Kategoriarkiv: Nöje & Kultur

Hofors Kanot Klubb Får 2016-Års Kultur- & Fritidsstipendium

Efter kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde under måndagen kan Hoforsbloggen som första ”media” berätta att 2016 års Kultur- & Fritidsstipendium går till Hofors Kanot Klubb. Priset innebär förutom äran även en prissumma på 10 000 kronor.

Som bekant har man under sommaren arrangerat Kanot-SM på ett föredömligt sätt och det har hyllats bland deltagare och på flera ställen i olika medier. Bland annat för ett par veckor sedan med ett fantastiskt uppslag i Gästriklands Tidning.

hofors-kk

En utförligare beskrivning av motiveringen kommer att publiceras via kommunens hemsida Hofors.se

Det var en enig jury i form av medlemmarna i KSAU där Torbjörn Jansson på grund av eventuell jävsituation fick lämna lokalen. Torbjörns mångåriga engagemang i klubben torde inte vara någon hemlighet för de flesta kommuninvånare. Med det påpekat så är det bara att sända stora gratulationer till Hofors Kanot Klubb både till stipendiumet och till de stora framgångar ni haft som arrangör av sommarens Kanot-SM. GRATTIS!!

 

Höstkalaset 2016

Som jag nämnde i inlägget innan, så kommer det att bli en hel del festligheter i kommunen helgen den 1 och 2 oktober. Traditionsenligt så går Torsåkers Bygdemarknad av stapeln första söndagen i oktober, det vill säga den 2 oktober. Dagen före på lördagen blir det massor med aktiviteter, musik och förhoppningsvis ett rikligt folkliv. Marknadsgruppen arrangerar Höstkalaset med inriktning på en stor insamling för Världens Barn.

hostkalaset

Fler detaljer kring arrangemanget kommer efterhand, men på förhand ser det riktigt spännande ut. Följ marknadsgruppens arbete via Facebooksidan.

Auktion För Världens Barn

Lördagen den  1 oktober kommer det ske många spännande saker i Hofors och i synnerhet runt Folkets Hus och Folkets Park. Mer om den folkfesten inom kort. En av aktiviteterna anordnas av Entré Ungdom och det är en auktion där alla intäkter kommer att gå till insamlingen ”Världens Barn”.

varldens-barn

Här kan alla företag men även privatpersoner ställa upp och hjälpa ungdomarna på traven för att samla in så mycket som möjligt. Ett presentkort på något, en dejt med Spar-Arne kanske, ett eller flera föremål som kommer att auktioneras ut till högstbjudande, och det finns alla möjligheter att bjuda med hjärtat mer än själva värdet naturligtvis. Hjälp Entré Ungdom att hjälpa!

Guldkorn I Damm?

Det sägs att lokaljournalistiken är död eller i vart fall sjunger på sista versen. Vet inte om det finns någon egentlig sanning i det, men Gefle Dagblad överraskar stort i nätupplagen med en intressant artikel om gamla vinylskivor och kassettband.

September månad är här och med det har intitativet Spin från världens största skivdatabas Discogs börjat. Målet är att rädda 120 000 skivor och band från glömska. Så börja rensa i dina gömmor och lägg upp. Det är buskenkelt, du får ordning och reda samt gör en kulturgärning.”

Eftersom jag kört fast en aning i mitt skrivande så blir det gärna att man försöker hitta undanflykter med annat. Artikeln kunde inte ha kommit lägligare eftersom det ändå blir en form av research att bläddra i den egna skivsamlingen. Och udda skit finns det. Bara i den första bunten singlar hittade jag några exempel på saker som antagligen har försvunnit från människors minne. Bara för skojs skull valde jag att kolla upp om någon illvillig själ även placerat dessa på Youtube.

ronnie-ronalde

Först ut är en för mig helt okänd man vid namn ”Ronnie Ronalde”. En visslare från 1953. Jodå han finns där.

38-special

38 Special – Teacher Teacher finns också där med typiskt tidsenligt sound från 1984.

mysteriet-med-dom-rytmiska-rubinerna

Den här singeln från samma år, 1984 hittar jag dock inte. Kanske av begripliga skäl.

the-papers

Och även om jag får rysningar och inte av den bra sorten så har någon bemödat sig med att lägga upp även denna på Youtube.

pink-champagne

Den sista singeln som jag bemödar mig med att kolla upp har 934 visningar och således kanske inte den populäraste låten på videokanalen men den finns där.

