Kategoriarkiv: Idrott

Hoforsbor Har Samlat In Över 130 000 Kronor Till Musikhjälpen

132 900 kronor är summan i skrivande stund som företag, föreningar, skolklasser, privatpersoner och ja, hela Hofors samlat in till Musikhjälpen så här långt i år. Initiativtagaren Marita Söderström har all anledning att jubla över engagemanget hon skapat i Facebookgruppen ”Med kärlek från Hofors”. Det har gått så bra att insamlingen toppar den lista som presenteras på Musikhjälpens hemsida. Nästan 90 000 kronor mer än andraplaceringen.

musikhjalpen-med-karlek-fran-hofors

Man kan givetvis hjälpa till att stötta genom SMS och betalkort, men det går även att  stoppa i kontanter i en insamlingsbössa som är placerad vid Hanssons konditori.

hanssons

Och det kommer mera. Idag spelas det ett derby mellan Hofors HC och Sandvikens IK i ishallen. Här kommer det också att samlas in pengar till Maritas pågående insamling. Matchen startar 19.00 och ett ypperligt tillfälle att tömma spargrisen eller vad man nu har hemma för att lägga växelpengar i. Även under Tomtekväll den 8 december kommer insamlingen ske. Mer information i ett senare inlägg.

Tillskott I Kassan För Hofors Föreningar

Svenska Spel delar varje år ut pengar till de föreningar som är ansluten till projektet Gräsroten. Det innebär i korthet att den som har ett konto hos Svenska Spel, kan välja upp till tre föreningar som får poäng varje gång man lägger ett vad, spel eller köper en lott.

grasroten

För Hofors del innebär det att 10 föreningar får en liten slant efter dagens pengaregn på 50 miljoner kronor:

  1. Hofors Hockey Club 11972 kronor

2. HAIF Fotboll 9059 kronor

3. HAIF Huvudförening 10319 kronor

4. Hofors Golfklubb 2879 kronor

5. Hofors Ridsällskap 1923 kronor

6. HAIF Skidor 1045 kronor

7. Hofors Boulesällskap 1697 kronor

8. SIM 77 Hofors 1090 kronor

9. Hofors Motorklubb 560 kronor

10. HAIF Friidrott 818 kronor

Tycker ni att föreningarna får för lite pengar så kan man faktiskt ganska enkelt åtgärda det genom att ansluta sin favoritförening/föreningar till sitt konto. Det kostar ingenting förutom de spel ni lägger med ert kort och kan göra föreningar jätteglada. Mest i Gästrikland fick dessa föreningar:

mest-i-gastrikland

Hofors Representeras I TV-Pucken

Rubriken är förstås en sanning med modifikation, i årets trupp återfinns Filip Ek med Hofors HC som moderklubb, men tillhörande Brynäs IF U16. Allt enligt den så kallade ”Gästrikemodellen”, vilken varit omdiskuterad.

Nu har slutspelet i den klassiska hockeycupen inletts, och Gästrikelaget inledde med att sätta Småland på plats med 4-2.

– Vi spelar rätt så stabilt hela matchen. De får några farliga lägen, men jag tycker att vi är stabila. Vi snäppte upp det lite till i sista perioden, säger Victor Söderström.

Gästriklands tränare, Jonas Söderström, håller med sin målskytt.

– Jag tycker att vi hade tålamod i försvaret och att vi följde matchplanen. Det började lite nervöst. Men vi hade tålamod och allt börjar i försvaret. Det viktigaste är försvaret och sedan kommer anfallet, säger han och fortsätter:

– Vi har ett par snäpp till känner vi. Det var en typisk förstamatch. Den var nästan hundra procent, men vi tar resten under torsdagen.”

Allt om TV-cupen återfinns under denna länk.

Noterbart är att Filip Ek stod för en assist vid 1-1 som innebar vändningen för matchen.

