• Svinaktigt Beteende

    0 comments

  Jag skrev lite om valpropaganda tidigare i veckan, jag hade en föraning att den var fjärde år återkommande vandalismen skulle dyka upp. Rätt som vanligt alltså. När jag passerade Sandvikens centrala delar i veckan så låg alla skyltar sönderslagna. Såg bedrövligt ut och jag tänkte att vad skönt att vi inte har det sådär i Hofors. Igår blev jag ganska besviken.

  A2

  Visst, man kan tycka att det är irriterande hur man slänger upp skyltar till höger och vänster (det var väl en kul formulering?) och att i synnerhet Modareternas politik är värd att kritiseras, men varför kan man inte respektera den demokratiska processen och låta alla synas på det sätt man vill efter de regler som satts?

  A1

  I Hela Hofors så är just Moderaternas skyltar sönderslagna. Snälla skräpa inte ner mer utan använd er rätt att rösta bort dom istället om ni är missnöjda. Det här ger inget bra intryck av vår kommun när folk passerar.

 • Mer Dyster Vandalism – Denna Gång Vid Stålringens Sportcenter

    8 comments

  Igår kunde passerande konstatera att någon knäckt av nyplanterade träd vid Smålandsgatan i centrala Hofors. Idag möttes fritidschefen Rolf Larsson av en mycket dyster syn.

  IMG_0033

  Trots att det verkar ha funnits människor som varit vid fotbollsplanen och tränat så har ingen sett eller hört något om vem eller vilka som böjt sönder det omgärdande staktetet. Det här är riktigt bedrövligt och kommer att kosta oss kommuninvånare en vacker slant eftersom kommunen nu måste hyra in en firma som återställer stängslet och stolparna i funktionabelt skick igen. Skadegörelsen kommer dessutom under morgondagen att polisanmälas av den bedrövade fritidschefen.

   

  Tråkigt nog så kostar det tid och pengar som kunde ha använts till annat på fritidssektorn. Är det någon som vet något om detta så kontakta Rolf Larsson eller Polisen.

 • Sommarvandalism I År Igen

    0 comments

  Jag tror vi ser det varje år när sommarloven infaller. Oerhört onödig vandalism som inte innehåller ett uns kreativitet. Inatt var det någon eller några som passerade Smålandsgatan nedanför gamla Högtomtaskolan och gjorde det här:

  10464230_10201222529764111_1929755611802051126_nOm det är någon som vet vem eller vilka som gjort det här kanske det kan ringas ett telefonsamtal till kommunen som får skicka faktura på trädet.

   

 • GB Med Gammal Smak För Bistrovagnar- Nu I Sommartappning

    1 comment

  Nej lika klassisk som glassbolaget GB är den i Falun med omnejd bekante återfallsförbrytaren som har som specialitet att plundra resturangvagnarna till tågen.

  Tidigare om GB:

  G.B – Återfallsförbrytaren som är ett säkert vårtecken

  Return of the återfallsförbrytare

  Nu har han återigen ertappats med sitt signaturbrott skriver Dala-Demokraten:

  57-åringen har en bra bit över 50 avsnitt i belastningsregistret och är en av länets mest notoriska återfallsförbrytare. Under senare år har han nära nog specialiserat sig på att bryta sig in i bistrovagnar på bangårdsområdet i Falun, äta, dricka och i flera fall lägga sig att sova i vänta på att bli gripen. Senaste inbrottet upptäcktes 04.30 på tisdagsmorgonen, 57-åringen hittades och erkände sig skyldig.”

  Kanske är det den kalla sommaren som gör att GB åter vill bli ertappad och satt i förvar. Där är det åtminstone varmt och det serveras regelbunda måltider… Trots att det kan framstå mycket komiskt i det hans brott består utav, så är det en våldsam person som jag personligen tyvärr haft erfarenheten att möta flera gånger i min egen tjänsteutövning. Det räckte inte ens med att byta arbete tre gånger, han dyker upp på samma sätt som gubben i lådan när man som minst behöver honom. Rent tragiskt för en gång i tiden var det en riktigt snäll kille innan drogerna grep tag i honom.