Kontentan blir alltså att även det jag uppfattar som obskyrt kan vara någon annans melodi och visst finns även det musikhistorien borde ha glömt bort på Youtube. Kanske borde jag då anmäla min egen samling till det här registret, uppenbart finns det ett och annat som kanske annars kan falla i glömska, eller är det verkligen en välgärning?

Entré Hagaparken – Skamfläck Eller Charmigt Vacker?

På sistone har den här ”stålkonstruktionen” dykt upp i diskussioner.

entre-hagaparken

Jag har hört både goda och dåliga omdömen om den ensliga stålställningen som kanske var tänkt att vara en välkomnande portal till det än så länge outvecklade parkområdet.

-Ser ut som ingången till Auschwitz

-Skulle vara snygg om kommunen planterat klätterväxter runt den

-Riv skiten

-Varför gjorde man den inte högre?

Omdömena är alltså många, vad tycker ni Hoforsbor om portalen? Skall den stå kvar och kanske utvecklas till det den var tänkt för eller transporteras bort och bli del av materialet som man smälter ner till annat nere på Ovako?

Summer Jamboree 2016 I Grycksbo

Jag skall inte sticka under stol med att allt faktiskt inte är fantastiskt i Hofors kommun. Nöjeslivet lämnar mycket att önska till exempel. Men idag så går Hoforsrocken av stapeln och även om det kanske inte är några absoluta toppnamn på scenerna, så är vädret i skrivande stund hyggligt och med lite tur håller det i sig. Själv hade jag tänkt ägna mig åt uppladdning för fisketävlingen Slaget om Hyen som arrangeras imorgon, men jag har redan fått min beskärda del av rockfestivaler i veckan.

I torsdags inleddes Wolf FM Summer Jamboree 2016 i Grycksbo. En mindre festival som arrangeras varje år vid den här tiden på året och som pågår i dagarna två. Platsen är den magiskt vackra folkparken som fortfarande har den där äkta känslan kvar med kulörta lyktor, varm korv och dansanta människor med 50-tals utstyrsel.

Grycksbo

Även om parkeringen var smockfull och campingen strax utanför grindarna inte såg ut att kunna ta emot fler, så var det något mindre med besökande än jag först hade förväntat mig. Antagligen väntade merparten in fredagens festligheter och de sanna entusiasterna hade redan anlänt under onsdagen för att starta festen.

På scenen bjöds det bland annat på rockn roll i form av Simon Crashly & The Roadmasters, Emmy Lou & The Rythm Boys och Snakebite mf.

Extra roligt att en gammal bekant dök upp på scenen med sin bas. ”Lill-Krille” som jag inte sett på över 20 år.

Grycksbo1

Grycksbo2

Grycksbo3

Det tar inte så lång tid att åka till Grycksbo och jag kan rekommendera er som har intresset att nästa år bege er dit. Ett bra arrangemang och fantastiskt uppstyrt av arrangörerna.

Hoforsrocken 2016

Spännande dag, inte minst för att man äntligen skriver om årets upplaga av artister på Hoforsrocken som går av stapeln den 30 juli i år.

I fjol hade Hoforsrocken i Hofors Folkets Park otur med vädret. Det gjorde att publiktillströmningen inte blev som önskat, men i övrigt var generalen Petter Svedén nöjd. Inte minst i att visionen att boka helt jämställt mellan kvinnliga och manliga musiker lyckades. Vilket det gör även i år.

Bland de mer kända namnen noteras Lillasyster, Besserbitch och Greybeards, men det är en präktig påse med snask överlag där man hittat intressanta band. Dieselkopf är något jag själv ser som en mycket bra värvning.

Kanske inte faller alla i smaken, men helt klart är det något av det som presenteras som kommer att passa många under dagen. Nu är det bara att hålla tummarna för att vädergudarna åtminstone inte förstör arrangemanget som förra årets hällregn

Boknyheter Från Hofors

Man kan inte annat än glädjas åt den våg av skönlitteratur som just nu fullkomligt sköljer över Hofors, eller snarare omkring. Tidigare har jag berättat om Annika & Vera Ahlverström som debuterar som romanförfattare med boken Lustjakt.

