Kategoriarkiv: Idrott

Viktiga Poäng För HAIF

Det spelas ett derby i Torsåker på lördag mellan Torsåkers IF och Gästrike-Hammarby, men på Stålringen är det ytterligare en toppmatch då HAIF möter serieledarna Bollnäs, och tyvärr så kolliderar de båda matcherna eftersom man spelar i Torsåker klockan 15.00 men på Stålringen redan klockan 14.00.

haif

Oavsett vad man nu väljer att se så är det bäddat för fotbollsfest både i Torsåker och Hofors. Givetvis får man hålla tummarna att kommunens båda lag tar hem sina vinster.

 

Torsåker I Fokus

Torsåker hamnar i ordentligt fokus i helgen. Det utlovas en folkfest i samband med derbyt mellan Torsåkers IF och ärkefienden på andra sidan kommungränsen, Gästrike-Hammarby. En heldag med aktiviteter som inleds klockan 10.00 med den första matchen som är 5-mannaderby mellan Torsåker och Hofors, och ytterligare en match klockan 11.00. Från klockan 13.00 är det samling på Gästis med uppladdning och 15.00 startar själva huvudmatchen.

torsakers-if

Med koppling till detta evenemang så fortsätter vi med fokuset på Torsåker, en riktigt läsvärd artikel dök upp på Arbetarbladet igår och handlar om Zebbe Andersson som sätter upp en egen revy i Torsåker när den ursprungliga revyn tagit ett sabbatsår. Det blir en liten försmak under halvleksvilan:

” På lördag kan man få en liten teaser av vad som komma skall. Zebbe spelar fotboll i Torsåker och i pausen på helgens match kommer de att ge ett smakprov.

– Pappa är tränare för laget, han har ju aldrig uppträtt tidigare och är jättenervös. Första gången han gör det och då är det inför sina spelarna och fotbollspubliken, skrattar Zebbe.

Politiskt fokus blir det på måndagen den 19 september då kommunfullmäktige förlägger ett av sina två traditionella sammanträden i bygdegården. Själva mötet startar 17.30 men redan 16.30 finns det möjlighet att få lite fika och träffa kommunens förtroendevalda och diskutera lokalpolitik på demokraticafé. Det drar inga större skaror när det arrangeras i Hofors tyvärr, men Torsåkersborna kanske kan visa att man är lite bättre.

Hofors Kanot Klubb Får 2016-Års Kultur- & Fritidsstipendium

Efter kommunstyrelsens arbetsutskotts sammanträde under måndagen kan Hoforsbloggen som första ”media” berätta att 2016 års Kultur- & Fritidsstipendium går till Hofors Kanot Klubb. Priset innebär förutom äran även en prissumma på 10 000 kronor.

Som bekant har man under sommaren arrangerat Kanot-SM på ett föredömligt sätt och det har hyllats bland deltagare och på flera ställen i olika medier. Bland annat för ett par veckor sedan med ett fantastiskt uppslag i Gästriklands Tidning.

hofors-kk

En utförligare beskrivning av motiveringen kommer att publiceras via kommunens hemsida Hofors.se

Det var en enig jury i form av medlemmarna i KSAU där Torbjörn Jansson på grund av eventuell jävsituation fick lämna lokalen. Torbjörns mångåriga engagemang i klubben torde inte vara någon hemlighet för de flesta kommuninvånare. Med det påpekat så är det bara att sända stora gratulationer till Hofors Kanot Klubb både till stipendiumet och till de stora framgångar ni haft som arrangör av sommarens Kanot-SM. GRATTIS!!

