• Försöker Locka In Barn I Bilen

    0 comments

  Det är ju så med sociala medier att rykten kan spridas som en löpeld utan att ens ha någon substans av sanning i sig. Ofta är det varningar om vita skåpbussar, om stöldligor som snor hundar och gör inbrott. Nu senast spreds information att två och ibland tre unga män setts försöka locka till sig barn till bilen med godis. I dagens Arbetarblad står det att ett av dessa fall polisanmälts.

  En mamma i Hofors har polisanmält att en okänd person försökt locka med hennes barn till en bil.

  Det är de tre barnen som berättat om händelsen för sin mamma, men exakt var i Hofors det inträffade har de inte kunnat berätta.

  Enligt mamman ska det ha hänt vid 18.30 i söndags

  Jag tror ingen glömt bort Anders Eklund och därför blir människor lätt skärrade när det sprids sådan information. Det kan alltså vara på sin plats att man talar med sina barn att aldrig någonsin gå in i någon bil oavsett om man känner personen eller om det är totala främlingar som lockar med godis.

  Nu råkar jag även ha informationen att ett par Hoforsbor i dagarna haft ett samtal med ett par andra personer om det olämpliga i att färdas i en bil och försöka prata med småtjejer och locka med att ge godis om så sker. Om det haft någon effekt återstår att se.

 • Nätpedofilen Bland Hofors Ungdomar Är Fast!

    0 comments

  Det är alltid nyttigt att knyta ihop lösa trådar. För ganska precis ett år sedan så gick det ut en varning här på Hoforsbloggen om en nätpedofil som härjade bland barn och ungdomar i Hofors.

  Hoforsföräldrar: Hitta pedofilen i era barns vänlista

  Polisen inleder förundersökning om nätpedofil bland Hoforsungdomar

  Flertalet barn och ungdomar hade träffat på den här individen som gick under namnet ”Emil Penta” och tillvägagångssättet mycket klassiskt för hur nätpedofiler agerar. Först obetydliga harmlösa kontakter, sedan invagga barnen i falsk säkerhet och göra kontakten till en hemlighet mellan parterna. Sedan kommer förfrågningar om bilder, mer lättklädda bilder och det hela spårar ur. Som ni kan läsa i inläggen ovan var sträckte det hela sig ända till Peru.

  Penta-

  Det tog sin tid att ens få polismyndigheten intresserad av ärendet, jag fick till och med lära dom hur man bildspårar via nätet, till slut kom det en drivande kvinnlig polis som förstod att använda modern teknik och det faktum att Facebook spar på allt.

  20140113_135727Tyvärr så blev det ingen rättegång av det hela där man uttömmande hade kunnat se och höra vad pedofilen egentligen tänkte med. Han godkände ett strafföreläggande och erkände ett av brotten(osäkert hur många fler som anmäldes). Det visade sig vara en 21-åring från en mindre ort i norra Sverige som till och med förekommit på TV. Enligt polisen mycket ångerfull. Om han lärt sig en läxa eller inte återstår att se. Men gissningsvis kommer han inte att dyka upp bland Hofors barn och ungdomar igen. Tyvärr är det bara en i det vidriga stim av monster som simmar under internets yta. Det är på sin plats att hålla koll på era minderårigas aktiviteter på nätet. Det var så den här fula fisken slutligen blev ertappad.

  CaseClosed

   

 • En Falskanmälan Om Våldtäkt Bara Toppen Av Det Berömda Isberget

    0 comments

  Den 18 juni gjordes det ett inlägg här på Hoforsbloggen med en skaplig cliffhanger. En cliffhanger är lite som att retas, att säga A men inte B om ni hänger med. Där spekulerade jag i om det var ”någons uppgång och fall” och onekligen så verkar det gå åt det hållet.

  fu

  Gefle Dagblad – Ljög kvinnan om våldtäkten?

  Arbetarbladet – Bluffade om våldtäkt

  Den 47-åriga kvinnan anmälde att hon blivit våldtagen. Men den påstådda gärningsmannen tycks ha befunnit sig 13 mil därifrån.

  Misstankarna mot mannen drogs tillbaka. Nu åtalas i stället kvinnan för falsk angivelse.

  I juni i år åtalades den 47-åriga kvinnan för ett liknande brott – falsk tillvitelse och bevisförvanskning. Även den gången utpekade hon mannen i Hudiksvall som gärningsman och sa att han hade skickat ett hotfullt sms.