Lustjakt

Helt nyligen kom också Madeleine Bäcks bok Vattnet Drar ut.

Vattnet_drar

Nu skriver Arbetarbladet om ytterligare en roman som har kopplingar till Hofors, Kalldrag av Markus Sköld.

Kalldrag

I ”Kalldrag” skriver han om en ung Stockholmsfamilj som drabbas av gengångare och onda väsen när de bosätter sig i en direktörsvilla i Gränshammar, dominerat av företaget Gränshammar Steel.

Det påhittade ortsnamnet är bara en lätt maskering av författarens uppväxtort.

– Hoforsbor kommer att känna igen sig. Men det är ett Hofors som jag minns det från min barndom. Biblioteket ligger till exempel inte på samma ställe som nu och geografin stämmer inte riktigt.”

Nu inväntar vi bara att den första filmen baserad på någon av böckerna, eller alla tre, skall spelas in på plats i Hofors också. Wallander och Ystad känns en smula passé.

Kan Det Bli Så Mycket Värre?

Trots att man lätt kan dra parareller till det tidigare inlägget, så har det ingen koppling alls. Som alla vet vid det här laget var det Bessemerfesten förra helgen och förutom en rad aktiviteter för stora och små på dag och kvällstid med tivoli, öltält, knallar och uppvisningar av våra föreningar i olika grad, så var lördagens stora nummer tänkt vara en lokal show på ett tema ni kanske känner igen från TV, fast tvärtom. ”Kan det bli så mycket värre?” var frågan marknadsgruppen ställt sig och utifrån det låtit en rad lokala musiker tolka populära radiolåtar. Ett sammandrag finns på Micke & Lumpas videokanal:

En bra uppställning för kvällen och förhoppningsvis kan det locka andra redan nästa år om arrangemanget vill leva kvar.

Micke & Lumpa Besöker Bessemerfesten

Det kändes lite dystert under förmiddagen igår när lastbilarna med tivoli och annat rullade ner för Skolgatan och vidare ut från Hofors. Det betydde att årets mycket hyllade upplaga av Bessemerfesten var över. Vädrets makter log sannerligen över kommunen dessa dagar och får man önska något till nästa år så är det definitivt en upprepning av vädret och alla människor som gjorde det här till en folkfest likt forna dagar.

Två personer som verkligen hållit igång med både det ena och det andra är naturligtvis duon Micke & Lumpa som återspeglat festdagarna både som tivolibesökare och som hårt arbetande konferencierer till Grilltävlingen, och arbetat bakom kulisserna vid Folkets Park. På fredagen testade dom tivolits effekter på sitt egna lilla vis:

Dagen efter en något lugnare aktivitet:

Det här är ett mycket roligt initiativ av grabbarna och det finns några olika sätt att följa deras upptåg:

Micke & Lumpas Facebooksida

Micke & Lumpas Youtubekanal

Eftersom det finns oändliga möjligheter i just vår kommun, så finns det mycket att skicka iväg duon på. I framtiden så vill åtminstone jag se dem hoppa med vattenskidor vid vattenskidsklubben, paddla kanot vid kanotstadion och helt klart ponnyridning vid ridklubben. Under sommaren kommer ju även ett läger för konståkning arrangeras i ishallen, och där finns det ju möjlighet att testa på hur det är att vara en isprinsessa för en dag. Den utmaningen antar ni väl grabbar?

Byloppis & Stentroll

En aktiv helg med byloppis i Bro, Storvik och skogstrampande bland stentroll på Söderåsen. Byloppisen var faktiskt lite av en besvikelse då utbudet av varor tycktes bestå utav det som inte blev sålt förra året, och ganska magert jämfört med vad jag upplevt tidigare. Men fortfarande en ganska häftig grej att en hel by kan gå samman och skapa ett sådant pass enkelt arrangemang som drar mycket folk. Redan strax efter 11 var det parkerade bilar längs hela vägen från avfarten till själva byn.