 

Djurgårdens IF På Besök I Hofors

Ta en titt på is-schemat” sade Mathias Strand till mig. Vanligtvis brukar jag ha ganska bra koll på vad som sker i omgivningarna, men att Djurgården var på besök i Hofors, hade jag totalt missat. Igår mötte DIF våra egna hockeykrigare från Team 05/06 och idag fortsätter man med motståndet Brynäs.Djurgården

Uppmaningen från Herr Strand handlade egentligen inte så mycket om just Djurgården, dom har varit här förr som ni minns…

DSC08911Det handlade mer om att påvisa hur populärt Hofors blivit för att förlägga träningsläger. Förutom Djurgården så besöks ishallen i helgen av Gävles konståkningsklubb och nästa vecka kommer Haninge Anchors som bokat istider i tre dagar. Riktigt grymt att Hofors äntligen placerar sig på kartan som den idrottskommun man hävdat att man är, och att den ”blygsamma satsningen” på  idrottsturismen ganska omgående ger resultat.

Hofors Hockey Camp – En Säker Vinnare

Det återstår endast någon dag av Hofors Hockey Camp. Tyvärr har jag inte själv kunnat vara på plats och se resultatet av vad man arbetat fram, men jag kan ganska självsäkert säga att man är en vinnare på många plan. Inte minst bland föreningarna i Hofors när det kommer till att använda sociala medier för uppdateringar och marknadsföring.

Hofors Hockey Camp

Med bilder och filmklipp skildrar man en spännande tillvaro för hockeykidsen via sin Facebooksida. Den eller dom som uppdaterar har verkligen begripit nyttan med verktygen och gör det på ett föredömligt sätt. Här kan resten av Hofors föreningar lära sig något och ta efter. Syns man inte så finns man inte, och syns gör verkligen Hofors Hockey Camp. Bra jobbat!

 

Sportnyheter Från Omvärlden & Hofors

Som bekant har de Olympiska Spelen kört igång i Rio och så här långt har Sverige faktiskt lyckats med bedriften att plocka hem ett guld genom en makalös bedrift i simbassängen med ett världsrekord. För Hoforsborna så är det dock helt andra saker som smäller högre, Frida Andersen tillsammans med hästen Herta är på allas tungor, och det hålls tummar och korsas fingrar för att det skall gå hela vägen för paret. Aftonbladet skriver:

OS-debutanten Frida Andersén, 26, skrällde i fälttävlans terrängritten. Som enda svensk var hon felfri på alla hinder och ligger tolva.

– Det är inte ofta man ser en ryttare som hon, säger Jan Jönsson, bronsmedaljör i München 1972.

– Herta stod emot i början och jag tänkte att jäklar, det här kommer att bli en tuff resa. Sedan när jag borta vid hinder sex släppte det och det kändes som vanligt igen och Herta var helt fantastisk, säger Frida Andersén.

Hästen Herta är född hemma på föräldragården i Hofors. Häst och ryttare känner varandra utan och innan. Och Frida Andersén fortsätter att hylla sin häst.

– Backarna sög väldigt mycket. Herta var så trött här på slutet men ställde upp för mig. Jag säger hoppa här så hoppar hon, även om det blir ett galoppsprång för mycket.


På hemmaplan har även Hofors Hockey Camp kört igång och det råder febril aktivitet runt ishallen. Modo Hockey har också anlänt och spelartruppen kommer under sin vistelse, förutom ispass även testa på Hofors golfbana. För alla som fortfarande har semesterdagar kvar så finns det möjlighet att se Modo träna på onsdag förmiddag klockan 10.00. Vill man dessutom se en match kan man bege sig till Hedemora på torsdag där Modo möter ryska Salavat Yulaev i en träningsmatch klockan 19.00. Hade förvisso varit trevligare om den spelats här hemma i Hofors.


Snart Seriepremiär!

Jag vaknade en dag här i veckan och förmodligen var det min biologiska ishockeyklocka som ringde, för det slog mig att snart måste väl ändå hockeysäsongen ta sin början. Jodå, mycket riktigt så visade det sig att mitt eget favoritlag Djurgården hade haft sin ispremiär och då måste ju också Hofors HC vara i startgroparna med att presentera en trupp. Mycket riktigt så är man i stort sett klara med sina värvningar och meddelar via sin nya ”Gästbok” att endast en forward saknas men att det finns några alternativ som verkar intressanta.

