Kategoriarkiv: Nöje & Kultur

Tävlingsvinnare

Helt oskadd gick inte bloggen genom problemet med databasen som försvann. Från torsdagen och fredagen försvann ett antal inlägg, däribland vinnaren av den tävling som Hoforsbloggen och Riksteatern hade tillsammans.  Vinnaren var alltså Greger Lundberg med denna fyndiga slogan:

Kommunen med rätta stuket.
Naturen, folket och bruket!

Vinnare

Greger vill du vara snäll och mejla in din adress så skall jag vidarebefodra den till Riksteatern som skickar ut dina biljetter i tid innan föreställningen.

Äntligen Lite Energi

Tänk att det skulle ta ända till onsdag innan kreativiteten och orken satte fart denna vecka. Nåväl, vissa perioder är det nog så för alla. Själv håller jag som bäst på att planera mitt slutprojekt inom besöksnäringen och det tog sin lilla tid innan pusselbitarna började falla på plats. Vecka 7 skall det vara klart så det blir en intensiv tid fram tills dess.

I övrigt vill jag bara påminna om tävlingen som pågår tillsammans med Riksteatern. Chansen att vinna två biljetter till den här föreställningen:

En komisk depression

Det har kommit in ett fåtal fyndiga bidrag, men tävlingen är vidöppen ännu. Fram till klockan 12.00 på fredag denna vecka kan man alltså tackla sig fram mot vinst.

Tävling: Vinn Biljetter Till Föreställningen ”En Komisk Depression”

Tillsammans med Riksteatern blir det nu tävlingsdags på Hoforsbloggen. Vinsten är två biljetter till Nour El Refais föreställning ”En komisk depression” som sätts upp på Folkets Hus lördagen den 12 mars. Ett perfekt tillfälle att ta med sig sin partner eller sin vän på lite kultur alltså.

En komisk depression

Föreställningen handlar om när jag var ledsnast i världen. Året var 2012 och jag skickade 4000 fylle-sms i veckan. Mamma flyttade till Dubai och jag köpte en katt. Jag drog hem olika snygga människor och lekte flickvän några dagar och sen ringde jag aldrig igen. Jag var ett as! Men ett roligt as. Alla blev kära i mig. Men det hjälpte inte. Det enda som gjorde mig lite glad var naturfilm och O´boy. Och Jalmert (katten)”, säger Nour.”

Hofors kommun har som bekant sin slogan ”Vänligast i Sverige”, men vad skulle vara en ny slogan om den behövdes bytas ut? För att vinna biljetterna behöver man alltså gnugga sina geniknölar och ta fram en en passande slogan på ett par ord som tar fram själen i Hofors kommun.

Tävlingsregler:

  • Ta fram en ny slogan för Hofors kommun
  • Skriv den i en kommentar till detta inlägg på bloggen eller kommentera under inlägget på Hoforsbloggens Facebooksida.
  • Tävlingen pågår till klockan 12.00 på fredagen den 29 januari
  • Vinnaren utses enväldigt av Hoforsbloggen

Hoforsbo I Ny TV-Satsning

Ni kanske minns inlägget om musikhistoria i Hofors där Johnny Ferlin nämndes? Torsdagen den 28 januari blir han rikskändis genom sitt deltagande i TV4-gruppens nya satsning ”Päron i solen”.

I ”Päron i solen” reser glada, förväntansfulla singelföräldrar från hela landet på solsemester tillsammans. De har alla drömmar om semesterflört och kärlek. Med på resan följer också deras största supporters och värsta sanningssägare: tonårsbarnen. Det blir ett par roliga veckor med sol, spännande möten och kanske spirande romanser!

Johhny och dottern Lias presentation:

Johnny Ferlin är 47 år gammal och jobbar som byggnadsarbetare och snickare. Han bor i Gävle tillsammans med dottern Lia som är 14 år gammal.

Johnny värdesätter ärlighet och rättvisa högt. Han uppfattas ofta som blyg och märker sällan när en kvinna är intresserad av honom.

Skulle Johnny behöva charma någon så sjunger han. Ju högre desto bättre! Precis som på den gamla goda tiden när han extraknäckte som trubadur.