  Polisens it-tekniker kom senare fram till att meddelandet var fejkat.

  Det blir en fortsatt cliffhanger för det här är bara toppen av det berömda isberget och jag gissar att det kommer väckas flera åtal mot människor som ägnat sig åt att förvanska sanningen en hel del. När allt är lagt på bordet kommer nog flera kommuner och myndighetsmänniskor försöka stoppa huvudet i sanden och låtsas som att man inget hört, inget sett och att ta några konsekvenser för sina agerande, det kommer samtliga att försöka undvika.

 • Ondska Möter Sin Kusin Brutalitet – Varför Hyllas Anders Eklunds Misshandlare?

    4 comments

  De senaste dagarna har massor av människor delat länkar till misshandeln av Anders Eklund. 99,99 procent uttrycker något om ”poetisk rättvisa” och hyllar gärningsmännen till skyarna. Arbetarbladet skriver:

  Det var i juni under en fikapaus i verkstaden, där de intagna jobbar, som Anders Eklund blev attackerad av de båda männen.

  Bland annat så slog de honom med en gummiklubba. Han blev även slagen och sparkad.

  Anders Eklund fick föras till sjukhus för vård.

  I förhör framgår att det funnits misstankar om att fler fångar kan ha varit inblandade – men det är två medfångar, 26 och 27 år, som nu står åtalade vid Attunda tingsrätt i Sollentuna.”

  Visst är det på något sätt något inom en som säger att det var rättvist efter vad han gjorde mot både Pernilla och Engla. Att få känna på en promille av hans eget vidriga våld men ändå överleva och kanske få stryk ännu en dag i framtiden. 2010 till och med satt jag och längtade efter den dagen då någon form av rättvisa skulle skipas. Den gången var det Hagamannen aka Niklas Lindgren som slogs blodig av en man som knivhögg sin 13-årige styvdotter, knivhögg och våldtog hennes 13-årige vän till döds. Det hela var så vidrigt att någon rättvisa rörde det sig inte om, snarare ett uttryck för vad dessa män är för något. En fruktansvärd händelse som nådde modern på självaste Mors Dag 2006.

   

  Det blev till slut Anders Eklunds ”tur” att drabbas av det meningslösa våldet.Arbetsplats

  Vid en fikastund i arbetsverkstaden uppstår tumult och Anders Eklund misshandlas med bland annat gummiklubbor. Resultatet ser ni på bild i länken till Arbetarbladet ovan, vill man fördjupa sig i hela händelsen så finns hela förundersökningsprotokollet under denna länk. Två medfångar flög plötsligt på Eklund efter någon form av dispyt.

  Blod

  Blod2

  Det finns flera osmakligheter i den här historien vilket gör att jag vill skriva om den. En är Anders Eklunds skadeståndskrav.

  45000 Sveda & Värk

  15000 Pyskisk kränkning

  1800 Trasiga glasögon

  1500 Tandläkarutgifter

  Jag minns vilka problem Englas mamma hade att på något sätt få staten att ta sitt ansvar för att en mördare/våldtäktsman genom polisens misstag gått fri och kunnat göra om det med hennes dotter.

   

  En annan sak som jag tänker på är hyllningskören till en av förövarna som misshandlade Anders Eklund. Vet människor vem den individen var och ändå hyllar hans våld som rättvisa? Så här säger gärningsmannen själv om händelsen:

  Ali kommer inte ihåg vem, man befinner sig vid fikabordet som finns i verkstaden. Ali hör hur Anders pratar om den lilla flickan som han mördat. Ali säger till honom att sluta prata om det. Anders svarar då ”håll käften jävla neger”. Ali blir arg över detta, han är dock mest irriterad över det Anders pratade om den mördade flickan. Ali svarar ”va fan säger du” och går emot Anders. Anders börjar då ”veva med armarna”, han slår ett slag som träffar Ali i ansiktet, han slår även flera slag men inga träffar honom. Ali känner då att han måste försvara sig då Anders är mycket större och tyngre än honom, Ali börjar då slå och sparka mot mot Anders, Ali får in några slag och ev. någon spark.”

  Det låter ju onekligen som att Anders Eklund då sitter och skryter och inte visar någon ånger över vad han gjorde mot Engla, att Ali blivit kränkt och slagen och därför varit tvungen att försvara sig. En annan medfånge hoppar in och hjälper till, men någon gummiklubba har ingen av dem sett till under misshandeln.