HHC

Enligt Elite Prospects kommer även årets upplaga att innehålla utländska inslag. Fyra kanadicker och en amerikan så här långt, och enligt klubben kan det bli aktuellt med en Litauer eller ytterligare en kanadick i spelartruppen.

Personligen blev jag oerhört glad över att se att bröderna Mattias och Andreas Olsson tagit sitt förnuft tillfånga och återvänder till ishockeyn. På målvaktssidan återvänder Pontus Jansson efter några års spel i andra föreningar.

Pontus Jansson

Den 29 augusti går man på is och 8 träningsmatcher är inbokad, bland annat mot Tierp, Ludvika, Strömsbro och Gris-Säter. Seriepremiären sker den 21 oktober och inleds med en bortamatch mot Söderhamn/Ljusne,

Glödande Het Järnvilja Gav Silver

22 år gammal deltog han i de olympiska spelen som anordnades i Moskva 1980. Under lördagen paddlade veteranen Per Lundh hem ett SM-silver på sin hemmaarena på Tolven i Hofors. Arbetarbladet rapporterar:

Det var mycket folk kring strandkanten och på läktaren som tjoade och hejade på de tävlande. Sporten var på plats för att titta på finalen för veteranklassen där hemmapaddlaren och före detta landslagskanotisten Per Lundh deltog. Med meriter som en tredjeplats på VM i Belgien 1985 och en nionde plats i OS i Moskva 1980 kunde man på lördagens tävlingar se Per Lundh paddla hem en silvermedalj i SM.

– Jag är nöjd med det, det är jättebra, säger Lundh.

Det var ifjol när det stod klart att Hofors Kanotklubb skulle stå som värdar att arrangera SM i kanot som han bestämde sig för att göra comeback på hemmaplan.

Och aldrig har det väl varit mer passande att säga att det var en prestation av ”glödande het järnvilja” med tanke på Pelles arbete som glödgare vid ugnarna i Rörverket. Stort grattis!!

Modo Hockey Förlägger Träningsläger I Hofors

Lagom till midsommar så släpper Hofors Hockey Camp en nyhet om finbesök till kommunen:

AJ kommer hem.

En liten midsommar present, eller kanske vi ska kalla det grädde på moset.

Modo Hockey börjar sin resa tillbaka till SHL med att lägga ett läger i Hofors.

Ifrån Måndag 8/8 till Torsdag 12/8 kommer kommer dom att vistas i samma lokaler som eleverna på campen. Det blir garanterat bra drag vecka 32.”

 

En Legend Har Lämnat Oss

Det är sorgliga nyheter man möts av när man vaknar denna morgon och läser tidningarna. Muhammad Ali har avlidit.

Och tidigt på lördagsmorgonen, svensk tid, bekräftade familjens talesperson för NBC att boxningsvärldens störste somnat in.

– Efter en 32 års lång kamp mot Parkinsons sjukdom har Muhammad Ali gått bort vid en ålder av 74 år, säger talespersonen Bob Gunnell i ett kort uttalande.

Ali diagnostiserades med Parkinsons sjukdom 1984, tre år efter att han avslutat sin aktiva karriär.”

Muhammad Ali

En imponerande idrottslig karriär, men även ett sällsynt spännande livsöde. Mest rörande kanske det var vid invigningen av OS i Atlanta 1996, då Muhammad Ali tände OS-elden inför hela världen. Vila i frid.

En Vecka Kvar Till Bessemerfesten

Drygt en vecka kvar innan åerets upplaga av Bessemerfesten går av stapeln. Den 3 och 4 juni kommer Hofors att sjuda av aktiviteter och just i år är det många nyheter på programmet. Bland annat konceptet ”Kan det bli så mycket värre” där lokala musiker skall tolka moderna låtar. Detta sker på lördag kväll i Folkets Park och det är fri entré. Det är det även till andra årets upplaga av ”Hofors Grillmästare”. Mellan 10.00 och 13.30 kommer fyra personer grilla så det ryker och en av dem kommer dessutom att ta hem titel och pokal. Om det blir den regerande mästaren Daniel Sköld, eller utamanarna Stina Stenberg, Diana Sahlén eller förra årets tvåa Magnus Andersson får vi se nästa lördag. Daniel Sköld ser inte ut att uppleva någon större press.