Folkvandring Den Nya Sortens Mindfullness

Okej folkvandring syftar kanske till något helt annat, men i det här inlägget så är det folk som vandrar och det har verkligen blivit en innegrej att gestalta på film och praktiskt ute i naturen. Härom kvällen såg jag Reese Witherspoon i filmen Wild och sedan tidigare finns ju den sanna historien om Christopher McCandless också på vita duken under namnet Into The Wild.

WildInto-the-wild Båda har det gemensamma att det är människor som på något sätt vill kliva av ekorrhjulet och ta en vandring för att självförverkliga sig själv eller reda ut bekymmer i livet. Klart sevärda båda två. 170-180 mil till fots genom Nordamerikas natur känns lite som en utmaning och något man inte gör i en handvändning.

Men däremot så ligger ju Hofors längs den drygt 27 mil långa Gästrikeleden. Gott om kilometer att gå för den som tröttnat på mindfullness och 5:2 dieter för att komma tillrätta med olika saker i livet. Det finns egentligen ingenting som säger att man måste starta på en specifik plats för att vandra hela leden, man kan gott börja i Hofors och sedan ta sig runt i stora delar av Gästrikland och även avsluta på toppen av Fjällberget och en utsikt i den dal som Hofors tycks vara belägen i.

Jag har ju gått några utvalda bitar tidigare, men mitt i snökaoset kan jag känna att det kanske vore något man borde göra som Gästrikebo eller i vart fall Hoforsbo, att ta sig en tur runt hela leden. Är det någon i Hofors som gjort det i ett svep och kan berätta hur lång tid det ungefär tar och vad man borde tänka på innan man ger sig iväg? Ja förutom att kanske vänta tills det är behagligare nattemperatur ute och mindre att pulsa i.

Hofors-Torsåkers Radioförening Bildad

Efter ett ganska långt år med möten och samtal så damp bekräftelsen från Skatteverket ner i brevlådan den här veckan. Hofors-Torsåkers Radioförening är formellt bildad. Det hela fick sin start efter att Daniel Thimerdal från Radio Sandviken hade läst ett inlägg här på Hoforsbloggen och tänkte att det kunde vara ett spännande projekt. För att diskutera om det kunde utvecklas till ett hållbart projekt kontaktades Kjell JohanssonEntré Hofors och därefter har det rullat på till en interimsstyrelse bestående av:

Ordförande: Alf Persson, driftig entreprenör, lokalpolitiskt engagerad och profil i föreningslivet.

Kassör: Jonas Skoglund, arbetar på Entré Ungdom och med stort intresse för samhällsdebatt och projektutveckling.

Sekreterare: Peter Hillblom, driver Hoforsbloggen och studerar besöksnäringsutveckling och  engagerad i lokalpolitiken.

Ledamot: Pia Möller-Andersen, företagare, Torsåkersprofil, nöjesprofil och radioprofil P4 Gävleborg

Ledamot: Daniel Thimerdal. skön radioröst och tekniker i Radio Sandviken. Enormt intresse för lokalradio och projektets ankare.

Så här skulle det kunna låta en dag i etern runt Hofors och Torsåker:

Via Facebook kan ni följa föreningens arbete att realisera projektet och diskutera, engagera och delta i utvecklingen.

Radioförening

Bakgrunden till föreningens bildande går ett knappt år tillbaka i tiden då Peter Hillblom och Daniel Thimerdal kom i kontakt med varandra och började diskutera om det kunde vara möjligt att skapa en lokal radiostation i Hofors kommun. I ett tidigt skede anordnades ett antal informella möten tillsammans med Kjell Johansson på Entré Hofors och det hölls även ett öppet möte som annonserades i Hoforsbladet i syfte att samla intresserade och bilda en förening. Resultatet blev den interimsstyrelse angiven ovan.

Syftet med att bilda föreningen består främst i att skapa en kanal för att marknadsföra kommunen, sprida information, turistinformation och lokala nyheter och rapportera med direktsändradio från evenemang som arrangeras av de lokala föreningarna och intresseorganisationerna i kommunen via traditionell radio och webbradio.

