte skall åka i leden alls. Inte så märkligt att motorentusiasterna hamnar i klinch med människor som föredrar lugnet i att vandra.

Ny Vecka!

Startade den nya veckan genom att kliva upp innan själva måndagen förmodligen hade det. Skulle väl kanske inte beskriva det som entusiasm, men visst finns det vissa förväntningar på veckan. Kommunstyrelsemöte, bildandet av en styrelse till radioförening och kanske det jag sett fram mest emot, att äntligen få avlägga slutprov och presentation av studierna i Besöksnäring. Gått riktigt bra så här långt med 3 A av 4 möjliga så här långt och jag vill ju gärna avsluta hela kursen på samma sätt. Inledde dock veckan med en tur ut i vår fantastiska natur mycket tidigt. Spöklikt med den dimma som låg över den dal som Hofors verkar ligga i.

Måndag150824

Jag har nu sett Hofors från ett par olika perspektiv, men inte reagerat på hur själva landskapet runt oss ser ut innan denna sommar. Är det någon som har en bild från ovan där man tydligt ser topografin så vill jag gärna ta del av den.

2

Självklart passade jag på att ladda upp energinivån inför veckan på sjön under söndagen. Fantastiskt väder och perfekt för lite mete. Prövade ett par olika platser innan jag och fiskesällskapet hamnade vid ett syre där det nappade skapligt bra. Inget stort blev fångat men närkontakt med fisk som rätade ut en metkrok noterades. Någon form av hederspris bör väl fiskesällskapet få för denna duo i det minsta jag sett på samma krok.

3

En Vidrig Sommar Av Fästande Djur

Jag har väl haft mina aningar själv denna sommar, men Gefle Dagblad bekräftar det hela:

Fästingarna har haft mycket gynnsamma betingelser i Sverige i år. Den fuktiga väderleken som rådde under våren och stora delar av sommaren har gjort livet angenämt för de små bitska krypen. Sannolikt har det inneburit en större förekomst än vanligt av fästingar.”

Fästing1

Det har inte varit en enda skogsvanding eller, snarare ingen annan promenad heller där vi inte fått plocka bort dessa otäckingar från hundarna. Att vi dessutom har en katt som gillar att stryka omkring i buskage och högt gräs gör inte saken bättre. Han är mörk i färgen det syns inte lika tydligt när äckeldjuren springer omkring i hans päls. Varje kväll tror han att det är keldags, men har missförstått att den noggranna genomstrykningen av hans päls snarare handlar om att hitta och avliva de här. Ett praktexemplar som hittades bakom örat på ett av djuren:

Fästing2

 

Lite märkligt upplever jag det dock med fästingar. Som barn rullade man ju ständigt runt i naturen men jag kunde inte minnas att jag någonsin hört talas om fästingar ens.

Måndagsfiske

Igår var det en sådan där typisk måndag. Trots att jag vaknade med en iver att uträtta stordåd så bidde det mest ett tomt stirrande på datorskärmen och sporadiskt kliande i huvudet. Det finns egentligen bara ett botemedel mot sådant och mot kvällskvisten så rodde jag ut på sjön för att spendera tid åt det livet egentligen handlar om.

Fisk2

Under en väldigt kort period nappade det bra med abborre, inget av större karaktär än denna vilket verkade förbrylla åtminstone en av hundarna. Det verkade inte kännas helt bekvämt för honom. När så denna brax dök upp, fann han det bättre att gå och sätta sig i ett hörn så långt bort från fisken som var möjligt i en båt.

Fisk1

Svampsäsongen Igång

Egentligen hittade jag kantareller redan i juni, små men gula. Den senaste tidens regn har dock medfört att det fullständigt väller ut svamp i våra skogar och hösten är ju faktiskt den riktiga säsongen för att plocka svamp. Lite som kräftorna, även om man får fiska i stort sett året runt så hör det till traditionerna att man gör det under några veckor på hösten.

Skogsguld

Att plocka svamp är lite som att fiska på land. Det krävs tålamod, ett par skarpa ögon och ganska mycket tur att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle. Just runt Hofors finns det riktigt fina platser och jag tror nästan varje svampplockare har sin egen hemliga guldgruva. Mitt eget är en plats senare på hösten när trattkantarellerna kommer upp i drivor. Varje år plockas otroliga mängder som senare får pigga upp måltiderna under vinterhalvåret.