Daniel1

Klockan 12.00 på lördagen den 4 juni så startar en intressant fotbollsmatch av internationell karaktär på Stålringen. Sveriges P18/98-landslag möter Irlands dito:

Sverige Irland

Kim Firade Födelsedag Med Blodvite

I helgen firades det födelsedagskalas med knytnävar, sparkar och blodvite. Det kanske låter lite märkligt, men har en helt naturlig och legitim förklaring. Det handlade om en turnering med thaiboxning i Slättahallen i Falun, och födelsedagsbarnet som är en bekant från ungdomens glada dagar, Pichet Phaethaya arrangerade tävlingen för femte året i rad.

Thaiboxare från 18 klubbar runtom i landet samlades under lördagen i Slättahallen i Falun för att möta varandra i en hektisk turnering. Detta för att fira ägaren av Dalarans Muay Thai-klubb, Phichet Phaethaya, som fyller 44 på måndag.– Jag är jätteglad över att så många kommer hit, säger han.”

Från Hofors kom Kim Packalén för att delta i tävlingen och födelsedagsfirandet.

Kim

Pappa Henry Packalén återger tävlingsdagen så här:

-Efter väntande på att få matcha, ungefär 10 timmar innan det blev Kims tur, började matchen bra och han låg på ordentligt. Men i slutet av ronden fick motståndaren in en smäll som olyckligt spräckte ögonbrynet, inte så värst hårt men den tog ju olyckligt och ringdomaren bröt matchen. Tror nog att han vunnit om han inte hade fått ögonbrynet spräckt för den andra killen skulle inte orkat i tre ronder. Men men, bara att ta lärdom och träna vidare

Hofors Brinner Av Aktivitet Och Framåtanda

Jag vet inte om det bara är min enkla uppfattning, men på sistone har det blivit tydligt att det finns en enorm vilja i Hofors. Det händer saker hela tiden och eldsjälarna verkar köra övertid för att få saker att hända i vår kommun. Igår till exempel, en helt vanlig ”tröökig” torsdag så körde man parjoggen genom Aktivera Mera här i Hofors.

Rolf Larsson verkar också ha lagt i en överväxel för att skapa verksamhet runt idrottsområdet han huserar över vid Stålringen/ishallen/Hoforshallen. Nyligen visstidsanställde han hockeydemonen Johan Kämpe för att styra upp Hofors egen hockeyskola, och där händet det verkligen grejor med ny hemsida till exempel.

Hofors Hockey Camp

Herr Kämpe har ju som bekant de senaste åren bidragit till att få Furudals Hockeyskola att växa och knaka genom sin tjänst som heltidsanställd rektor på skolan, med sitt breda kontaktnät och kunskaper om framångskoncept så tycker då i alla fall jag att vi har en tämligen unik möjlighet att placeras på kartan i hockeysverige.

Sveriges Äldsta Aktiva Hockeyspelare Fyller 60 År

Det är ett stycke levande idrottshistoria. Ellert Vickström fyller 60 år idag, och ishockeyspelaren är fortfarande aktiv i seriespel. Där kan HHCs Mathias Strand slänga sig i väggen.

Ellert Vickström

Då kan man ju fråga sig varför detta skulle vara intressant för läsare av Hoforsbloggen. Jo förutom att Ellert håller igång en förening som har en stor plats i mitt eget hjärta, HAIK Hockey,  så har han faktiskt ett förflutet även iförd Hoforsdressen. Dessutom är hans son Timmy Vickström väl känd för Hoforspubliken där han visat upp sig som livsfarlig poängplockare fast i Falun färger.