  Förövare

  Ali Lamin Abdakarim

  Nyårsafton 2004/05. 

  Jenny och hennes väninna Linda tog följe med fyra somalier till en fest. Vägen till festen gick genom ett obebyggt område varpå de båda väninnorna blev åtskilda av somalierna. Linda blev sedan slagen i huvudet med en batong och någon av somalierna tog hennes väska. Linda fick utstå flera slag mot huvudet så att det började blöda kraftigt och hon trodde då inte att hon skulle klara mycket mer varpå hon spelade avsvimmad för att få ett slut på misshandeln. Misshandeln mot Linda resulterade i att hon fick sy på två ställen på huvudet. Linda fick även gipsa sin tumme och hela hennes tumnagel har fallit av sedan hon försökte skydda sig från batongslagen. Hon mår även psykiskt dåligt efter misshandeln och vill inte bo ensam.

  Offer

  Jenny fick ett slag i huvudet och föll baklänges. Allt svartnade för henne och när hon vaknar upp så ligger hon i en skogsdunge. Hon fick sedan utstå flera slag som resulterade i att hon återigen svimmade. Nästa gång våldtas hon och får under våldtäkten flera slag. Bland annat så sparkar Jassin Abdikarim Mahamud [numer Lamin Abdikarim Ali] henne i underlivet flera gånger. Abdulgadir Mohamed Khalif och Mursal Abdullahi misshandlade Jenny. Enligt domen så skall Omar Mohamed Omar hållt vakt medan Jassin våldtog Jenny med råhet och hänsynslöshet [S.33 i domen] vaginalt och analt.

  Jassin Abdikarim Mahamud (1987-04-10) förekom vid den här tidpunkten under tre avsnitt i belastningregistret och hade den 26 mars 2004 dömts för grov knivmisshandel varvid socialnämnden i Mölndals kommun fick ansvaret för Jassins påföljder. I fallet med Jenny och Linda dömdes Jassin till 2 år sluten ungdomsvård samt 150 000 SEK i skadestånd.

  November 2010:

  Jenny 24, våldtogs brutalt på nyårsafton i Göteborg 2004. Utöver sexvåldet misshandlades hon med en batong och sparkades i underlivet. 
  Samme man misstänks nu – under nytt namn – ha våldtagit, hotat och rånat en 84-årig kvinna i Dalarna. 
  – Det väcker en stark vrede inom mig, har Jenny tidigare sagt till Expressen om det nya fallet.”

  Expressen – Ali våldtog 84-åringen – får nio års fängelse

  Hon berättade om skräcktimmarna som började klockan 03.00 den 18 november förra året. Hon vaknade och såg att det lyste i lägenhetens kök. Först trodde hon att det var sonen som kommit för att hjälpa henne. I stället möttes hon av blicken från en okänd man – beväpnad med en stor kniv.
  Han hade tagit sig in genom balkongdörren. Enligt polisens förhör stirrade han på henne och sa: ”Tyst, annars dödar jag dig!”
  Sedan gick han till angrepp och utsatte den 84-åriga kvinnan för omfattande sexövergrepp.”

  Med detta i bakhuvudet så var det nog ingen ”mysig stund” runt fikabordet alls. Det är odjur som inte någonsin skall släppas ut i det fria igen. Det ligger i gärningsmannen Alis natur, det finns djupt rotat i Anders Eklund. Vad menar man att samhället har för slags vård som kan bota denna brutalitet?

 • Fyra Nya Parkeringsvakter

    0 comments

  En stor fördel med att bo i ett mindre samhälle som Hofors kommun är att man inte behöver springa och betala parkeringsavgift så fort man skall har ett ärende centralt. Många städer har för övrigt tagit bort det krångliga systemet och nyttjar parkeringsskivor och annat istället för myntjakt i fickorna, betalkort och SMS. Det är förvisso en inkomstbringande verksamhet att ta ut parkeringsavgifter för en kommun, men finns det något större irritationsmoment när det krånglar med en automat och du ändå åker på böter.

  Parkering

  Gefle Dagblad rapporterar om att det skall bli dyrare att felparkera i Hofors.

  Enligt ett beslut i kommunstyrelsen höjs avgifterna inom kort till 500 kronor för en ”vanlig” felparkering och till 800 kronor för den som parkerar i en handikappruta eller på en gång- och cykelväg.

  Sedan Hofors enda parkeringsvakt slutade för en tid sedan har kommunen inte haft någon övervakning.