Hofors Kommun Söker Ny Fritidschef

De allra flesta känner nog till att fritidschefen Rolf Larsson ämnar att gå i pension till årsskiftet efter en lång karriär kring kommunens idrottsanläggningar och föreningar. Han kommer dock att vara tillgänglig under en övergångsperiod fram till någon gång under våren 2017, och en av anledningarna bör vara att trimma in en efterträdare.

Kommunen står inför en fantastisk möjlighet att utvecklas både inom besöksnäringen och idrottstursimen, inte minst har de senaste årens hockeycamper och idrottsarrangemang visat att Hofors mycket väl kan ta sin plats på kartan över möjliga mål när utomsocknes föreningar vill byta miljö.

Nu annonserar man ut tjänsten via bland annat Arbetsförmedlingens hemsida, och jag vet att det finns otroligt många intresserade enbart i vår egen kommun. Med stor sannolikhet kommer det även dra till sig ansökningar utifrån.

Mardrömspremiär För Hofors HC

Fredagens premiär i hockeytvåan kunde nog ha startat på ett betydligt bättre sätt för Hofors HC. Efter första perioden stod det 3-0 till Söderhamn/Ljusne på tavlan, och det efter ett tvättäkta och fullbordat hattrick av kvällens målkung Jesper Åhlen-Hedenström, som för övrigt skulle stå för 5 av de 8 mål Söderhamn petade in mot Hofors 0.

Gefle Dagblad:

– Vi viker ner oss på alla lagdelar och står inte upp alls, säger en besviken Mikael Johansson.

På tisdag är det hemmapremiär mot Falu IF, och där kan man bland annat numera se tidigare Hoforsspelarna Daniel Jansson, och sedan i år även Mattias Jansson i ”fel dräkter”.

HHC

Dagcamp Ishockey Under Höstlovet

Under höstlovsveckan, den 3 november finns det möjlighet för en heldag med ishockey för kommunens barn. Det är Hofors HC som arrangerar aktiviteten och det kostar 200 kronor per barn och det ingår lunch utöver spännande träningsmoment.

HHC

I dagsläget är det dock lite för få barn anmälda och klubben går nu ut med en vädjan att anmäla barnen i god tid, annars riskerar aktiviteten att ställas in:

Uppmaning till alla föräldrar att anmäla era barn till dagcampen torsdag v. 44 på höstlovet. I dagsläget är det få anmälda och kommer det inte in fler anmälningar senast 25/10 så måste vi tyvärr ställa in den. Prata med era barn och anmäl till kansliet via hoforshc@hofors.se

Hoforsbacken Behöver Ert Stöd

Friluftsfrämjandet i Hofors grundades 1937. Året efter, 1938,  startade man verksamheten i Hoforsbacken under enklare former. Syftet med föreningen utgörs främst av friluftsliv och skidåkning, och arbetet i Hoforsbacken utgörs helt av ideella insatser.

Under åren sedan anläggningen startades har medlemmarna i föreningen i samverkan med dåvarande SKF och kommunen utvecklat en anläggning som uppfyller kraven från myndigheter och inte minst de besökande gästerna. Hoforsbacken har idag 2 liftar, 5 nedfarter med beslysning, en cafeteria, klubbhus och en skidbod med uthyrning av utrustning.

Föreningen arbetar i stort sett året runt för att hålla anläggningen och utrustning i gott skick för den perioden året tillåter att Hoforsbacken kan ha öppet. Det tar ungefär 20 dygn och 3 personers arbete, 1440 timmar, bara att förbereda snöläggning och pistning.

Under öppethållandet som beräknas till ungefär 50 dagar, krävs det varje dag insatsen av 5 människor som bemannar lift, skidbod, cafeteria och en yttre jour vilket innebär 110 arbetstimmar per vecka och beräknat 1430 timmar per säsong. Utöver det tillkommer pistning av backen med 3 timmar per dag och uppskattat 150 timmar för en säsong.

hoforsbacken

Underhållet av backen under resterande del av året beräknas snålt tilltaget till 800 arbetstimmar för ca 15 personer. Man utför service på maskiner, liftar, byggnader, skidutrustning, röjer busk och sly, städar och ordnar med vedförsörjning så att gäster kan grilla korv och ha eldar att värma sig vid under vinterhalvåret. Det är en imponerande insats föreningen utför bakom kulisserna enbart för att kunna erbjuda utförsåkning under dessa relativt få dagar av vintern. Under en säsong arbetar lågt räknat mellan 30 och 40 ideella människor och lägger ner drygt 4000 timmar för att erbjuda aktiviteter i en underbar miljö.