Projektet syftar även till att skapa en bestående kommunikationskanal mellan invånare och den kommunala förvaltningen och den lokala politiken. Till exempel kan direktsändning från kommunfullmäktiges sammanträden skapa ett större intresse och engagemang från allmänheten att delta i samhällsdebatten och utvecklingen av vårt samhälle.

Föreningen ser en enorm potential att använda radioprojektet för att engagera samtliga invånare i kommunen. Genom samarbeten med de lokala studieförbunden, Entré Ungdom, näringslivet genom Entré Hofors och kommunens föreningsliv, finns det möjlighet att göra kommunen mer levande och synlig för omvärlden och skapa integrering mellan alla grupper av invånare och knyta samman centralorten och de mindre samhällena runt omkring i kommunen.

En radiokanal kan vara av stort värde för kommunen att sprida viktig samhällsinformation även i akuta situationer där man snabbt behöver få ut information till kommunens invånare, till exempel vid olyckor, driftavbrott av både el och vatten.

Föreningen har genom sitt arbete så här långt, skaffat den tekniska kompetensen som behövs med stöd från Radio Sandviken och Daniel Thimerdal som kommer att bygga upp stationen från grunden med nödvändig teknik och se till att radion kan börja sändas. Det finns även en organisation för att utveckla innehållet med nya och innovativa idéer, och det kan skapa ett antal praktikplatser för människor utan sysselsättning med syfte att utbildas till att driva radioverksamheten. Det finns också möjlighet att anordna praktik på hemmaplan för elever som läser mediaprogram i andra kommuner.

Grundtanken är att radioprojektet på sikt skall vara självförsörjande, men inledningsvis behövs ekonomiskt stöd för att sjösätta projektet. Föreningen har för avsikt att ansöka om bidrag från både kommunalt och regionalt håll.

Världspremiär I Hofors

Jag har tjatat en del om den nya Star Wars-filmen på sistone. I min bekantskapskrets är nog människor något lättade att det är avklarat och det var nog första gången jag var med om en världspremiär i lilla Hofors. Redan vid 18-tiden började människor samlas utanför Folkets Hus och jag tvingades skynda på mitt sällskap som jag bestämt träff med ursprungligen 18.45. Tanken att filmen inte skulle dra så många entusiaster skrotades kvickt.

Folkets Hus Bio

Redan 18.30 satt det ett femtiotal personer i salongen och när ljuset släcktes och det välbekanta introt till Star Wars ljöd igenom biografen hade uppskattningsvis ett hundratal, kanske något över bänkat sig. Jag hade föredragit filmen i vanligt format och inte 3D som det visade sig vara. Men har man väntat så länge så var det bara att acceptera läget.

Jag ska inte säga så mycket om själva filmen, det finns ju trots allt andra hängivna fans som skall se den framöver och i Hofors har man möjligheten på söndag (funderar på att gå och se den igen). Man känner igen en hel del, återkoppling till de sex tidigare filmerna och underlag för en ny spännande epok i Star Wars-världen. Två gånger under filmens gång höjde jag dock på ögonbrynen och var på väg att högt och ljudligt säga ”Va i helvetes”. Betygsmässigt för filmen dock 7 av 10 möjliga, inte fullständigt övertygad om vissa element i rullen.

Som koppling till filmupplevelsen så skall jag nämna snaskinköpet före filmen. Jag traskade in på ICA för att införskaffa förtäring och blev glatt överraskad över nostalgipåsarna de har vid godishyllan.

Snask

Ni vet hur det går till annars idag när man skall köpa godis. Påsar som rymmer ett par kilon och det lockar till inpulsköp i mängder, betydligt mer än vad man behöver. Med dessa små hederliga gamla påsar tvingas man välja med omsorg och det är inte endast att skopa ner en spade lakritspåsar och en spade gelefiskar. Nej man tar ett par av varje och vet att uppskatta varje bit. För egen del blev det mesta med hem igen, bra till premiären av Deadpool 2016 kanske.

Ljudet och stolarna behöver definitivt en upprustning, annars funkar det med världspremiärer även i Hofors.

Äntligen Premiär!!