  Jag vet inte om det avskräcker vissa individer att parkera lite hur man vill för att man ”bara” skall springa in på Systembolaget eller ”bara” köpa snus på Sparköp. Det är ganska trångt utanför på gatan och vissa dagar och tider snudd på omöjligt att ta sig fram för att man vill ha kortast möjliga väg mellan bilen och dit man skall. Om höjda bötesbelopp löser situationen kan jag inte sia om, men 500 och 800 kronor kanske är avskräckande.

   

  Vidare tänker jag alltid på Berit när jag hör ordet parkeringsvakt. Ni vet hon som berättade att det såldes brännvin i kommunens källare i Falun.

 • Allvarligt Valsabotage Mot Hoforspartiet

    0 comments

  Tidigare har Hoforsbloggen berättat om det sabotage som drabbat andra lokala partier i Hofors. Ja det är inte en företeelse endas i Hofors utan hela landet är drabbad av den vandalism som pågått under valet. Det är rent ut sagt för djävligt att man inte kan respektera andras budskap och den demokratiska processen samt yttrandefriheten. Jag talade med en ”korkskalle” som menade att det var en form av yttrandefrihet att protestera genom att riva ner oliktänkandes valaffischer. Nej det är helt fel, det är vandalism och inget annat.

  A2

  Hoforspartiet har gjort valet att inte sätta upp skyltar och affischera i större omfattning. Dels för att det är kostsamt och vi i partiet betalar allt ur egen ficka, dels för att just den här formen av vandalism medför nedskräpning. Vi har däremot använt oss av de allmänna anslagstavlorna och där har vi hela tiden fått våra informationsblad nedrivna. Vi sätter upp nya och dagen eller dagarna efter är de borta igen. Må så vara hänt, kanske vill någon bara ha ett minne av detta historiska val som Hoforspartiet dök upp i.

   

  Men de senaste dagarna så har en annan form av valsabotage dykt upp på bordet. Från flera källor har det kommit information att det finns människor i Hofors som går runt och påstår att Hoforspartiet inte ”finns på riktigt” och att röster på oss är bortkastade. Givetvis kommer vi att gå till botten för att hitta upphovsmannen/kvinnan till det här.

   

  Hoforspartiet är registrerad som en idéell förening med organisationsnummer 802490-1632. Vi har våra stadgar, vi har alla dokument över partiets eller den politiska intresseföreningens bildande. Vi har våra affärer kopplade till Handelsbanken i Torsåker och vi har en ny fräsch politik för Hofors framtid vilket tydligen medför att denna typen av förtal måste användas för att få människor att inte rösta på oss. Personligen ser jag det som ett allvarligt sabotage mot den demokratiska processen ett val innebär och jag hoppas verkligen inte att detta är sprunget ur ett annat lokalt representerat parti. Frågor på det?

  Nyannons

 • Hoforsbo Misstänkt För Barnvåldtäkt I Falun

    0 comments

  Usch och tvi! Men det är ju illa att två inlägg efter varandra skall handla om äldre män och deras sjuka förhållningssätt till minderåriga. En 41-årig Hoforsbo misstänks nu för barnvåldtäkt på ett hotell i Falun skriver Dalarnas Tidning.

  Falun

  Ärendet är omgärdat av sekretess.

  Men enligt en häktningsframställan som lämnades in till Falu tingsrätt på måndagen ska en 41-årig man från Hofors ha våldtagit en minderårig på ett hotell i Falun.

  Enligt åklagaren Jimmy Skogström ska brottet ha begåtts mellan tisdagen och onsdagen förra veckan. Vid 12-tiden på fredagen anhölls mannen i sin frånvaro och han kunde gripas några timmar senare.”

 • Anders Eklund Misstänkt För Tredje Mord

    0 comments

  Riktigt motsägelsefullt. Först ett inlägg om mindre kriminalitet i Hofors och sen kommer Hofors/Torsåkers egen lilla seriemördare och slår till igen.

  Eklund ”Anders Eklund, dömd för morden på Engla och Pernilla, misstänks för ett tredje mord. Förhör planeras att hållas under dagen.

  – Jag kan bekräfta att han är misstänkt för ett nytt mord, säger advokat Leif Silbersky.

  Usch den mannen äcklar mig å det grövsta!