En Helg I Matens Tecken

Okej, idag är det kanske inte strålande väder och det är måndag, men efter den här underbara helgen så har jag märkligt nog sol i sinnet ändå. En heldags fiske i lördagsmed fantastiskt fint väder. Jag och fiskekamraten ankrade upp i lä bakom en ö och satte oss för att pimpla lite abborre. Inga som helst världsrekordfiskar, men i stort antal. Vi gav upp mot kvällningen och då hade vi sammanlagt dragit upp över hundra små tusenbröder och mörtar. Kul med aktivitet i sjön oavsett resultat.

4

Senare på kvällen fick jag även en genomgång hos en riktig chilientusiast som visade tips och trix och avsmakning av en riktig styggelse till chilifrukt som fick fiskekamraten att äta en burk med cremé fraiche för att lindra elden i käften. En annan med lite vana behövde ju inte såna barnsligheter även om det var ganska plågsamt gott…

 

På tal om just gott så har det varit spännande experiment på grillen i helgen. Själv har jag inte behövt lyft ett finger för äldsta barnet har utvecklat en passion för det här med grillning och vill gärna testa sig fram med de anhöriga som försökskaniner. Lördagen bjöd på ”Beer can chicken”, man kryddar upp en rå kyckling och stoppar en ölburk i baken på den och låter den sen stå och grilla sakta på glöden. Riktigt bra resultat som serverades med egenhändigt gjort potatissallad. Även på söndagen tändes grillen och då hade den blivande grillmästaren en variant av hamburgare på gång. Även det med en ölburk inblandad även om den inte öppnades denna gång.

1

 

Receptet har på senare tid spritts som en löpande eld via sociala medier och det var smaskigt att få testa denna version där hamburgaren får en fyllning.

Vi testade lite olika fyllningar där resten tog bland annat paprika, trattkantareller, lök, ost men jag valde detsamma men bytte ut svampen med rikligt av jalapeno istället.

3

Med facit i hand så kunde man använt nästan allt mellan himmel och jord, Philadelphiaost, gräslök, rosépeppar och kanske till och med en skvätt grädde för ”inkokad” sås kunde ha fungerat bra. Körde även en sats med Xs Painballs.

2

Ungefär samma princip som med ölburgarna, men betydligt mer kryddade med olika sorters chili. Gör lite större köttbullar, linda runt en halv baconskiva och pensla sedan med BBQ-sås under grillning. En rökigare variant är ypperlig om man gillar det. Pricken över i, kan vara att sedan lägga dem i en het salsa och ha som tilltugg under tiden som ni grillar.

Hofors Från Ovan

Igår kväll gjorde jag en liten utflykt och tittade på valda delar av Gästrikeleden. Jag har nämligen blivit mer och mer nyfiken på att ta en promenix längs hela leden. Det är ju en liten nätt vandring på nästan 27 mil, så det kräver nog sina förberedelser.

Gästrikeleden

 

Som ni vet var det inga glada miner efter Enduro-SM i Hofors där leden delvis blev sönderkörd. Nu är jag av den åsikten att även motorsport skall vara en del av det rika idrottsliv som vi kan erbjuda här i Hofors och bokstavligen som ett brev på posten, fast i mejl så kom en lösning som kanske kan medföra att vi både kan ha motorcyklar och vandrare i skogen. Läs här:

Dra om leden över Tolvberget ned till Garaget vid Hubobanan och sedan efter Bruksvägen till Lugneån och till Hoforshallen.
Gör nuvarande till en bana för årliga tävlingar för Enduro som SM.”

Det är väl ett mycket bra förslag tycker jag. För övrigt så är kanske en av de vackraste vyerna man kan se längs den del av Gästrikeleden som passerar Hofors, den från Fjällberget och IK Sports fjällstuga.

Fjällvy

Det slog mig att vi lever nästan som i en dalgång vilket jag aldrig tänkt tanken på. Just vyn där uppe kunde justeras genom att kapa ner ett par träd till så att man såg betydligt mer. Makalöst vackert.