Två års väntan är över, imorgon är det dags för premiären och det har märkts tydligt de senaste månaderna i diskussionsforum och andra smala kretsar av hängivna fans. Star Wars återvänder till den vita duken med sin sjunde film och förväntningarna är skyhöga.

The Force Awakens Premiären sker lyckligtvis även här i Hofors, och filmen visas dela simorgon och sedan igen på söndag. Det lär kanske inte bli samma hysteri som i större städer där man tvingats förboka biljetter och i en del fall ta ledigt från arbete och skola för att hinna se den redan 10.00 på morgonen. Jag har bekanta som redan för en vecka sedan tagit ledigt åt sina barn i skolan för att de skall få uppleva magin på egen hand.

Magi och magi, ja vad kan man förvänta sig av filmen? Personligen så har jag högt ställda krav men samtidigt beredd på en besvikelse eftersom Disney ligger bakom produktionen. Jag hoppas dock att några grodor eller isprinsessor inte stämmer upp i omotiverade sångnummer.

TV-Nostalgi: Julkalendrar På SVT

Det har diskuterats en hel del om årets upplaga av SVTs Julkalender. Först uppfattade jag att den var extremt omtyckt, sedan kom hatflödet och tyvärr har jag inte alls hunnit bilda mig en egen uppfattning då jag missat varenda avsnitt så här långt. Men den samlade bedömningen (som alla tidigare år) är att det var bättre förr. Ja var det verkligen det?

Här har vi en kavalkad av gamla julkalendrar från min egen uppväxt:

Flera minns jag inte ens själv, men Teskedsgumman, Julius Julskötare, Trolltider, Albert & Herberts Jul och Julstrul med Staffan & Bengt är ju riktiga klassiker.

Lästips: Traditionellt Julpynt

I en artikel i Gelfe Dagblad får Hoforsbon Jenny Rosenberg stort utrymme för sin passion för retroprylar och traditionella julsaker.

Jenny Rosenberg bor i Hofors och fick för några år sedan upp ögonen för retroprylar via en kompis. I dag ägnar hon det mesta av sin fritid åt loppis och begagnade prylar, och hon har en egen säljsida på Facebook.

– Bara ifrån förra året har jag sett hur intresset för äldre ting har ökat, det har vuxit otroligt, säger Jenny.

Hon är född på 1970-talet och det är just det årtiondet som lockar henne mest när det gäller att hitta begagnade saker.

– Jag gillar plast, plåt och färger. Särskilt gillar jag tyger. Men eftersom jag inte är bra på att sy går jag mest och tittar och klappar på tygerna, säger hon med ett skratt.

Det går nästan lika bra med repro som retro – det vill säga när en gammal pryl nyproduceras och säljs i butik.

– Det är väl inte så att det var bättre förr, men annorlunda. Man vill väl återskapa sina gamla jular, när det inte bara var stress över att köpa julklappar och hinna med allt som ska göras, säger Jenny.

Hon har förgäves letat flaggor att hänga i årets julgran, precis som man gjorde förr i tiden.

Nattshow På The Bar

Det är ett bra tag kvar till mars, först skall vi avverka hela december med allt vad det innebär, passera nyår och en rad andra småhelger förhoppningsvis överleva den förmodade istiden i vår del av världen. Men det kan ändå vara värt att lyfta fram ett evenemang där i början av vårkanten.

The night show

Lars Lilja med vänner sätter upp en show i Torsåker på bygdegården. 2016 går den under namnet ”The Bar”.

2016-års show där ensemblen gestaltar kända artister på scenen, med ett upplägg likt ”Wallmans Salonger” där du till bords får avnjuta god mat & dryck till bra sång & musik!
En härlig blandning av gamla och nya låtar!
Vi ser fram emot att åter träffa er i mars för en kanonföreställning med god mat och många glada skratt! Hjärtligt välkommen till bygdegården i Torsåker! /Lars Lilja

 

Hofors Vinyl- & Musikhörna

Imorgon är det äntligen dags för invigning av Hofors Vinyl- & Musikhörna på Västerhöjden.

Backar med skivor till salu finns i korridoren. På väggarna hänger skivor både utan och med fodral.