Hoforsbacken får anses vara en av kronjuvelerna i kommunens utbud av fritids- och idrottsmöjligheter under vinterhalvåret. Hoforsbacken har en enorm potential att kunna utvecklas till en vinstinbringande anläggning som i slutänden till och med kan skapa arbetstillfällen inom besöksnäringen. Trots hård konkurrens från större anläggningar i vår region, drar man många besökande från andra kommuner. Men som med många andra föreningar så saknas det engagemang i tillräckligt stor utsträckning och man har signalerat från föreningen att arbetsbördan är för stor för föreningens medlemmar och till och med övervägt att inte öpnna upp backen för allmänheten kommande säsong. Det är riktigt oroväckande.

Föreningen behöver i första hand fler människor som kan bidra med arbetstimmar för att dels preparera backen innan öppnandet, men även människor som kan hjälpa till under tiden Hoforsbacken har öppet, vid liftar, skidboden och cafeterian och skapa förutsättningar för sköna dagar i skidbacken. Hofors har en stark tradition av engagerade föreningsmedlemmar, och många bäckar små kan som bekant skapa en bred flod. Nu behöver Friluftsfrämjandet kommuninvånarnas hjälp för att bedriva verksamheten och kontaktuppgifter finns under denna länk. Som förälder till skidintresserade barn och ungdomar kan man bidra med några timmars arbetstid och utgöra en stor skillnad.

Nytt Ridhus I Hofors?

Under måndagens sammanträde i kommunstyrelsen så passerade ett ärende jag glömde skriva om. Ett förslag att avsätta ”ca 100 000 kronor” i konsultarvode  för att utreda möjligheterna för ett nytt ridhus i kommunen. Detta efter ett medborgarförslag som tidigare presenterades i kommunfullmäktige tidigare i år.

medborgarforslag-ridhus

Förslaget är mycket bra och helt i linje med kommunens idrottsprofil. Personligen kan jag också se hur projektet skulle bidra till en utökad idrottsturism. Den stora stötestenen kan dock komma att bli kostnaderna för uppförandet. En uppskattad kostnad fick nog samtliga politiker att krypa ihop en smula. Men utredningen kommer förhoppningsvis att visa både kostnad och möjligheter att finansiera med olika bidrag och medel. Kritiker kommer naturligtvis skrika sig hesa om ett nytt ”bowlinghallsprojekt”, men jag tror vi skall sitta lugnt i ekan och se vad som kommer ut efter konsultens arbete.

I dagens Dalademokraten, så hittar vi en intressant artikel i samma ämne. Det intressanta är till vilken kostnad man uppfört just det här ridhuset:

Budgeten för bygget är på sex miljoner kronor, AB Byggprojekt är totalentreprenör och hallen – som byggs med en stomme i stål samt fasad och tak i plåt – ska stå klar någon gång under den kommande sommaren.

Den nya hallens yttermått blir 72 gånger 28 meter och manegen blir 62 gånger 24 meter stor, vilket möjliggör ökad ridskoleverksamhet och tävlingsverksamhet även vintertid. Hallen kommer också att få en långsidesläkare med 150 platser och en handikappanpassad läktarsektion.

– Gagnefs kommun ligger faktiskt steget före när det gäller handikappanpassning överlag. Det finns på dagordningen i alla byggdiskussioner i den här kommunen, berömmer AB Byggprojekts vd Jan Lindblom.

Det nya ridhuset, som också ska innehålla ett hindermaterialförråd, ska byggas så att det finns möjlighet att i framtiden bygga ihop det med det gamla ridhuset.

– Bygget är ett lyft för klubben, för ridsporten och för Gagnefs kommun, anser Anders Henningson.”