På söndagen ”tvingades” jag upp på Söderåsen för att titta på stentrollsstigen inför nästa söndags begivenhet. Ett ganska enkelt ingrepp i naturen som medför en förmodad stor upplevelse hos de barn som kommer att promenera där och lyssna till Pia Möller-Andersen och titta på skogstrollet Monkan.

Stentrollstigen

Till och med jag kunde känna spänningen i skogen med ögon som spanade på en från alla tänkbara och omöjliga vinklar. Det där kommer bli kul för ungarna nästa söndag.

Skogsvaktmästarinnan Pian & Busiga Trollet Monkan

Engagerade invånare i kommunen är nyckeln till det mesta. Föreningsliv, nöjen och att liva upp i vardagen. Under gårdagen publicerade Arbetarbladet en artikel om kommunens nya platsvarumärke. Jag kan inte påstå att jag tolkar den som att tidningen skulle vara jättepositiv till det hela även om kommuninvånare uttrycker sig positivt:

P4 Gävleborg kunde bland annat berätta att Hofors kommun betalat en PR-byrå 98 000 kronor för att ta fram logotypen.

Då Hofors redan i dag har två logotyper, en med stadens slogan ”Vänligast i Sverige” och kommunvapnet, har kommunen fått kritik som ifrågasätter om kommunen verkligen behöver ytterligare en logotyp.”

Vidare så försöker man få fram att det skulle vara märkligt dyrt och bortkastade pengar:

Inger Sjöblom ställer sig en aning undrande till priset för den nya logotypen.

– Man undrar ju vart de pengarna gått åt till. Men samtidigt är det ett väldigt fint märke, säger Inger Sjöblom.

Jag tror jag vågar påstå att merparten av kommunens invånare inte tycker det rör sig om slöseri, utan tvärtom är det positiva ord som sägs och snarare media som försöker lägga en mörk skugga över det hela. Den här morgonen såg jag till exempel några invånare som på eget initiativ bytt ut sin profilbild på social media mot det nya platsvarumärket och en hade till och med skrivit ”Lägg upp Hofors nya logga om du är stolt över din hembygd”.

Och stolta är de allra flesta av oss som bor i kommunen. Toråskersborna har sin stolthet, Hoforsborna sin, men gemensamt så är vi otroligt nöjda och glada över hur vackert vi bor och vilka tillgångar vi har strax runt hörnet om vi bara vill. Det finns många engagerade eldsjälar inom både föreningslivet, men även på privat basis som vill glädja andra och ständigt hittar på nya saker att göra det på.

Till exempel så kunde man igår se ett levande bevis på kreativiteten i kommunen. Pia Möller Andersen aviserade om ett kommande evenemang i gruvlig miljö:

Kolla evenemanget ” Stentrollen” ! Skogsvaktmästarinnan Pian och busiga trollet Monkan berättar och visar vägen 😉👍🏼
Det här kan ni inte låta era barn missa!
Boka plats på en tur den 29/5 vettja

Stentrollstigen

Stentroll

Två verkligen härliga kvinnor och profiler i kommunen som man dessutom kan engagera som vigselförättare om man går i äktenskapstankar.

 

Kulturcykeln

För tre dagar sedan dök det upp ett litet mysterium. Vem kan motstå att försöka lösa sådana? Hur som haver, var det ett enstaka inlägg på Instagram som väckte min nyfikenhet.

Kulturcykeln1

Snart sommar, då kommer Kulturcykeln rulla runt i #gästrikland och skapa roliga aktiviteter tillsammans med härliga människor. Ett mobilt kulturcentrum på en lastcykel. Det började som en galen idé och en spontan sista minuten-ansökan, och blev ett av 14 projekt i landet som fick stöd till integrationsprojekt av Kulturstiftelsen (varav två i #gävle!). Snacka om #gört! Nu väntas det tålmodigt på att cykeln ska bli färdig, samtidigt som vi letar folk som vill göra grejer med oss. Tanken är att nå personer som sitter fast på asylboenden utanför tätorter i väntan på besked, och erbjuda meningsfulla aktiviteter med en koppling till det lokala.