Det är öppet på torsdagar, 12 till 21 och varannan helg, 11-17 både lördag och söndag. På lördagarna planerar han att ha rockkonsert på storbildsskärm klockan 15.

På invigningen spelar Rikard Sjöblom från gävlebandet Beardfish klockan 14 och 16.

Jag är övertygad om att detta kommerbli en plats dit man vallfärdar från i hela regionen med grund i ett musikintresse och nostalgi.

Det Spökar I Torsåker

Trots att Hofors var fullt av både stora och små spöken förra veckan med någon formav final under lördagen, är det inte slut med spökerierna i kommunen. På fredag kan man bege sig till Torsåker för att uppleva en tvättäkta spökstig anordnad av kommunens mest aktiva förening, Torsåkers IF.

Spökstig

Samtidigt skulle jag vilja lyfta fram något som varit på tapeten tidigare, i ett inlägg om spökerier i kommunen så nämndes flickan som står och liftar vid Tegelbruket och som mystiskt försvinner när man varit bussig att stanna och ge henne skjuts. Nu hittade jag lite information i Aftonbladet och en annan blogg om fenomenet:

Spöklifterskan, syns i Storvik och Säveränge utanför Sandviken i Gästrikland. Vid tegelbruket utanför Storvik påstås en flicka stå och lifta. När man tagit upp henne i bilen försvinner hon efter en stund.”

Åker ni ner till Toråsker på fredag så ta den andra vägen över Fagersta, Råbacka och undvik Tegelbruket och i synnerhet små flickor som står och liftar i mörkret!

Unik Musikaffär Till Hofors

Idag kan man läsa en riktigt spännande artikel i Annonsbladet eller Din Lokaltidning som den egentligen heter.

Musikhörnan

Jag fick en inbjudan av Kent Andersson för någon vecka sedan att delta i invigningen. Hade inte hört ett knyst om detta och det kändes bara märkligt. Kunde något så här fantastiskt skapas i Hofors?

Jodå mycket riktigt. Hoforshus VD Christian Rickardsson kunde stolt nämna etableringen under gårdagens kommunstyrelsemöte. För egen del tycker jag det här är helt fantastiskt. Jag har sett konceptet med livsstilsaffärer i betydligt mindre samhällen än Hofors, en mix av ett genuint intresse, en samlingspunkt för människor med likadana intressen eller en plats för att starta upp ett nyväckt intresse.

Eftersom jag själv hade förmånen att växa upp under tider där vinylskivan fortfarande existerade i en större omfattning så är det fyllt med nostalgi. Jag har fortfarande mina vinylskivor i gamla läskbackar och då och då plockar man bland dem, tar upp någon och tummar lite extra på. Det här är en affär som jag kommer att uppskatta ordentligt och många med mig.

Annika & Veronika Romandebuterar

Under sommaren nämnde jag att jag fått äran av att läsa ett utkast till en roman. Sedan dess har det rullat på som tåget och Annika och Veronika Ahlverström ligger nu mitt i arbetet med korrekturläsning, design av omslag och hela processen som skall leda till att en mycket spännande kriminalroman kommer att ges ut förhoppningsvis under 2016.

Lustjakt

Vi har haft en hel del författare från Hofors, men jag tror att det är någon form av världspremiär i den här genren. Här kan ni följa deras vedmödor och glädjedagar via deras egen blogg. Själv ser jag extra mycket fram emot när filmen får premiär, för film måste det bli av den här storyn 😀

Musikhistoria I Hofors: Panik

Inlägget om ”Musikhistoria” i Hofors blev mycket uppskattat och hade ett högt besöksantal. I helgen rotade jag lite i de nostalgiska gömmorna och fann detta:

Panik1

Här anges det bland annat att Mikael Lilja skötte gitarr och sång, Peter Sjölander på trummor och vidare L.Linden, J.Gustavsson och U.Andersson.

Panik2

Jag tror detta måste ha varit ett av de första kassettband som jag hade i livet. Jag var ganska ung på den tiden men minns att trummisen Sjölander hade ett ganska uppseendeväckande trumset.