Ellert uppmärksammades även när han fyllde 57 år i Sportmagasinet Dalarna, där framgår det tydligt att det är passionen för idrotten som är primärt och Ellert har haft förmånen att se både toppar och dalar under sin karriär.

Under årens lopp har han spelat för massor av klubbar. Förutom Godtemplarna har det blivit bland annat Falu HC, Kniva, Korsnäs IF (som hade hockey på programmet tidigare), Sundborn, Vika/Sundborn och Hofors.

– Jag har upplevt så mycket genom åren. Höjdpunkterna har varit kval till högre divisioner.

De senaste sex säsongerna har han spelat för kvarterslaget HAIK i Hälsinggården. Med nummer 52 är han en viktig kugge i det annars så unga laget.

– Jag kunde ju vara farsa till varenda en i laget, säger han och skrattar.

Den här säsongen har laget haft kämpigt. Man ligger i botten av tabellen.

–Men det är inte så lätt alla gånger. Vi har svårt att få ihop fullt lag och vi tränar sent på kvällarna. Ibland slutar vi inte förrän efter elva.

En rolig grej under den här säsongen är att man spelade två bortamatcher mot Malung – samma dag. Ellert berättar:

– Först spelade vi en match. Sen vilade vi i två timmar och så spelade vi en till. Vi behövde bara åka till Malung en gång på det viset. Vi åkte på storstryk i båda matcherna,  säger han.

Det är bara att lyfta på hatten för Herr Vickström och ge honom de varmaste gratulationerna och förhoppningsvis får vi se honom i vår nyrenoverade ishall i Hofors under försäsongen då man burkligt brukar möta HHC B i en träningsmatch.

Ishallen Kan Bli Mässhall Efter Renoveringen

En stor och uttömmande artikel om renoveringen i ishallen i Arbetarbladet igår.

Hoforsborna får en hall som kan användas till annat än bara issporter. 1987 rustades hallen sist och fick då nya kylslingor men med asfalt som underlag.

– Då blev det en snikvariant, fördelarna med en betongplatta är många, nu kan vi till exempel ha mässor, utställningar eller åka inlines i hallen, säger Rolf Larsson fritidschef i Hofors.”

En mässhall öppnar ju upp för att anläggningen kan användas praktiskt taget hela året runt och det känner jag personligen är en bra investering för hela kommunen.

Dock ställer jag som flera andra politiker som läser artikeln sig frågande till det här avsnittet i artikeln:

Det är mycket på gång i Hofors just nu, killarnas duschrum på sporthallen ska rustas och nu byggs det en ny ingång till skyttehallen, gamla bowlingen. En hiss sätts dit för att handikappanpassa entrén.

– Där har vi fått pengar från arvsfonden men de räcker inte till så Hofors kommun lägger till 600 000-700 000 kronor för att hallen ska bli handikappvänlig, säger Rolf Larsson.”

Det har ställts direkta frågor om kommunens del i bygget men mötts av uteblivna svar. Nu ska man ju inte tro allt som står i tidningarna sägs det, så här måste ju frågorna ställas igen.

Hofors Platsvarumärke

Äntligen presenterades det nya platsvarumärket för Hofors kommun officiellt. Entré Hofors lade idag ut nyheten på sin hemsida.

Platsvarumärket för Hofors kommun är en beskrivning och en bild av hur vår kommun uppfattas av omvärlden och av oss själva. Platsvarumärket är alltså summan av allas förväntningar. Oavsett om det är barnomsorg, lokaltrafik, miljö, natur eller bästa pizzan vid raststoppet.
Ingen äger ensam ett platsvarumärke. För att ha rätt att använda det har man en skyldighet att samverka med de andra aktörerna på platsen. Det löfte som utlovas om platsen är upp till många att infria. Företag, offentlig verksamhet, invånare, besökare, organisationer – alla måste kommunicera samma bild och kunna identifiera sig med platsens värde för att platsvarumärket skall bli starkt och visa Hofors kommuns rätta ansikte för omvärlden.”