Viktiga Poäng För HAIF

Det spelas ett derby i Torsåker på lördag mellan Torsåkers IF och Gästrike-Hammarby, men på Stålringen är det ytterligare en toppmatch då HAIF möter serieledarna Bollnäs, och tyvärr så kolliderar de båda matcherna eftersom man spelar i Torsåker klockan 15.00 men på Stålringen redan klockan 14.00.

haif

Oavsett vad man nu väljer att se så är det bäddat för fotbollsfest både i Torsåker och Hofors. Givetvis får man hålla tummarna att kommunens båda lag tar hem sina vinster.

 

Torsåker I Fokus

Torsåker hamnar i ordentligt fokus i helgen. Det utlovas en folkfest i samband med derbyt mellan Torsåkers IF och ärkefienden på andra sidan kommungränsen, Gästrike-Hammarby. En heldag med aktiviteter som inleds klockan 10.00 med den första matchen som är 5-mannaderby mellan Torsåker och Hofors, och ytterligare en match klockan 11.00. Från klockan 13.00 är det samling på Gästis med uppladdning och 15.00 startar själva huvudmatchen.

torsakers-if

Med koppling till detta evenemang så fortsätter vi med fokuset på Torsåker, en riktigt läsvärd artikel dök upp på Arbetarbladet igår och handlar om Zebbe Andersson som sätter upp en egen revy i Torsåker när den ursprungliga revyn tagit ett sabbatsår. Det blir en liten försmak under halvleksvilan:

” På lördag kan man få en liten teaser av vad som komma skall. Zebbe spelar fotboll i Torsåker och i pausen på helgens match kommer de att ge ett smakprov.

– Pappa är tränare för laget, han har ju aldrig uppträtt tidigare och är jättenervös. Första gången han gör det och då är det inför sina spelarna och fotbollspubliken, skrattar Zebbe.

Politiskt fokus blir det på måndagen den 19 september då kommunfullmäktige förlägger ett av sina två traditionella sammanträden i bygdegården. Själva mötet startar 17.30 men redan 16.30 finns det möjlighet att få lite fika och träffa kommunens förtroendevalda och diskutera lokalpolitik på demokraticafé. Det drar inga större skaror när det arrangeras i Hofors tyvärr, men Torsåkersborna kanske kan visa att man är lite bättre.

Hofors Kanot Klubb Får 2016-Års Kultur- & Fritidsstipendium

Efter kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde under måndagen kan Hoforsbloggen som första ”media” berätta att 2016 års Kultur- & Fritidsstipendium går till Hofors Kanot Klubb. Priset innebär förutom äran även en prissumma på 10 000 kronor.

Som bekant har man under sommaren arrangerat Kanot-SM på ett föredömligt sätt och det har hyllats bland deltagare och på flera ställen i olika medier. Bland annat för ett par veckor sedan med ett fantastiskt uppslag i Gästriklands Tidning.

hofors-kk

En utförligare beskrivning av motiveringen kommer att publiceras via kommunens hemsida Hofors.se

Det var en enig jury i form av medlemmarna i KSAU där Torbjörn Jansson på grund av eventuell jävsituation fick lämna lokalen. Torbjörns mångåriga engagemang i klubben torde inte vara någon hemlighet för de flesta kommuninvånare. Med det påpekat så är det bara att sända stora gratulationer till Hofors Kanot Klubb både till stipendiumet och till de stora framgångar ni haft som arrangör av sommarens Kanot-SM. GRATTIS!!