Något mer kan jag faktiskt inte hitta än denna Facebooksida som utlovar mer information senare. Är det någon som vet mer om detta projekt så tackar jag för informationen.

Vill Ha Fordonsträff I Edsken Varje Torsdag

Det finns många entusiaster och nostalgiker och pysslare som lägger ned otroligt mycket tid på att putsa och meka på sina klassiska fordon. Intresset att bara titta på dessa fordon är stort vilket bilutställningen i Hagaparken varje år är ett lysande exempel på.

En av dessa entusiaster är Märta Berglund som själv har en ganska intressant fordonspark av bilar och mopeder. Nu vill hon ha en träff som skall vara återkommande varje torsdag på parkeringen vid Edskens bad och camping och har startat ett evenemang på Facebook.

Träff

Det behöver alltså inte vara en veteranbil eller en dyr sportbil, utan kan vara något fint exemplar av en äldre bil, moped eller cykel. Kanske en modifierad trampcykel som man vill visa upp. Ett mycket roligt initiativ och fina sommarkvällar på torsdagar kan det alltså vara värt att besöka Edsken för lite fika, en bit mat och en titt på besökande fordon.

Bilträff

Jag nämnde ju något om hur besöksnäringen i Hofors kommer att utvecklas, det här är ett praktexempel. Entusiaster som drar igång något ganska enkelt men som har ett stort värde för andra. Dessutom finns det ett enormt intresse för just sådant här, och det skulle inte alls förvåna mig om det med tiden kommer en hel del människor utifrån som vill visa upp sina fordon eller bara fika och titta på.

Och det kan också löna sig. Entré Hofors meddelade i samband med idrottsgalan att ett pris på 15 000 kronor kommer att delas ut till en förening som marknadsför hashtaggen #visesihofors

Ett par tips för framtiden om det blir så bra som jag tror, kan vara att starta en gratis Facebooksida och samla bilder från träffarna samt ett Instagramkonto. Mer gratis reklam för Hofors än så kan det inte bli.

Platsvarumärket Får Kritik

För en tid sedan lanserades kommunens nya platsvarumärke. Jag hade förutspått att det givetvis skulle bemötas med en del känslor, både bra och dåliga, men främst bra.

Platsvarumärke

Igår publicerade P4 Gävleborg ett inslag med tillhörande artikel som handlade om platsvarumärket.

Hofors kommun har anlitat en PR-byrå för att ta fram en logotyp, något kommunen kallar ett platsvarumärke, som enligt kommunen ska samla Hoforsborna och öka turismen. Priset för märket är 98 000 kronor.”

Kanske beror det på hur man läser artikeln, men jag tolkar inte att man är speciellt positiv, utan snarare vill påskina att det är en löjligt dyr investering. Som ett brev på posten så kom det naturligtvis reaktioner från människor som läste och hörde inslaget. Det skulle vara onödigt dyrt, andra hade kunnat göra samma arbete för halva priset och bättre och någon undrade vad tusan det var för något, en symbol för symptom och sjukdom.

Personligen så är jag mycket positiv till framtagandet av det här platsvarumärket, och jag tycker inte heller att det är en dyr prislapp. I förhållande till många andra logotyper så upplever jag att vi fått något väldigt genomtänkt och vackert från samarbetspartnern Baringo. Möjligen kan jag hålla med om att typsnittet på ”Hofors” inte känns helt hundraprocentigt, det är något som får en att tänka ”Nja”.

Sen tror jag inte att människor förstår hur besöksnäringen skall utvecklas i Hofors. Att på något sätt försöka påskina att 100 000 kronor skulle vara bortkastat och fiaskoartat känns missriktat. Med den ”minimala budget” som Entré Hofors fått medskickat för att utföra uppdraget har man så här långt faktiskt uträttat små mirakel. En besöksnäring är inget som uppstår över en natt, det fungerar inte riktigt att säga ”Här får ni en påse pengar, fixa turism”. Vad Entré Hofors gör är att kratta manegen för andra intressenter som har möjligheten att bygga upp verksamheter och tjäna pengar på turism i olika former. Platsvarumärket är ett bra första steg för att samordna det hela. Det krävs givetvis mer och egentligen är det bara fantasin som hindrar besöksnäringens utveckling i kommunen.