  GB

  Han har gripits sedan han supits sig full i väntrum på sjukvårdinrättning, dömts för hot med massagestav och dömdes för några år sedan för att ha sågat ner en tall. Han nekade men dömdes på grund av sågspånet i skorna.”

   

 • Någons Uppgång & Fall

    0 comments

  Något säger mig att detta ärende kommer ha en viss betydelse även för Hoforsbloggen. Jag emottog idag dokument som ser ut som rena grekiskan, men som jag antar kommer att ha viss betydelse i ärendet.

  fu

  Tydligen så kan man förfalska något så trivialt som SMS och försöka anmäla folk, men lika ”lätt” kan man tydligen se att ett meddelande manipulerats.

  Mejl

 • Anders Eklund Misshandlad

    0 comments

  Ja han behöver väl ingen närmare presentation i Hofors. Aftonbladet, Expressen.

  Engla Höglunds mördare, Anders Eklund, misshandlades i går på Norrtäljeanstalten. Ett okänt antal medintagna gav sig på honom i en verkstadslokal.”

  Humor

 • Söndersparkad Käke

    0 comments

  Och nyheterna blev inte mycket gladare efter branden i hyreshuset heller,  berättar Arbetarbladet om en annan tragisk händelse från en plats där det borde råda glädje och godartade fysiska aktiviteter.

  Två av deltagarna råkade i bråk. Båda är tonårspojkar. En av dem slogs till marken och fick därefter ta emot sparkar mot huvudet. Käken krossades och pojken tvingades till operation.”

   

 • Misstänkt Mordbrand

    0 comments

  Det kan bero på att jag under många år bodde så nära en brandstation, att jag inte längre reagerar när det är utryckning på gång. Jag hörde förvisso sirenerna sent under gårdagskvällen, men det låter ju även lite titt som tätt här i Hoforstrakten även om det inte är några allvarliga händelser varje gång. Jag blir lite häpen när jag denna morgon läser i både Gefle Dagblad och Arbetarbladet att  någon tänt eld i en lägenhet i ett hyreshus.

  Ute på gatan hörde vittnen en man berätta att han tänt på. Han ska också ha sagt något i stil med att han hoppades att hela huset och alla i det skulle brinna upp. Det rapporterar polisen som senare grep mannen. 

  Åklagare beslutade i natt att anhålla 60-åringen som är känd av polisen sedan tidigare. Han är bland annat tidigare dömd för narkotikabrott och brott mot vapenlagen.”

  Eld

  Obs! Fotomontage.

 • Bombdåd Mot Hoforspolitiker

    0 comments

  -Det var länge sen man hörde något om Michael Ohlsson, sade en bekant för någon vecka sedan. Föga kunde jag väl ana att de två detonationerna som jag nämnde i samband med inlägget om inbrottet på Coop, hade allt med just Michael Ohlsson att göra. Arbetarbladet berättar nu om hur han systematiskt utsatts för hot, misshandel, vandalism och kränkande behandling. Det är vedervärdigt att läsa.

  Michael Olsson har blivit misshandlad, fått fönster krossade och husfasaden inkletad med bajs. Förra helgen sprängdes hans brevlåda i luften. 
  – Rutorna skallrade, säger han.”

  Möjligtvis kan orsaken eller en av dem, vara den kontroverisella musikvideo som han gjorde för att protestera mot rättsväsendet i Sverige.

  ohlsson

  Redan 2012 var det en kommentar under en av artiklarna i lokaltidningarna som menade att ”Svenssons” skulle ta saken i egna händer, vilket tydligen då har skett,  hetsjakten på Micke Ohlsson vilket ni kan läsa mer om här.

  untitled1

   

  Trots att det polisanmälts verkar det som om att det rättsväsende Ohlsson kritiserade inte är till för alla.