 

Djurgårdens IF På Besök I Hofors

Ta en titt på is-schemat” sade Mathias Strand till mig. Vanligtvis brukar jag ha ganska bra koll på vad som sker i omgivningarna, men att Djurgården var på besök i Hofors, hade jag totalt missat. Igår mötte DIF våra egna hockeykrigare från Team 05/06 och idag fortsätter man med motståndet Brynäs.Djurgården

Uppmaningen från Herr Strand handlade egentligen inte så mycket om just Djurgården, dom har varit här förr som ni minns…

DSC08911Det handlade mer om att påvisa hur populärt Hofors blivit för att förlägga träningsläger. Förutom Djurgården så besöks ishallen i helgen av Gävles konståkningsklubb och nästa vecka kommer Haninge Anchors som bokat istider i tre dagar. Riktigt grymt att Hofors äntligen placerar sig på kartan som den idrottskommun man hävdat att man är, och att den ”blygsamma satsningen” på  idrottsturismen ganska omgående ger resultat.

Hofors Hockey Camp – En Säker Vinnare

Det återstår endast någon dag av Hofors Hockey Camp. Tyvärr har jag inte själv kunnat vara på plats och se resultatet av vad man arbetat fram, men jag kan ganska självsäkert säga att man är en vinnare på många plan. Inte minst bland föreningarna i Hofors när det kommer till att använda sociala medier för uppdateringar och marknadsföring.

Hofors Hockey Camp

Med bilder och filmklipp skildrar man en spännande tillvaro för hockeykidsen via sin Facebooksida. Den eller dom som uppdaterar har verkligen begripit nyttan med verktygen och gör det på ett föredömligt sätt. Här kan resten av Hofors föreningar lära sig något och ta efter. Syns man inte så finns man inte, och syns gör verkligen Hofors Hockey Camp. Bra jobbat!

 

Sportnyheter Från Omvärlden & Hofors

Som bekant har de Olympiska Spelen kört igång i Rio och så här långt har Sverige faktiskt lyckats med bedriften att plocka hem ett guld genom en makalös bedrift i simbassängen med ett världsrekord. För Hoforsborna så är det dock helt andra saker som smäller högre, Frida Andersen tillsammans med hästen Herta är på allas tungor, och det hålls tummar och korsas fingrar för att det skall gå hela vägen för paret. Aftonbladet skriver:

OS-debutanten Frida Andersén, 26, skrällde i fälttävlans terrängritten. Som enda svensk var hon felfri på alla hinder och ligger tolva.

– Det är inte ofta man ser en ryttare som hon, säger Jan Jönsson, bronsmedaljör i München 1972.

– Herta stod emot i början och jag tänkte att jäklar, det här kommer att bli en tuff resa. Sedan när jag borta vid hinder sex släppte det och det kändes som vanligt igen och Herta var helt fantastisk, säger Frida Andersén.

Hästen Herta är född hemma på föräldragården i Hofors. Häst och ryttare känner varandra utan och innan. Och Frida Andersén fortsätter att hylla sin häst.

– Backarna sög väldigt mycket. Herta var så trött här på slutet men ställde upp för mig. Jag säger hoppa här så hoppar hon, även om det blir ett galoppsprång för mycket.


På hemmaplan har även Hofors Hockey Camp kört igång och det råder febril aktivitet runt ishallen. Modo Hockey har också anlänt och spelartruppen kommer under sin vistelse, förutom ispass även testa på Hofors golfbana. För alla som fortfarande har semesterdagar kvar så finns det möjlighet att se Modo träna på onsdag förmiddag klockan 10.00. Vill man dessutom se en match kan man bege sig till Hedemora på torsdag där Modo möter ryska Salavat Yulaev i en träningsmatch klockan 19.00. Hade förvisso varit trevligare om den spelats här hemma i Hofors.


Snart Seriepremiär!

Jag vaknade en dag här i veckan och förmodligen var det min biologiska ishockeyklocka som ringde, för det slog mig att snart måste väl ändå hockeysäsongen ta sin början. Jodå, mycket riktigt så visade det sig att mitt eget favoritlag Djurgården hade haft sin ispremiär och då måste ju också Hofors HC vara i startgroparna med att presentera en trupp. Mycket riktigt så är man i stort sett klara med sina värvningar och meddelar via sin nya ”Gästbok” att endast en forward saknas men att det finns några alternativ som verkar intressanta.

HHC

Enligt Elite Prospects kommer även årets upplaga att innehålla utländska inslag. Fyra kanadicker och en amerikan så här långt, och enligt klubben kan det bli aktuellt med en Litauer eller ytterligare en kanadick i spelartruppen.