En tanke som dock dyker upp när jag läser kritiken mot platsvarumärket, är att man missat något. Läser jag artiklar i ämnet eller Entré Hofors egen publicering om märket, så känner jag att något väsentligt fattas. Jag har suttit och lyssnat och sett Kjell Johansson berätta och visa fantastiska saker där märket kan användas på olika sätt, men av någon anledning kommer det inte fram utanför maktens korridorer. Var är de fina exemplen på hur föreningar och företag kan använda märket, exemplet på hur entréskyltarna ser ut och de praktiska användningsområdena?

Jag tror det bara blivit lite av en miss i kommunikationen av platsvarumärket och kanske därför man bara upplever det som halv istället för helhjärtat.

Hofors Laddar För Bessemerfest

Idag damp veckans utgåva av Hoforsbladet ner i brevlådan och där kan man bland annat se spännande saker inför årets upplaga av Bessemerfesten som går av stapeln den 3 och 4 juni i år. Årets upplaga får anses vara lite av en nystart av festen eftersom man nu bildat en ny marknadsgrupp som skall strukturera upp folkfesten i kommunen.

Hoforsbladet

Förutom att Hofors Grillmästare återkommer för sitt andra år på schemat så tror jag personligen att det nya konceptet ”Kan det bli så mycket värre” kommer bli en total framgång för både artister och publik. Man är ganska förtegen än så länge om exakt vad det kommer att bestå utav, men den som sett programmet ”Så mycket bättre” på TV4 kan nog lista ut åt vilket håll den här showen kommer att gå.

Det finns fortfarande tid att anmäla sig till Hofors Grillmästare, extra roligt att det är ganska jämnt fördelat över kön bland de anmälda så här långt. Är det här året som vi får se titeln tas över av en hårdför tjej? Läs mer i detta inlägg där även kontaktuppgifter för anmälan finns.

Ett tips för alla er som inte har förmånen att få Hoforsbladet i brevlådan, den finns i digital utgåva på deras hemsida också.

Och på tal om fest ja. Det kommer ju vara lite sådant till och från hela året. Kanot-SM har ju all potential att bli en folkfest om kommunens invånare också hittar dit. Närmast nu är ändå Orken-Handbollen med bollspel och partaj på ortens krogar. Och i ett än så länge hemligt möte under gårdagen så lades grunden till årets kanske största och bästa fest i kommunen till hösten. Men än så länge så kommer bara det klassiska A:et sägas och B får ni vänta på tills det offentliggörs.

Micke & Lumpa Visar Hofors Ur Ett Annorlunda Perspektiv

Vi ska fortsätta på temat att lyfta fram Hofors. Den här gången av två lokala figurer som äntligen tagit sig i skjortan och skapat en kanal på Facebook för att på sitt egna lilla sätt undersöka kommunen med nya ögon. Naturligtvis handlar det om Micke och Lumpa, som är väl kända figurer både på revyscenen och i vardagen.

Micke och Lumpa

Genom att följa dem på Facebook så får ni se Hofors ur ett annorlunda perspektiv. Vad sägs om bad i kanalen mellan Hammardammen och Ankdammen eller uppladning med kolhydrater hos Fika-Fredrik och deltagande i söndagens Bike n´Run?

I skrivande stund så har man 475 följare, men borde rimligen ha det tiodubbla inom kort. Jag kan dock ha en önskan om att videoklippen även läggs upp på Youtube så att det blir lättare att dela med sig på andra ställen än just Facebook. Vad väntar ni på? In och följ killarna!

Konstveckan I Hofors

Årets kulturvecka har dragit igång och är redan inne på tredje dagen. Här kan ni se programmet för hela veckan.

Bland annat är det en fototävling som alla kan vara med i:

FOTOTÄVLING För dig 1-100 år. INSTAGRAMTÄVLING #ilovehofors. Tävlingen pågå mellan måndag – söndag, 18-24/4. 1:a pris 500kr 2:a pris 300kr 3:e pris 200kr Vinnare presenteras i Audio Video från den 1 juni-16. Du får knäppa så många foton du vill. Du behöver inte komma från Hofors men bilden måste vara fotograferad i Hofors med omnejd. Mer information på www.hoforskonstintresse.se

Lustjakt På Time

Jag höll nästan på att glömma bort vad jag ville berätta idag. Annika och Vera Ahlverströms debutroman Lustjakt finns nu att köpa på Time-butiken för 149 kronor.