Platsvarumärke

Givetvis kommer det väcka känslor, en del vill behålla det traditionella kommunvapnet, andra kommer ha åsikter om typsnitt och utförande, men det här tror jag verkligen kommer bli mycket mycket bra. Det är genomtänkt och använt på rätt sätt den vision utvecklingsgruppen haft i tankarna.

 

Hofors HC Kvar I Tvåan

Hofors HC meddelar via sin officiella Facebooksida att man nu fått det efterlängtade beskedet att man kommer att spela Division-2 hockey även säsongen 2016/17.

HHC

Det har varit mycket oro bland supportrarna sedan man missade att spela sig till ett kontrakt på egen hand föregående säsong. Därför ett mycket glädjande besked för de ishockeyintresserade.

Då kan följdaktligen ”Silly season” starta på allvar bland fansen och experterna. Begreppet innebär enkelt förklarat en massa rykten och påhitt inför den kommande säsongen där det ibland kan bli mycket absurda saker som sägs. Man får alltså akta sig lite med vilken information som man tar till sig.

För HHCs del så handlar de aktuella ryktena om hur styrelsen kommer att se ut efter årsmötet, om vem som skall träna laget, vilka spelare som förlänger kontrakten och vilka som blir nyförvärven. I dagsläget är det mesta dolt i dimman. Klart är dock att förra säsongen får vara ett litet exempel på hur illa ut man kan råka även med de bästa intentionerna. Det enda fastställda är dock att spelarna beträder en ny rink när försäsongen kör igång.

Lottningen För Orkenhandbollen 2016 Klar

Det är mindre än en månad kvar till Hofors stora hemvändarhelg Orkenhandbollen. I år infaller den dessutom med Kristi Himmelfärdsdag på torsdagen innan, så det blir en extra lång helg för alla hemresande handbollslirare. Det är alltså helgen den 6, 7, 8 maj det hela går av stapeln, och inför den har två sköna figurer lagt ut själva lottningen för grundspelet. Anders Björk och Kent Andersson presenterar:

Honken Till Brynäs

Det var många jubel under gårdagen när det avslöjades att Mikael ”Honken” Holmqvist återvänder hem till Gästrikland och flaggskeppet Brynäs efter sin sejour i Fagersta och Borlänge.

Mikael Holmqvist, som skrivit på ett treårskontrakt blir heltidsanställd i Brynäs och är förstås laddad för uppgiften. I ett pressmeddelande säger Holmqvist att han är ”otroligt glad över att få chansen att jobba med en av Sveriges bästa juniorverksamheter i en sådan anrik förening som Brynäs IF

Honken

Arkivbild

Golfpremiär!

Ett vårtecken många sett fram emot är när Hofors GK öppnar upp sin bana för året, och på lördag är det dags.

Banan öppnar lördag 2/4 kl 09.00,bokning via Golf.se.Bilförbud råder tillsvidare.

Golfrestaurangen kommer att vara öppen för lättare förtäring,även kiosken vid hål 10 kommer att vara öppen.

Golfshopen kommer att vara öppen under helgen.

Tänk på att inte alla kortläsare är igång ännu,se till att ta med kontanter för betalning.                   

Kansliets öppettider måndag-fredag 08.00-12.00.Tel:0290-852 40.”

Golfpremiär

Själv är jag som bekant ingen golfspelare, men jag undrar om det inte är en sån där mognadsgrej, för med åren har jag mer och mer börjat fundera om jag misstagit mig på förtjusningen med just golf. Däremot vet jag att flera läsare från andra orter utövar det och då kan det vara påpassligt att informera att nu är ni välkommen till Hofors!

Friplats För Hofors HC?

Det är många funderingar kring Hofors HC och dess framtid just nu. Man inväntar ett besked om man får chansen att stanna kvar i Div 2. Det närmaste jag hittat som pekar åt endera hållet är i Karlskoganyheterna:

– Jag har nu varit i kontakt med Bosse Jansson på förbundet. Vi får inget definitivt besked innan kvalet till division 1 är slut men troligtvis kommer vi att erbjudas en plats i division 2. Med 95 procents säkerhet, ungefär. Även Hofors, som kom tvåa i den andra kvalgruppen, får samma erbjudande, berättar Anders Johansson.