Personligen blev jag oerhört glad över att se att bröderna Mattias och Andreas Olsson tagit sitt förnuft tillfånga och återvänder till ishockeyn. På målvaktssidan återvänder Pontus Jansson efter några års spel i andra föreningar.

Pontus Jansson

Den 29 augusti går man på is och 8 träningsmatcher är inbokad, bland annat mot Tierp, Ludvika, Strömsbro och Gris-Säter. Seriepremiären sker den 21 oktober och inleds med en bortamatch mot Söderhamn/Ljusne,

Glödande Het Järnvilja Gav Silver

22 år gammal deltog han i de olympiska spelen som anordnades i Moskva 1980. Under lördagen paddlade veteranen Per Lundh hem ett SM-silver på sin hemmaarena på Tolven i Hofors. Arbetarbladet rapporterar:

Det var mycket folk kring strandkanten och på läktaren som tjoade och hejade på de tävlande. Sporten var på plats för att titta på finalen för veteranklassen där hemmapaddlaren och före detta landslagskanotisten Per Lundh deltog. Med meriter som en tredjeplats på VM i Belgien 1985 och en nionde plats i OS i Moskva 1980 kunde man på lördagens tävlingar se Per Lundh paddla hem en silvermedalj i SM.

– Jag är nöjd med det, det är jättebra, säger Lundh.

Det var ifjol när det stod klart att Hofors Kanotklubb skulle stå som värdar att arrangera SM i kanot som han bestämde sig för att göra comeback på hemmaplan.

Och aldrig har det väl varit mer passande att säga att det var en prestation av ”glödande het järnvilja” med tanke på Pelles arbete som glödgare vid ugnarna i Rörverket. Stort grattis!!

Modo Hockey Förlägger Träningsläger I Hofors

Lagom till midsommar så släpper Hofors Hockey Camp en nyhet om finbesök till kommunen:

AJ kommer hem.

En liten midsommar present, eller kanske vi ska kalla det grädde på moset.

Modo Hockey börjar sin resa tillbaka till SHL med att lägga ett läger i Hofors.

Ifrån Måndag 8/8 till Torsdag 12/8 kommer kommer dom att vistas i samma lokaler som eleverna på campen. Det blir garanterat bra drag vecka 32.”

 

En Legend Har Lämnat Oss

Det är sorgliga nyheter man möts av när man vaknar denna morgon och läser tidningarna. Muhammad Ali har avlidit.

Och tidigt på lördagsmorgonen, svensk tid, bekräftade familjens talesperson för NBC att boxningsvärldens störste somnat in.

– Efter en 32 års lång kamp mot Parkinsons sjukdom har Muhammad Ali gått bort vid en ålder av 74 år, säger talespersonen Bob Gunnell i ett kort uttalande.

Ali diagnostiserades med Parkinsons sjukdom 1984, tre år efter att han avslutat sin aktiva karriär.”

Muhammad Ali

En imponerande idrottslig karriär, men även ett sällsynt spännande livsöde. Mest rörande kanske det var vid invigningen av OS i Atlanta 1996, då Muhammad Ali tände OS-elden inför hela världen. Vila i frid.

En Vecka Kvar Till Bessemerfesten

Drygt en vecka kvar innan åerets upplaga av Bessemerfesten går av stapeln. Den 3 och 4 juni kommer Hofors att sjuda av aktiviteter och just i år är det många nyheter på programmet. Bland annat konceptet ”Kan det bli så mycket värre” där lokala musiker skall tolka moderna låtar. Detta sker på lördag kväll i Folkets Park och det är fri entré. Det är det även till andra årets upplaga av ”Hofors Grillmästare”. Mellan 10.00 och 13.30 kommer fyra personer grilla så det ryker och en av dem kommer dessutom att ta hem titel och pokal. Om det blir den regerande mästaren Daniel Sköld, eller utamanarna Stina Stenberg, Diana Sahlén eller förra årets tvåa Magnus Andersson får vi se nästa lördag. Daniel Sköld ser inte ut att uppleva någon större press.