  Trakasserierna har fortsatt. Förutom krossade fönster har han fått husfasaden inkletad med avföring. Det finns ingen misstänkt. Efter senaste sprängningen hittade Michael Ohlsson de papprör som troligtvis användes.

  – Jag hoppas att polisen skickar dem på analys.

  När Arbetarbladet kontaktar polisen visar det sig att polisen, i brist på bevis, skrev av anmälan dagen efter sprängningen.”

 • Cigarettkupp Mot Coop I Hofors

    0 comments

  Det var nog runt 23-tiden som det hördes två skarpa smällar över centrala Hofors. Om det har något samband med dagens notis i Arbetarbladet om en cigarettkupp mot Coop vette tusan.

  Det var cigaretter och snus som brottslingarna fick med sig. Över 200 cigaretter och 15 stockar med snus stals.”

  Kanske är det felformulerat, men om det ”bara” rör sig om 200 cigaretter så är det inte mer än 10 paket. Onekligen intressant om de två knallarna hade något med saken att göra.

 • Kassaskåpskupp På Demensboende I Hofors

    0 comments

  En mycket märklig stöld av ett kassaskåp på demensboendet Hesselgrenska har tydligen skett under helgen skriver Arbetarbladet.

  Kassaskåpt har stulits någon gång under påskhelgen. Stölden upptäckts på tisdagen då en anhörig ville förvara föremål i det.

  Kassaskåpet hittades dock senare under dagen. Det är fortfarande oklart om något stulits från det.”

  Det sätter ju informationsbroschyren i lite dålig dager där man bland annat uppmanar de boende att förvara sina värdesaker i just det där kassaskåpet.

  Hesselgrenska

   

  Märklig formulering också. ”Förvara pengarna inlåsta men vi ansvarar inte för det”?

 • Anders Eklund Om Sin Framtid Efter Avtjänat Straff

    0 comments

  Med tanke på föregående nyhet så vill jag tipsa om en veckogammal artikel i Expressen som avhandlar livet för otäckingen Anders Eklund.

  eklund

   

  Han verkar ha storslagna planer på sin framtid, inte bara hus, villa och fru med barn(!!)) Även om han beklagar sig för att forna vänner inte besvarar hans brev så skickar han iväg dem och hoppas på svar.

  ” Samtidigt som de gamla vännerna har vänt Anders Eklund ryggen, har han funnit nya innanför murarna, berättar han:

  ”Nu har jag hittat en fin och bra vän här inne, det är en kille från ‘XX’ som heter ‘NN”, han är ‘xx’ år och han och jag har samma intressen.”

  Enligt Anders Eklund planerar hans nye kamrat och en annan intern på avdelningen att dra i gång ett företag tillsammans.

  ”Dom har inte så stor kunskap inom åkeribranschen så jag håller på att hjälpa dom lite nu, och hans polare ”NN” vill att jag skall vara med sen, då jag blir frisläppt nån gång i framtiden. Så nu är det nästan roligt att vara här när man hittat en som är lika mej. Vi tänker lika och kan jobba lika bra ihop nere på jobbet oxå, så nu går veckorna snabbare oxå, sen är jag gladare oxå.”

  Sen kan man givetvis fundera lite över uttrycket att någon skulle vara lika Anders Eklund. Bevare oss väl!

 • Okänd Man Försökte Locka In Barn I Bilen

    0 comments

  Under gårdagskvällen spreds ett budskap via Hoforsbor i sociala medier.

  Namnlös

   

  Varning utfärdad i Svärdsjö med omnejd. En mörkhyad man har försökt locka med en 6-årig flicka i sin bil i morse i Böle. Mannen i fråga blev arg då flickan ej ville hoppa in. Flickan sprang hem och ingen skada skedd fysiskt. MEN..håll utkik och varna föräldrar samt informera era barn att ej följa med någon okänd person. Björkhagsskolan är informerad och kommer gå ut med information men detta blir tidigast i morgon! 
  Händelsen är även polisanmäld!