 • Mindre Kriminalitet I Hofors

    2 comments

  En rubrik man inte trodde man skulle få se i media: ”Minskad kriminalitet i Hofors

  I onsdags gick det att läsa i den här tidningen att kriminaliteten i Hofors är ”omfattande”. Det stämmer inte. Vad som är omfattande är förstås en definitionsfråga men klart är att brottligheten i relation till befolkningsmängden är lägre i Hofors än snittet för landet som helhet, så i den meningen är brottsligheten inte omfattande.

  GD beklagar misstaget.”

  Kanske gick det av bara farten, för mediabilden har aldrig riktigt stämt med det hur invånarna själva ser omkring sig. Man skall inte förneka att brottslighet existerar, för det gör den, men den är inte lika synlig längre i Hofors. Polisens riktade insatser mot narkotika och annat ger resultat även om den inte syns i tidningen.

  Brottslighet

 • Svinaktigt Beteende

    6 comments

  Jag skrev lite om valpropaganda tidigare i veckan, jag hade en föraning att den var fjärde år återkommande vandalismen skulle dyka upp. Rätt som vanligt alltså. När jag passerade Sandvikens centrala delar i veckan så låg alla skyltar sönderslagna. Såg bedrövligt ut och jag tänkte att vad skönt att vi inte har det sådär i Hofors. Igår blev jag ganska besviken.

  A2

  Visst, man kan tycka att det är irriterande hur man slänger upp skyltar till höger och vänster (det var väl en kul formulering?) och att i synnerhet Modareternas politik är värd att kritiseras, men varför kan man inte respektera den demokratiska processen och låta alla synas på det sätt man vill efter de regler som satts?

  A1

  I Hela Hofors så är just Moderaternas skyltar sönderslagna. Snälla skräpa inte ner mer utan använd er rätt att rösta bort dom istället om ni är missnöjda. Det här ger inget bra intryck av vår kommun när folk passerar.

 • Mer Dyster Vandalism – Denna Gång Vid Stålringens Sportcenter

    8 comments

  Igår kunde passerande konstatera att någon knäckt av nyplanterade träd vid Smålandsgatan i centrala Hofors. Idag möttes fritidschefen Rolf Larsson av en mycket dyster syn.

  IMG_0033

  Trots att det verkar ha funnits människor som varit vid fotbollsplanen och tränat så har ingen sett eller hört något om vem eller vilka som böjt sönder det omgärdande staktetet. Det här är riktigt bedrövligt och kommer att kosta oss kommuninvånare en vacker slant eftersom kommunen nu måste hyra in en firma som återställer stängslet och stolparna i funktionabelt skick igen. Skadegörelsen kommer dessutom under morgondagen att polisanmälas av den bedrövade fritidschefen.

   

  Tråkigt nog så kostar det tid och pengar som kunde ha använts till annat på fritidssektorn. Är det någon som vet något om detta så kontakta Rolf Larsson eller Polisen.

 • Sommarvandalism I År Igen

    0 comments

  Jag tror vi ser det varje år när sommarloven infaller. Oerhört onödig vandalism som inte innehåller ett uns kreativitet. Inatt var det någon eller några som passerade Smålandsgatan nedanför gamla Högtomtaskolan och gjorde det här:

  10464230_10201222529764111_1929755611802051126_nOm det är någon som vet vem eller vilka som gjort det här kanske det kan ringas ett telefonsamtal till kommunen som får skicka faktura på trädet.

   

 • GB Med Gammal Smak För Bistrovagnar- Nu I Sommartappning

    1 comment

  Nej lika klassisk som glassbolaget GB är den i Falun med omnejd bekante återfallsförbrytaren som har som specialitet att plundra resturangvagnarna till tågen.

  Tidigare om GB:

  G.B – Återfallsförbrytaren som är ett säkert vårtecken

  Return of the återfallsförbrytare

  Nu har han återigen ertappats med sitt signaturbrott skriver Dala-Demokraten:

  57-åringen har en bra bit över 50 avsnitt i belastningsregistret och är en av länets mest notoriska återfallsförbrytare. Under senare år har han nära nog specialiserat sig på att bryta sig in i bistrovagnar på bangårdsområdet i Falun, äta, dricka och i flera fall lägga sig att sova i vänta på att bli gripen. Senaste inbrottet upptäcktes 04.30 på tisdagsmorgonen, 57-åringen hittades och erkände sig skyldig.”