Har ni mer information om bandet och vad som hände runt det så lämna gärna en kommentar.

Musikhistoria I Hofors: 4-Ever

Vi har som alla vet en hel del talangfulla musiker i Hofors kommun. En del har gått hela vägen till att vara rikskända och ge ut plattor, andra gör bejublade comebacker, och ytterligare producerar nytt material hea tiden men röner inte riktigt den där stora framgången som de förtjänar. Idag landade en upphittad CD på mitt bord som ger ytterligare dimensioner av musiklivet i Hofors.

4-ever

På insidan anges det att Johnny Ferlin, Janne Nilsson, Christer Jansson och Johan Nilsson återfinns på skivan. Låtvalet visar att det är en rad mycket kända coverlåtar som spelats in och jag tvingas naturligtvis släppa det jag har för händer och peta in CDn i spelaren. Jodå mycket riktigt känner jag igen Johnnys röst och det är riktigt jävla bra dessutom. En salig blandning av David Bowie, Neil Young, Uriah Heep och Bob Dylan. Ett riktigt välproducerat album helt enkelt och visst fan kan han sjunga den där Ferlin!

Jag känner att jag måste ta kontakt med honom och få höra mer om det här projektet. Jag minns nämligen inte själv att jag vare sig sett eller hört det tidigare.

Ja det där var i slutet av 90 eller kanske tidigt 00-tal. Det var väl ett tidsfördriv som blev lite seriösare längre fram. 4-Ever var i grunden jag, bröderna Lathinen och Janne Nilsson, Christer Jansson och Jimmy Lundberg.

Skulle det vara möjligt med en comeback som till exempel Tykoz Bravader gjorde på Hoforsrocken för något år sedan?

-Det beror nog helt och hållet på Kimmo och Keijo, om man skulle kunna få hem dem igen. Dom flyttade till Eksjö där runt 89-90 men jag har kontakt med dem via Facebook än idag.

Vi får helt enkelt hålla tummarna att uppdykandet av denna CD sätter igång tankarna på en reunion av grabbarna och att en eller ett par spelningar genomförs på hemmaplan i framtiden. Idag finns ju inte REX där bandet en gång uppträdde men det finns ju några alternativ även i Viva och Bergsmannen som då och då har coverband.

Sandviken Får Toppbetyg

I april skrev jag några rader om hur Sandviken verkligen var ett föredöme för hur man nyttjar sociala mediaverktyg. I en stor granskning av de kommunala hemsidorna får nu Sandvikens kommun toppbetyg av SKL och hamnar på fjärde plats i undersökningen skriver Arbetarbladet:

Sandviken kommuns hemsida sandviken.se har fått ett toppresultat i Sveriges kommuner och landstings (SKL) stora granskning av kvalitén på webbinformationen till medborgarna.

Det är vad jag alltid hävdat och betydelsen torde vara uppenbar för även Hofors kommun nu. Här kan vi vara med inom kort att kämpa om mästartiteln.

Lördagssvepet

Jag inledde morgonenmed att skriva klart det manus som skall fungera som underlag för slutpresentationen av en av kurserna jag studerat. Efteren dryg halvtimme kände jag att jag var tvungen att samla lite kraft och tog en tur runt i vår kommun. Torsåker håller på att ramas in vackert av höstskruden och förhoppningsvis är det samma strålande väder imorgon när bygdemarknaden går av stapeln. Senaste uppgifterna gör gällande att det blir ett 40-tal knallar som kommer och kränger varor. Lägg därtill alla andra aktiviteter så förstår ni nog att Hofors blir i det närmaste folktomt imorgon.

 

Storloppisen i Storvik gav inget av intresse. Istället chansade vi och premiärbesökte biståndsgruppens lokaler i Böle. Mycket fina grejor, men det kändes smått hopplöst även där tills jag tog grandslam i form av detta:

Spel

Klassiska Jägersro från alga och ett komplett nästan orört set Meccano. 20 plus 30 spänn men jag gav en hundring för den goda sakens skull. När jag skulle betala flockades farbröderna runt lådan och med lyriska blickar berättade glada minnen från sin barndom om just Meccano.