  Många har nog missförstått delen med Böle som alltså i det här fallet inte avser området Böle industriområde i Hofors utan byn Böle i norra delen av Svärdsjön, Falu kommun. Mer i denna artikel i Dalarnas Tidning. Lik förbenat så är det som vanligt bäst att hålla reda på sina barn, i synnerhet de mindre. Förra året rapporterades det om en man med bil som försökt slita in elever på väg till Hälsinggårdsskolan i Falun också.

 • Förmodade Hundkadaver Som Eldats Upp Vid Gamla MC-Stugan *Uppdaterat*

    0 comments

  Jag nämnde i dagnes första inlägg att en hemsk nyhet sannolikt skulle presenteras under dagen. Under gårdagskvällen spreds nyheten om ett skrämmande fynd via sociala medier. En Hoforsbo hade sett resterna av vad som antogs vara två förkolnade lik av hundar. Platsen en grillplats vid gamla MC-klubbens lokaler efter Korsåvägen. Nu rapporterar Arbetarbladets TV-satsning, Arbetarbladet Idag, och en artikel att en reporter varit på plats och konstaterat att det är resterna av två hundliknande djur.

  Kadaver

   

  Kopierad skärmbild från TV-inslaget

  Det skall även kunna röra sig om resterna efter två rävar, sannolikt drabbade av skabb som eldats upp, men det finns i nuläget inga uppgifter exakt vad fyndet är. Även om det naturligtvis skulle kännas mer obehagligt om det var någons hundar som eldats, så känns det ändå lite skrämmande att någon bara lämnat detta efter sig på en välbesökt plats.

 • Är Bärsäsongen Redan Igång?

    0 comments

  Jag har naturligtvis inte bevis för att det förhåller sig så, men flera Hoforsbor säger att ”Bärplockarna” kommit ovanligt tidigt till orten. Det är tyvärr det första jag tänker på när jag läser om drivmedelsstölderna vid Böle industriområde. Det blir en hel del notiser under ”bärsäsongen” som numera inte enbart är förlagd till höstarna.

  Gefle Dagblad – Drivmedel stals i Hofors

  Arbetarbladet – Inbrott hos Hoforsföretag

  Jag vill minnas att man förra året nästan på datumet, diskuterade hur man skulle tackla problemen. Förhoppningsvis har man en plan för att motverka detta effektivare i år.

 • Hoforsläraren – Bristerna I Förundersökningen Finns Svart På Vitt

    0 comments

  Ärendet med Hoforsläraren som misstänks för att ha låst in och både verbalt och fysiskt kränkt ett antal 10-11 åriga flickor fortsätter. Som bekant friades läraren i Tingsrätten, där man menade att utredningen varit bristfällig:

  Bevisningen i form av barnens inspelade förhör spelades upp i rättssalen. Men rätten tyckte inte att bevisningen var tillräckligt övertygande.
  – Det saknades förhör med föräldrar, andra barn i närheten och även den andra läraren som deltog i lektionen, säger domaren Karl Johan Cavallin när domen läses upp i rätten.
  Lärarens advokat Agneta Hillblom Tedeborg avböjde att kommentera den friande domen.
  – Varken jag eller läraren vill kommentera, säger hon.
  Åklagare Therese Stensson vill inte kommentera förrän domen är skriftlig till veckan. 
  – Det är svårt att kommentera tingsrättens synpunkter på utredningen. Jag menade att min utredning var tillräcklig. Jag kan i nuläget inte ta ställning till ett eventuellt överklagande, säger hon.”

  Löp

   

  Nu väljer åklagaren att överklaga ärendet och det är minst sagt märkligt med vissa detaljer i utredningen kontra domslutet:

   Tingsrätten har inte prövat om handlingarna är brottsliga eller inte. De konstaterade bara att det saknades förhör, säger Therese Stensson.