  Kanske är det den kalla sommaren som gör att GB åter vill bli ertappad och satt i förvar. Där är det åtminstone varmt och det serveras regelbunda måltider… Trots att det kan framstå mycket komiskt i det hans brott består utav, så är det en våldsam person som jag personligen tyvärr haft erfarenheten att möta flera gånger i min egen tjänsteutövning. Det räckte inte ens med att byta arbete tre gånger, han dyker upp på samma sätt som gubben i lådan när man som minst behöver honom. Rent tragiskt för en gång i tiden var det en riktigt snäll kille innan drogerna grep tag i honom.

  GB

  Han har gripits sedan han supits sig full i väntrum på sjukvårdinrättning, dömts för hot med massagestav och dömdes för några år sedan för att ha sågat ner en tall. Han nekade men dömdes på grund av sågspånet i skorna.”

   

 • Någons Uppgång & Fall

    0 comments

  Något säger mig att detta ärende kommer ha en viss betydelse även för Hoforsbloggen. Jag emottog idag dokument som ser ut som rena grekiskan, men som jag antar kommer att ha viss betydelse i ärendet.

  fu

  Tydligen så kan man förfalska något så trivialt som SMS och försöka anmäla folk, men lika ”lätt” kan man tydligen se att ett meddelande manipulerats.

  Mejl

 • Anders Eklund Misshandlad

    0 comments

  Ja han behöver väl ingen närmare presentation i Hofors. Aftonbladet, Expressen.

  Engla Höglunds mördare, Anders Eklund, misshandlades i går på Norrtäljeanstalten. Ett okänt antal medintagna gav sig på honom i en verkstadslokal.”

  Humor

 • Söndersparkad Käke

    0 comments

  Och nyheterna blev inte mycket gladare efter branden i hyreshuset heller,  berättar Arbetarbladet om en annan tragisk händelse från en plats där det borde råda glädje och godartade fysiska aktiviteter.

  Två av deltagarna råkade i bråk. Båda är tonårspojkar. En av dem slogs till marken och fick därefter ta emot sparkar mot huvudet. Käken krossades och pojken tvingades till operation.”

   

 • Misstänkt Mordbrand

    0 comments

  Det kan bero på att jag under många år bodde så nära en brandstation, att jag inte längre reagerar när det är utryckning på gång. Jag hörde förvisso sirenerna sent under gårdagskvällen, men det låter ju även lite titt som tätt här i Hoforstrakten även om det inte är några allvarliga händelser varje gång. Jag blir lite häpen när jag denna morgon läser i både Gefle Dagblad och Arbetarbladet att  någon tänt eld i en lägenhet i ett hyreshus.

  Ute på gatan hörde vittnen en man berätta att han tänt på. Han ska också ha sagt något i stil med att han hoppades att hela huset och alla i det skulle brinna upp. Det rapporterar polisen som senare grep mannen. 

  Åklagare beslutade i natt att anhålla 60-åringen som är känd av polisen sedan tidigare. Han är bland annat tidigare dömd för narkotikabrott och brott mot vapenlagen.”

  Eld

  Obs! Fotomontage.

 • Bombdåd Mot Hoforspolitiker

    0 comments

  -Det var länge sen man hörde något om Michael Ohlsson, sade en bekant för någon vecka sedan. Föga kunde jag väl ana att de två detonationerna som jag nämnde i samband med inlägget om inbrottet på Coop, hade allt med just Michael Ohlsson att göra. Arbetarbladet berättar nu om hur han systematiskt utsatts för hot, misshandel, vandalism och kränkande behandling. Det är vedervärdigt att läsa.

  Michael Olsson har blivit misshandlad, fått fönster krossade och husfasaden inkletad med bajs. Förra helgen sprängdes hans brevlåda i luften. 
  – Rutorna skallrade, säger han.”

  Möjligtvis kan orsaken eller en av dem, vara den kontroverisella musikvideo som han gjorde för att protestera mot rättsväsendet i Sverige.

  ohlsson

  Redan 2012 var det en kommentar under en av artiklarna i lokaltidningarna som menade att ”Svenssons” skulle ta saken i egna händer, vilket tydligen då har skett,  hetsjakten på Micke Ohlsson vilket ni kan läsa mer om här.

  untitled1

   

  Trots att det polisanmälts verkar det som om att det rättsväsende Ohlsson kritiserade inte är till för alla.

  Trakasserierna har fortsatt. Förutom krossade fönster har han fått husfasaden inkletad med avföring. Det finns ingen misstänkt. Efter senaste sprängningen hittade Michael Ohlsson de papprör som troligtvis användes.

  – Jag hoppas att polisen skickar dem på analys.