Hoforsnappet 2015

Som ni vet pågår det ju varje år en fisketävling i Hofors kommun som innefattar sjöarna i Hofors FVOF. Tävlingen heter Hoforsnappet och aktuell ställning i tävlingen kan ni följa via hemsidan.

Hoforsnappet

Tänkte samtidigt passa på att tipsa om att Hofors Fiskevårdsområde numera finns uppstartat på Facebook, och tanken är att man där skall kunna ta del av aktuell information, lägga upp sina egna fiskebilder eller bara njuta av andras i sinom tid. Gå in och gilla den!

Skärpning Hoforsungar!!

Läser man inlägget innan detta så ser man att det är en rad aktiviteter och arrangemang som anordnas i kommunen. Många frivilliga som ställer upp med tid och pengar för att underhålla och aktivera oss kommuninvånare. Tyvärr så finns det individer som alltid skall förstöra eller kasta smolk i bägaren för andra. Igår kom det information att ett antal ungdomar, trots att det råder fiskeförbud tills fredag morgon klockan 09.00, ställt sig och dragit upp 12 öringar. Det är tydligt uppsatta informationsskyltar att fiskeförbud råder och att man definitivt inte skall plocka upp fler än 4 fiskar per dag när fisket får inledas igen. Ni förstör för andra och har dessutom sett till att det är kanske blir slutfiskat för er del i Ankdammsområdet. Ertappas ni en gång till med att antingen försöka mata ankor med trekrokar och bröd eller stå och fiska där ni inte får, så kommer era föräldrar att få ett samtal hem och de får dessutom komma och hämta ut er fiskeutrustning hos Hofors FVO. Vi är väldigt besvikna på er!

Slutfiskat

Gratis Fiske För Alla Barn & Ungdomar

Som ni alla barn och ungdomar vet så är det dags på fredag från klockan 09.00 att försöka fånga någon av de 120 halvkilosöringarna som släpptes i Ankdammen i veckan. Kanske får man napp av någon av de andra större öringarna som det finns gott om i området. Har man inte egen utrustning så finns det att låna gratis på  Time-butiken. Idag har vi varit ett gäng som iordningsställt 39 met- och kastspön. Men glöm inte bort att det råder fiskeförbud tills just fredag i dammen.

Fiskespön

 

Var aktsam om utrustningen så att fler får ta del av detta gratis fiske. Till er vuxna så finns det ett önskemål, att har ni överbliven utrustning som ni kan tänkas donera så lämna gärna in det på Time. Det råder viss brist på i synnerhet flöten 🙂

Ankdammen Får Påfyllning

Lagom till helgens folkfest i Hofors så fylls Ankdammen på med öringar.

På fredag är det fritt fram för alla barn och ungdomar under 15 år att börja fiska. Det är Hofors fiskevårdsområdesförening som fyllt på med 120 öringar i halvkilosklassen för att uppmuntra barn till att fiska.

– Det finns även en del större öringar som levt där en längre tid att dra upp, säger Hans Lundberg som jobbar i föreningen.”

Tyvärr så finns det individer som inte kan respektera att detta är till för barn och ungdomar, utan helt fräckt kommer lite tidigare på morgonen och tror att det bara är att hala in fisk på löpande band. Men i det fallet så kan jag skicka en liten hälsning att vi kanske syns där i buskagen och är du inte under 15 så kan det bli en dyr historia 😉

Fisketillsyn

Ny Vecka

Äntligen måndag igen eller vad säger man. Relativt trist helg med hällregn och tråkväder. Mellan fiskepassen som bara blev två har det mest handlat om att sitta i soffan och titta ut genom fönstret och sucka. Fredagen bjöd på ett par timmars fint abborrfiske och en kraschlandning på halt båtgolv,  och först vid 20-tiden på söndagen kunde jag åter ge mig ut på sjön när solen sprack upp. Då kom de första gäddorna också.

Sjö

Nåja, ett par timmar kan räcka bra för att ladda upp batterierna rent själsligt. Nu väntar en intensiv vecka och till helgen så anordnas Bessemerfesten där man bland annat kan se uppträdanden och tävling om vem som är grillmästaren i kommunen. Vi får hoppas på bättre väder.

Grillmästare