  Rätten ogillade åtalet och ansåg att det saknades förhör med den andra läraren som deltog under den berörda lektionen, föräldrar samt en elev som rörde sig i korridoren utanför vid tillfället.

  – Vi ska tillmötesgå några av rättens synpunkter och komplettera med förhör av föräldrar med flera, säger Therese Stensson.

  Eftersom fallet är speciellt menar åklagaren att det är särskilt viktigt att de misstänkta brotten prövas.

  – Som lärare får man vidta vissa åtgärder, men här har man gått utöver det man får göra, säger hon.”

  Förhöret med den andre läraren som deltog i undervisningen finns på sida 82 i förundersökningen, förhör med eleven som rörde sig i korridoren vid själva händelsen på sida 77, förhör med skolchefen Agneta Dahlqvist på sida 86. Varför detta plötsligt inte finns med under själva rättegången är ett mysterium och det är lätt att förstå att tingsrätten känner tvivel och menar att utredningen inte är komplett. Men allt finns i förundersökningen. Det är dessutom klandervärt att utredningen tagit så lång tid när rekommendationerna är att det skall utföras ”skyndsamt” när barn är inblandade i ett brottsmål. Lägg därtill läraren som fått sväva i ovisshet under samma period. Det är inte bara barnen som längre är att betrakta som offer i den här historien på grund av hur utredningen skötts.

 • Svart Måndag

    0 comments

  Det är med en smak av galla i munnen som denna måndagsmorgon inleds. Av anledning den fruktansvärda händelsen i Helsingborg igår där en fotbollssupporter blev ihjälslagen inför den Allsvenska premiären. När jag först hörde nyheten misstänkte jag att det var en uppgörelse mellan fotbollsfirmorna som skördat ännu ett liv, men det var istället en familjefader utan koppling till våldsromantiken som många andra lever med. Hur förklarar man för barnen att pappa bara skulle gå på fotboll och nu kommer han aldrig mer hem.

  HIFDIF

 • Polisbeväpnade Män Rånade Hemköp

    3 comments

  Och i grannkommunernas lokaltidning har tryckfelsnisse varit framme mer än en gång det senaste dygnet.

  Polisbeväpnade

 • Efterlysning: Vem Stal Hyllningströjan I Rondellen?

    1 comment

  Som ni kunde läsa i inlägget innan placerade sig Hofors Team 99 högst på guldstegen i söndags då man spöade Brynäs IF i en DM-final. Detta fick den engagerade hockey och lärarprofilen Mathias Strand att snabbt inrätta en liten hyllning till grabbarna i Rondellen.

  19

   

  Tyvärr fick den bara sitta kvar i två dagar innan den försvann. När Mathias Strand skulle hämta sin tröja och hjälm denna morgon hade någon eller några helt enkelt stulit föremålen. Någon gång mellan 21.00 igår och 06.00 denna morgon har hyllningen försvunnit. Detta är riktigt uselt om någon läser det här som vet var tröjan och hjälmen finns kan ni antingen meddela Mathias Strand eller skicka ett mejl till Hoforsbloggen (uppgifter finns under fliken Kontakt).

 • Hoforsläraren Frias I Tingsrätten

    0 comments

  Idag genomfördes rättegången mot den Hoforslärare som låste in ett antal barn i ett omklädningsrum på Värnaskolan, domslutet kom oväntat samma dag. Läraren riskerade minst ett års i fängelse vid en fällande dom. Tingsrätten meddelade vid 14-tiden att läraren frias från alla åtalspunkter och rätten menar samtidigt att utredningen hade brister.

  Läraren var misstänkt för misshandel, ofredande och frihetsberövande av barn efter en kaotisk situation i ett omklädningsrum. Men läraren friades på alla punkter och grät öppet i rättegångssalen när domen föll. 