  När Arbetarbladet kontaktar polisen visar det sig att polisen, i brist på bevis, skrev av anmälan dagen efter sprängningen.”

 • Cigarettkupp Mot Coop I Hofors

    0 comments

  Det var nog runt 23-tiden som det hördes två skarpa smällar över centrala Hofors. Om det har något samband med dagens notis i Arbetarbladet om en cigarettkupp mot Coop vette tusan.

  Det var cigaretter och snus som brottslingarna fick med sig. Över 200 cigaretter och 15 stockar med snus stals.”

  Kanske är det felformulerat, men om det ”bara” rör sig om 200 cigaretter så är det inte mer än 10 paket. Onekligen intressant om de två knallarna hade något med saken att göra.

 • Kassaskåpskupp På Demensboende I Hofors

    0 comments

  En mycket märklig stöld av ett kassaskåp på demensboendet Hesselgrenska har tydligen skett under helgen skriver Arbetarbladet.

  Kassaskåpt har stulits någon gång under påskhelgen. Stölden upptäckts på tisdagen då en anhörig ville förvara föremål i det.

  Kassaskåpet hittades dock senare under dagen. Det är fortfarande oklart om något stulits från det.”

  Det sätter ju informationsbroschyren i lite dålig dager där man bland annat uppmanar de boende att förvara sina värdesaker i just det där kassaskåpet.

  Hesselgrenska

   

  Märklig formulering också. ”Förvara pengarna inlåsta men vi ansvarar inte för det”?

 • Anders Eklund Om Sin Framtid Efter Avtjänat Straff

    0 comments

  Med tanke på föregående nyhet så vill jag tipsa om en veckogammal artikel i Expressen som avhandlar livet för otäckingen Anders Eklund.

  eklund

   

  Han verkar ha storslagna planer på sin framtid, inte bara hus, villa och fru med barn(!!)) Även om han beklagar sig för att forna vänner inte besvarar hans brev så skickar han iväg dem och hoppas på svar.

  ” Samtidigt som de gamla vännerna har vänt Anders Eklund ryggen, har han funnit nya innanför murarna, berättar han:

  ”Nu har jag hittat en fin och bra vän här inne, det är en kille från ‘XX’ som heter ‘NN”, han är ‘xx’ år och han och jag har samma intressen.”

  Enligt Anders Eklund planerar hans nye kamrat och en annan intern på avdelningen att dra i gång ett företag tillsammans.

  ”Dom har inte så stor kunskap inom åkeribranschen så jag håller på att hjälpa dom lite nu, och hans polare ”NN” vill att jag skall vara med sen, då jag blir frisläppt nån gång i framtiden. Så nu är det nästan roligt att vara här när man hittat en som är lika mej. Vi tänker lika och kan jobba lika bra ihop nere på jobbet oxå, så nu går veckorna snabbare oxå, sen är jag gladare oxå.”

  Sen kan man givetvis fundera lite över uttrycket att någon skulle vara lika Anders Eklund. Bevare oss väl!

 • Okänd Man Försökte Locka In Barn I Bilen

    0 comments

  Under gårdagskvällen spreds ett budskap via Hoforsbor i sociala medier.

  Namnlös

   

  Varning utfärdad i Svärdsjö med omnejd. En mörkhyad man har försökt locka med en 6-årig flicka i sin bil i morse i Böle. Mannen i fråga blev arg då flickan ej ville hoppa in. Flickan sprang hem och ingen skada skedd fysiskt. MEN..håll utkik och varna föräldrar samt informera era barn att ej följa med någon okänd person. Björkhagsskolan är informerad och kommer gå ut med information men detta blir tidigast i morgon! 
  Händelsen är även polisanmäld!

  Många har nog missförstått delen med Böle som alltså i det här fallet inte avser området Böle industriområde i Hofors utan byn Böle i norra delen av Svärdsjön, Falu kommun. Mer i denna artikel i Dalarnas Tidning. Lik förbenat så är det som vanligt bäst att hålla reda på sina barn, i synnerhet de mindre. Förra året rapporterades det om en man med bil som försökt slita in elever på väg till Hälsinggårdsskolan i Falun också.