Daniel1

Klockan 12.00 på lördagen den 4 juni så startar en intressant fotbollsmatch av internationell karaktär på Stålringen. Sveriges P18/98-landslag möter Irlands dito:

Sverige Irland

Kim Firade Födelsedag Med Blodvite

I helgen firades det födelsedagskalas med knytnävar, sparkar och blodvite. Det kanske låter lite märkligt, men har en helt naturlig och legitim förklaring. Det handlade om en turnering med thaiboxning i Slättahallen i Falun, och födelsedagsbarnet som är en bekant från ungdomens glada dagar, Pichet Phaethaya arrangerade tävlingen för femte året i rad.

Thaiboxare från 18 klubbar runtom i landet samlades under lördagen i Slättahallen i Falun för att möta varandra i en hektisk turnering. Detta för att fira ägaren av Dalarans Muay Thai-klubb, Phichet Phaethaya, som fyller 44 på måndag.– Jag är jätteglad över att så många kommer hit, säger han.”

Från Hofors kom Kim Packalén för att delta i tävlingen och födelsedagsfirandet.

Kim

Pappa Henry Packalén återger tävlingsdagen så här:

-Efter väntande på att få matcha, ungefär 10 timmar innan det blev Kims tur, började matchen bra och han låg på ordentligt. Men i slutet av ronden fick motståndaren in en smäll som olyckligt spräckte ögonbrynet, inte så värst hårt men den tog ju olyckligt och ringdomaren bröt matchen. Tror nog att han vunnit om han inte hade fått ögonbrynet spräckt för den andra killen skulle inte orkat i tre ronder. Men men, bara att ta lärdom och träna vidare

Hofors Brinner Av Aktivitet Och Framåtanda

Jag vet inte om det bara är min enkla uppfattning, men på sistone har det blivit tydligt att det finns en enorm vilja i Hofors. Det händer saker hela tiden och eldsjälarna verkar köra övertid för att få saker att hända i vår kommun. Igår till exempel, en helt vanlig ”tröökig” torsdag så körde man parjoggen genom Aktivera Mera här i Hofors.

Rolf Larsson verkar också ha lagt i en överväxel för att skapa verksamhet runt idrottsområdet han huserar över vid Stålringen/ishallen/Hoforshallen. Nyligen visstidsanställde han hockeydemonen Johan Kämpe för att styra upp Hofors egen hockeyskola, och där händet det verkligen grejor med ny hemsida till exempel.

Hofors Hockey Camp

Herr Kämpe har ju som bekant de senaste åren bidragit till att få Furudals Hockeyskola att växa och knaka genom sin tjänst som heltidsanställd rektor på skolan, med sitt breda kontaktnät och kunskaper om framångskoncept så tycker då i alla fall jag att vi har en tämligen unik möjlighet att placeras på kartan i hockeysverige.

Sveriges Äldsta Aktiva Hockeyspelare Fyller 60 År

Det är ett stycke levande idrottshistoria. Ellert Vickström fyller 60 år idag, och ishockeyspelaren är fortfarande aktiv i seriespel. Där kan HHCs Mathias Strand slänga sig i väggen.

Ellert Vickström

Då kan man ju fråga sig varför detta skulle vara intressant för läsare av Hoforsbloggen. Jo förutom att Ellert håller igång en förening som har en stor plats i mitt eget hjärta, HAIK Hockey,  så har han faktiskt ett förflutet även iförd Hoforsdressen. Dessutom är hans son Timmy Vickström väl känd för Hoforspubliken där han visat upp sig som livsfarlig poängplockare fast i Falun färger.

Ellert uppmärksammades även när han fyllde 57 år i Sportmagasinet Dalarna, där framgår det tydligt att det är passionen för idrotten som är primärt och Ellert har haft förmånen att se både toppar och dalar under sin karriär.