  Rätten menar att utredningen hade brister, bland annat ansåg man att det var för få viktiga förhör.

  HetsScen från filmen Hets, 1944 

  Exakt vad denna dom innebär för lärarens anställning, barnens välmående och rektorns helgplaner är vid tidpunkten icke känd.

 • Hoforsläraren I Tingsrätt På Fredag

    1 comment

  Imorgon klockan 09.00 inleds rättegången mot Hoforsläraren som påstås ha låst in barn och både verbalt och fysiskt ofredat skolelever under hösten 2013. Det sker vid Gävle Tingsrätt.

  Löp

 • Hamster Stulen Vid Inbrott

    0 comments

  Lokaltidningarna Gefle Dagblad och Arbetarbladet rapporterar om ett av de kanske märkligaste brotten jag läst om på mycket länge.

  Altandörren var uppbruten, två fönster krossade och både bottenvåningen och källaren hade drabbats av vattenskador. Kvinnan misstänker att vattenskadorna har samband med inbrottet.

   Någon eller några inbrottstjuvar hade tagit en dator, tv-spel och – en hamster.

  – Den satt i en bur som var försvunnen. ”

   

 • Socialdemokratisk Grundare Av Rasbiologiska Institutet Har Återvänt

    0 comments

  Det är lite smått underhållande på ett ironiskt vis att det nu sprids en nyhet om Hjalmar Branting i media. Okej historien har sin charm, det skall icke förnekas. Expressen, Dala-Demokraten.

  För tio år sedan stals en byst av den forne statsministern Hjalmar Branting från en park i Borlänge.

  I går återfanns den med ett brev runt halsen – där tjuven förklarade vad den varit med om.

  - Det var verkligen roligt att den kom tillbaka. Vi trodde att den hade blivit slängd i älven, säger Lars-Erik Rydje, 77, som larmade polisen om statyn.”

  Brev

   

  Så långt en charmig historia. Och i Borlänge kommun väntar man bara på att sätta Hjalmar på en pidestal igen. Bysten är för övrigt inte ett dugg unik, den återfinns bland annat (om inte minnet sviker mig) även i Säters folkets park, i Göteborg och Södertälje. Ja han finns lite varstans misstänker jag som en påminnelse om en av de verkligt stora inom Socialdemokratin. Personligen har jag småfnissat lite över dessa byster och konstverk föreställande Hjalmar Branting. Han må vara känd för hans insatser inom Socialdemokratin, men varje gång jag hör hans namn tänker jag på Statens institut för rasbiologi. Ni vet dom där knäppgökarna som mätte folks huvuden och konstaterade att dom inte höll måttet eller ansåg att vissa i vårt land skulle steriliseras så att deras avkommor inte bidrog till ett rasligt förkastligt Sverige. Ja dom var inte heller så förtjusta i Samer om jag minns rätt. Herr Branting var nämligen en av initiativtagarna till detta institut och fortfarande i modern tid så hyllas han som en av landets stora profiler.

  HB

   

  Ett sinne som Adolf Hitler och ett utseende som Josef Stalin. När man nu skriver om seriealbum och barnsagor för att dessa inte är politiskt korrekta, är det inte på sin plats att man tar och plockar ner alla monument över den här mannen också. Så Socialdemokratin i landet kan få göra upp med sitt dunkla förflutna, en gång för alla. Ställ inte upp honom i Borlänge igen utan låt honom stå i en garderob någonstans.

 • Förlåt Åke, Jag Tog Inte Din Skivsamling Men Betedde Mig Bedrägligt Åt Ändå

    0 comments

  Någon gång i början av 80-talet började en riktig landsplåga sprida sig via radio och ”diskotek” som det hette på den tiden. Ja jag pratar naturligtvis om gruppen Attack och deras ”Ooa hela natten”. Som de allra flesta ungar ville man ha autografer av kända människor och personligheter. Jag vill minnas min första var Tjadden Hällström som på den tiden brukade dyka upp sommartid i Hofors och hålla en matinéshow med sina olika karaktärer. Nåja, när den här landsplågan till låt dök upp, fastnade jag som så många andra för den och gick omkring och ”Ooade hela dagarna”. Jag köpte även en singel och som med så mycket annat av föremålen från den tiden har jag den naturligtvis kvar.