 • Förmodade Hundkadaver Som Eldats Upp Vid Gamla MC-Stugan *Uppdaterat*

    0 comments

  Jag nämnde i dagnes första inlägg att en hemsk nyhet sannolikt skulle presenteras under dagen. Under gårdagskvällen spreds nyheten om ett skrämmande fynd via sociala medier. En Hoforsbo hade sett resterna av vad som antogs vara två förkolnade lik av hundar. Platsen en grillplats vid gamla MC-klubbens lokaler efter Korsåvägen. Nu rapporterar Arbetarbladets TV-satsning, Arbetarbladet Idag, och en artikel att en reporter varit på plats och konstaterat att det är resterna av två hundliknande djur.

  Kadaver

   

  Kopierad skärmbild från TV-inslaget

  Det skall även kunna röra sig om resterna efter två rävar, sannolikt drabbade av skabb som eldats upp, men det finns i nuläget inga uppgifter exakt vad fyndet är. Även om det naturligtvis skulle kännas mer obehagligt om det var någons hundar som eldats, så känns det ändå lite skrämmande att någon bara lämnat detta efter sig på en välbesökt plats.

 • Är Bärsäsongen Redan Igång?

    0 comments

  Jag har naturligtvis inte bevis för att det förhåller sig så, men flera Hoforsbor säger att ”Bärplockarna” kommit ovanligt tidigt till orten. Det är tyvärr det första jag tänker på när jag läser om drivmedelsstölderna vid Böle industriområde. Det blir en hel del notiser under ”bärsäsongen” som numera inte enbart är förlagd till höstarna.

  Gefle Dagblad – Drivmedel stals i Hofors

  Arbetarbladet – Inbrott hos Hoforsföretag

  Jag vill minnas att man förra året nästan på datumet, diskuterade hur man skulle tackla problemen. Förhoppningsvis har man en plan för att motverka detta effektivare i år.

 • Hoforsläraren – Bristerna I Förundersökningen Finns Svart På Vitt

    0 comments

  Ärendet med Hoforsläraren som misstänks för att ha låst in och både verbalt och fysiskt kränkt ett antal 10-11 åriga flickor fortsätter. Som bekant friades läraren i Tingsrätten, där man menade att utredningen varit bristfällig:

  Bevisningen i form av barnens inspelade förhör spelades upp i rättssalen. Men rätten tyckte inte att bevisningen var tillräckligt övertygande.
  – Det saknades förhör med föräldrar, andra barn i närheten och även den andra läraren som deltog i lektionen, säger domaren Karl Johan Cavallin när domen läses upp i rätten.
  Lärarens advokat Agneta Hillblom Tedeborg avböjde att kommentera den friande domen.
  – Varken jag eller läraren vill kommentera, säger hon.
  Åklagare Therese Stensson vill inte kommentera förrän domen är skriftlig till veckan. 
  – Det är svårt att kommentera tingsrättens synpunkter på utredningen. Jag menade att min utredning var tillräcklig. Jag kan i nuläget inte ta ställning till ett eventuellt överklagande, säger hon.”

  Löp

   

  Nu väljer åklagaren att överklaga ärendet och det är minst sagt märkligt med vissa detaljer i utredningen kontra domslutet:

   Tingsrätten har inte prövat om handlingarna är brottsliga eller inte. De konstaterade bara att det saknades förhör, säger Therese Stensson.

  Rätten ogillade åtalet och ansåg att det saknades förhör med den andra läraren som deltog under den berörda lektionen, föräldrar samt en elev som rörde sig i korridoren utanför vid tillfället.

  – Vi ska tillmötesgå några av rättens synpunkter och komplettera med förhör av föräldrar med flera, säger Therese Stensson.

  Eftersom fallet är speciellt menar åklagaren att det är särskilt viktigt att de misstänkta brotten prövas.

  – Som lärare får man vidta vissa åtgärder, men här har man gått utöver det man får göra, säger hon.”

  Förhöret med den andre läraren som deltog i undervisningen finns på sida 82 i förundersökningen, förhör med eleven som rörde sig i korridoren vid själva händelsen på sida 77, förhör med skolchefen Agneta Dahlqvist på sida 86. Varför detta plötsligt inte finns med under själva rättegången är ett mysterium och det är lätt att förstå att tingsrätten känner tvivel och menar att utredningen inte är komplett. Men allt finns i förundersökningen. Det är dessutom klandervärt att utredningen tagit så lång tid när rekommendationerna är att det skall utföras ”skyndsamt” när barn är inblandade i ett brottsmål. Lägg därtill läraren som fått sväva i ovisshet under samma period. Det är inte bara barnen som längre är att betrakta som offer i den här historien på grund av hur utredningen skötts.