Under årens lopp har han spelat för massor av klubbar. Förutom Godtemplarna har det blivit bland annat Falu HC, Kniva, Korsnäs IF (som hade hockey på programmet tidigare), Sundborn, Vika/Sundborn och Hofors.

– Jag har upplevt så mycket genom åren. Höjdpunkterna har varit kval till högre divisioner.

De senaste sex säsongerna har han spelat för kvarterslaget HAIK i Hälsinggården. Med nummer 52 är han en viktig kugge i det annars så unga laget.

– Jag kunde ju vara farsa till varenda en i laget, säger han och skrattar.

Den här säsongen har laget haft kämpigt. Man ligger i botten av tabellen.

–Men det är inte så lätt alla gånger. Vi har svårt att få ihop fullt lag och vi tränar sent på kvällarna. Ibland slutar vi inte förrän efter elva.

En rolig grej under den här säsongen är att man spelade två bortamatcher mot Malung – samma dag. Ellert berättar:

– Först spelade vi en match. Sen vilade vi i två timmar och så spelade vi en till. Vi behövde bara åka till Malung en gång på det viset. Vi åkte på storstryk i båda matcherna,  säger han.

Det är bara att lyfta på hatten för Herr Vickström och ge honom de varmaste gratulationerna och förhoppningsvis får vi se honom i vår nyrenoverade ishall i Hofors under försäsongen då man burkligt brukar möta HHC B i en träningsmatch.

Ishallen Kan Bli Mässhall Efter Renoveringen

En stor och uttömmande artikel om renoveringen i ishallen i Arbetarbladet igår.

Hoforsborna får en hall som kan användas till annat än bara issporter. 1987 rustades hallen sist och fick då nya kylslingor men med asfalt som underlag.

– Då blev det en snikvariant, fördelarna med en betongplatta är många, nu kan vi till exempel ha mässor, utställningar eller åka inlines i hallen, säger Rolf Larsson fritidschef i Hofors.”

En mässhall öppnar ju upp för att anläggningen kan användas praktiskt taget hela året runt och det känner jag personligen är en bra investering för hela kommunen.

Dock ställer jag som flera andra politiker som läser artikeln sig frågande till det här avsnittet i artikeln:

Det är mycket på gång i Hofors just nu, killarnas duschrum på sporthallen ska rustas och nu byggs det en ny ingång till skyttehallen, gamla bowlingen. En hiss sätts dit för att handikappanpassa entrén.

– Där har vi fått pengar från arvsfonden men de räcker inte till så Hofors kommun lägger till 600 000-700 000 kronor för att hallen ska bli handikappvänlig, säger Rolf Larsson.”

Det har ställts direkta frågor om kommunens del i bygget men mötts av uteblivna svar. Nu ska man ju inte tro allt som står i tidningarna sägs det, så här måste ju frågorna ställas igen.

Hofors Platsvarumärke

Äntligen presenterades det nya platsvarumärket för Hofors kommun officiellt. Entré Hofors lade idag ut nyheten på sin hemsida.

Platsvarumärket för Hofors kommun är en beskrivning och en bild av hur vår kommun uppfattas av omvärlden och av oss själva. Platsvarumärket är alltså summan av allas förväntningar. Oavsett om det är barnomsorg, lokaltrafik, miljö, natur eller bästa pizzan vid raststoppet.
Ingen äger ensam ett platsvarumärke. För att ha rätt att använda det har man en skyldighet att samverka med de andra aktörerna på platsen. Det löfte som utlovas om platsen är upp till många att infria. Företag, offentlig verksamhet, invånare, besökare, organisationer – alla måste kommunicera samma bild och kunna identifiera sig med platsens värde för att platsvarumärket skall bli starkt och visa Hofors kommuns rätta ansikte för omvärlden.”

Platsvarumärke

Givetvis kommer det väcka känslor, en del vill behålla det traditionella kommunvapnet, andra kommer ha åsikter om typsnitt och utförande, men det här tror jag verkligen kommer bli mycket mycket bra. Det är genomtänkt och använt på rätt sätt den vision utvecklingsgruppen haft i tankarna.