Lustjakt

De arbetar dessutom på sin nästa bok med arbetsnamnet ”Facerape” och om ryktena stämmer så är de i slutfasen med första utkastet. Tills dess så tycker jag ni skall stötta våra lokala författare och köpa debutromanen. Det brukar vanligtvis inte vara feta kontrakt i början av författarkarriären så ju fler som köper boken, desto bättre för upphovskvinnorna helt enkelt.

Framtid Haga

Växthusprojektet är inte längre arbetsnamnet på den framtida utformningen och utvecklingen av Hagaparken. Entré Hofors meddelar idag att man arbetar vidare under namnet Framtid Haga, vilket då också kommer att inkludera både parken och det gamla skolområdet.

I förstudien Framtid Haga ingår koncepten Kunskapsstaden och Trädgårdsstaden och det är Entré Hofors i samarbete med Hofors kommun som står bakom den.
Kunskapsstaden syftar till området vid Hagaskolan och Trädgårdsstaden syftar till området Hagaparken norr om E16.”

Det kommer att dröja en del innan man verkligen sätter spadarna i backen och börjar förändra tyvärr. Allt ska ha sin gång. Men jag tror det kommer bli ypperligt bra med en ansiktslyftning av området och framtidens Hoforsbor kommer att ha stort nöje av det hela.

Jag funderar dock lite på det där med att införa ”stad” i de olika arbetsnamnen. Jag har lyft frågan någon gång, i synnerhet när det stod klart för mig att Säter hade stadsprivilegier med endast dryga 3500 invånare. På något sätt kan jag tycka att det vore på sin plats att hedra även Hofors historiska betydelse för landet med samma utnämning, att få kallas stad alltså.

Dags Att Anmäla Er Till Hofors Grillmästare 2016

Är du kommunens bäste grillare eller har du en familjemedlem eller vän som säger sig vara det? Ja då är det hög tid att nominera inför årets kamp om titeln Hofors Grillmästare 2016.

Grillmästare 2016

Här kommer övermod att sättas på prov, förhoppningar grusas och kanske oväntade hjältar att träda fram. Den regerande mästaren Daniel Sköld kommer inte att släppa ifrån sig sin mästartitel hur lätt som helst, och det ryktas redan om att deltagare från förra året slipat sina grillverktyg för att dräpa den sittande kungen. Och visst finns det väl någon blivande drottning i kommunen som kan knäcka den så här långt mansdominerade titeln?

Anmälan sker till Åsa Wallin Föreningsservice:

asa.wallin@h-foreningsservice.se

Tel: 070-0860204

Märk mejlet med Grillmästare 2016 och namnet på den som skall delta. En kort beskrivning av vem du är, vilka färdigheter du har vid grillen. Deltagarna kommer sedan att väljas ut av tävlingsledningen för kampen runt eldarna den 4 juni 2016 i samband med Bessemerfesten.

Sexfynd I Skogen – Nu I Thrillerroman

Vissa dagar händer ingenting, andra ovanligt och märkligt mycket. 1 april är som bekant en sådan dag på året där de mest absurda sakerna kan hända. Det gjorde det även 2014…

Sexfyndet

Historien ifrågasattes som ett klassiskt april-skämt. Men den var helt sann. Anledningen till att jag lyfter upp ämnet igen är nämligen det smått absurda i att händelsen nu förevigats i en kommande thrillerroman från Hofors som jag skrev om för en tid sedan.

Debutroman

Romanen heter Lustjakt, och igår knackade det på min dörr och där stod den ene av författarna med den färdiga boken.

Lustjakt

Paret Annika & Vera har alltså äntligen gått i mål med sin första roman och nu väntar lanseringen och försäljningen av den. Så otroligt spännande! Att dessutom få en förhandskopia med den trevligaste av dedikationer. Det exakta datumet när den börjar säljas återkommer jag till, men varje läskunnig Hoforsbo bör ju äga minst ett exemplar sen tycker jag.