  Attack

   

  Just idag var det en tidningartikel och ett minne som fick mig att bläddra fram den i skivsamlingen. Trummisen i Attack,  Åke Eriksson återfinns nämligen i dagens Expressen, där han förlorat runt 7000 skivor och singlar i en fräck kupp.

  Stockholmspolisen utreder en stor stöldkupp mot skivsamlaren och musikern Åke Eriksson, som var trummis i bandet Attack. För en tid sedan slog en liga till mot Erikssons lager där han förvarade en av Sveriges största och mest värdefulla skivsamlingar.

  Över 7 000 lp-skivor och otaliga singlar till ett värde av stora summor pengar stals. Eriksson, som är en av Sveriges bästa trumslagare, har arbetat med skivsamlingen i omkring 50 år.

  – Det är så tråkigt. Jag hade min skivsamling i lagret eftersom den är så enormt stor och inte får plats hemma.

  Jag ler lite åt minnet av Attack och trummisen Åke. Jag har ett minne jag gärna vill dela med mig om just honom. Jag samlade autografer nämnde jag. Attack var ju det hetaste på musikhimlen sedan Elvis ansåg jag och skrev därför ett brev till CBS Records AB, där jag artigt bad om att det skulle vidarebefodras till gruppen Attack. Jag bifogade ett frankerat brev för svar och satt sedan framför brevlådan några dagar i väntan på svar. Det dök aldrig upp något så det hela föll i glömska. Tills en dag betydligt senare. Jag hade helt tappat intresset för både Attack och deras musikaliska plåga. Det damp ner ett brev, handskrivet och ganska långt. Men det var inte från Rosa Körberg, sångerskan och tillika syster till en annan känd Körberg vid förnamn Tommy.  Nej det var från trummisen Åke som beklagade att det tagit så lång tid för mig att få ett svar, men bifogat fanns ett idol-vykort med nästan alla medlemmar i bandets autografer. Dock inte Rosas.

   

  I brevet så beskrev Åke lite av vad han gjort på sistone, avslutade det hela med att erbjuda sig bli min brevvän. Alltså en sådan som fanns tidigare innan internet kom och förstörde det underbara med att få handskrivna brev i sin brevlåda. Jag minns att jag blev mycket smickrad av förfrågan, satte mig och skrev ett kortfattat svar, innebörden att visst kunde vi utväxla brev men att jag hellre hade sett ett svar från Rosa Körberg. Jag har tyvärr inte hans brev kvar idag, men det hela rann ut i sanden ganska fort. Jag fick ytterligare ett brev men svarade aldrig och någonstans i bakhuvudet har jag alltid haft ett mycket dåligt samvete för det. Tänkt mig att Åke gick omkring och undrade var hans brevvän tagit vägen, om han gjort något fel eller om jag bara gått upp i rök en dag. Nu med dagens moderna teknik kanske jag borde skicka honom ett meddelande via Facebook eller liknande, och be om ursäkt för att jag betedde mig som jag gjorde.

 • Första Vårtecknet Äntligen Här!!! – G.B Begår Nya Brott

    0 comments

  Jag har hävdat det tidigare och säger det igen. Det säkraste vårtecknet som finns är när återfallsförbrytaren ”G.B” gör inbrott i järnvägsvagnarna. Om vi även detta år får se honom ”häcka” i Hofors är det svårt att sia om. När han 2012 siktades på orten rörde det sig förmodligen mycket riktigt om en översovning och missandet att kliva av vid stationen i Falun.

  GB