Mecano3

Själv är jag lite för ung för att ha ägt något sådant själv (undantaget plastversionen som fanns ett tag), men hade förmånen att utöva bygglädje med farsans gamla set. Försvann under de tidiga åren så nu är nostaglin på hög nivå.

Mecano2

Samtliga dokument och garantier fanns kvar i lådan också.

Mecano1

En mycket givande loppislördag med andra ord.

När jag ändå fann mig själv så nostalgisk så tog jag en tur till Time för att införskaffa nostalgigodis till lördagskvällen. Dom har mycket av det vi glömt. Nickel till exempel, men valet föll på gammeldags Kolabönor.

Kolabönor

På väg därifrån ringde min partikollega Kent Andersson och frågade om jag visste vad som hände i gamla Blå Källaren/Kolgrillen. Så sent som igår passerade jag med frun och hon uttryckte att det var synd och skam att lokalerna stod tomma. Idag händer det alltså något där. Full aktivitet.

Kolgrillen

Skall Hofors berikas med en ny restaurang så hoppas jag att det inte blir ytterligare en pizzeria, och hamburgare har vi redan excellenta varianter av på Viva. Nej en redig kött och fiskrestaurang står på önskelistan. Med kött och olika varianter av potatis kommer man ohyggligt långt. Vi får se vad som sker, men hör ni något så hojta till.

Äldredagarna I Hofors

Av en ren händelse sprang jag rakt in i temadagarna ”Äldredagarnapå Folkets Hus denna förmiddag. Jag befann mig där av en annan anledning som gällde värdegrundsarbetet i kommunen, men blev trots att jag visste att det var på gång mycket överraskad. Jag träffade den charmante Lilian Östman som genast tog mig på en förevisning över vad man lyckats arrangera.

Lilian

Utställare av alla de slag, från kost till vård och till praktiska råd från bankväsendet. Passade på att smaka lite av specialkosten som erbjuds de äldre som har lite svårt att tugga fastare konsistenser. En helt ny värld för mig faktiskt. Riktigt omtänksamt att tänka på de äldre även så.

Äldredagar 2

Det pågick en föreläsning i Entré Ungdoms fik och i stora salen fanns det dansglädje. Men vänta nu, är inte det där….?

Äldredagar 3

Jajjemän, får förre socialchef Jan Bornestig var på plats för att kränga den omdiskuterade ”Äldreboken” i foajen. Ett bra tillfälle att ställa några frågor således, men jag tänkte att nej, det får vara och inget kommer att förändras genom att bråka om den. Överlag så önskar jag att jag haft bättre koll på när datumen för detta arrangemang var satta, ren tur att jag fick se vad ett års arbete resulterat i och förhoppningsvis drar äldredagarna mer människor nästa år. Även om man inte själv nått åldern som pensionär var det intressant att få lite inblick i deras värld.

Sprid Budskapet Om #MittHofors

Gör som 944 människor redan gjort. Gå in och gilla Mitt Hofors på Facebook för att få positiva nyheter om vår kommun.

MittHofors

Här kan alla som nyttjar social mediaverktyg dra ett litet strå till stacken för att visa upp det positiva genom att bara använda hashtaggen #MittHofors. Man kan även lägga upp sina egna bilder och lyfta fram smultronställen eller tipsa om evenemang som loppisar, föreningsarrangemang och tävlingar. Det är ingen annan som gör det åt oss och det kostar inte en enda krona att marknadsföra hur trevligt och aktivt Hofors egentligen är.

Höstmarknad & Hockey

Lagm till löningshelgenså anordnas det höstmarknad i Hofors. Idag fredag och imorgon lördag kan man bland annat bli spådd i sina händer, köpa lotter, besöka tivoli och ta del av alla erbjudanden som de lokala handlarna bullat upp med inför helgen. Det pågår till 19.00 ikväll och mellan 9 och 17 imorgon.

 

Dessutom är det ju en helg i ishockeyns tecken i Hofors. Redan ikväll kan man se HHC B möta HAIK Hockey från Falun och imorgon är det som skrivet tidigare en riktig heldag runt ishallen med massor av aktiviteter.

HHC30