95 procents säkerhet låter ju relativt positivt.

Nu Rivs Det I Ishallen I Hofors

Under helgen har det varit hög aktivitet i Hofors ishall, som vanligt. Denna gång var det dock inte puckpassningar eller skridskoövningar, utan det inledande arbetet att rusta upp en lite föråldrad anläggning.

1

Personalen själv har gjort en del förberedande rivningsarbete vilket redan resulterat i en besparing på cirka 80 000kronor från ursprunglig planering.

2

Vanligtvis den här tidpunkten på året när isen smälter bort brukar det infinna sig en känsla av vemod eftersom det signalerar att säsongen är över. Denna gång är det dock positivare eftersom vi redan till strax efter midsommar har en ny is och febril aktivitet igen.

För övrigt har jag en ytterst otäck känsla att kvällens match mellan Djurgården och Brynäs inte kommer sluta väl för mina egna favoriter och att säsongen skall vara över även för dessa. Hoppas att jag har fel.

Alla Helvetes Kval

Jag vet inte om man kan påstå att det råder någon hockeyfeber vare sig lokalt eller regionalt, men lite av alla helvetes kval är det nog. Om vi börjar i Hofors så är det ikväll dags för den sista matchen för säsongen. Det skall avgöras huruvida HHC tar chansen att hänga kvar med Division 2-drömmar nästa år. Jag tror och hoppas att man klarar av den här biffen, men i hockey kan som sagt allt hända.

Sista matchenDet är fri entré till matchen genom att ett antal företag går in och sponsrar kvällens tillställning.

Det går fort i hockey ja. Igår satt jag spänd av oro över hur SHL skulle avsluta sitt grundspel. Mitt Djurgården behövde vinna och det med lite hjälp av Luleå för att ta sig direkt till kvartsfinalerna. Såg dystert ut i början, man låg under mot Växjö innan man plötsligt vände till 3-3 i sista perioden. Därmed var Djurgården på kvartsfinalplats, sen plockar tokjävlarna ut målvakten med dryga minuten kvar och Växjö kunde punktera dom drömmarna för gott.

Visst, Luleå ville ha sin tredjeplacering, men som Djurgårdare är det ytterligare ett irritationsmoment med just Luleå. Jag svor och förbannade norrlänningarna ordentligt igår. Nu blir det istället Brynäs som blir motståndet i åttondelsfinalen och är man bosatt i Brynäsland blir det lätt lite jobbigt att hålla på deras motståndare.

Men man håller hoppet vid liv och att Brynäs måltorka fortsätter även i de tre kommande matcherna.

Storförlust För HHC Men Hoppet Lever

För den ishockeyintresserade är det kanske ingen större nyhet om utgången i gårdagens match mellan IFK Hallsberg och Hofors HC. Hela 8-1 lyckades Hallsberg göra mot våra tappra hockeykrigare. Coach Johan Kämpe berättade igår här på Hoforsbloggen om kvalet.

Där kunde man också läsa om de förstärkningar som Hallsberg gjort innan matchsviten, ett regelverk som många har ett och annat att säga något om.

Med facit i hand så visade det sig att det var just förstärkningen från Kumla som stod bakom samtliga åtta mål. En tung förlust och nu väntar match på hemmaplan på fredag som kan sätta spiken i kistan för att direkt klara sig kvar i Division 2.

Samtidigt så skall man komma ihåg att HHC utfört mirakel tidigare, Ni minns säkert 2013 då Hofors på förhand var uträknade och mötte Oppala i playoff. Första matchen fick man däng, den andra vann man och ett massivt stöd från Hoforspubliken som rest till Gävle den där söndagen gav laget vingar och fram till en storartad seger.

I playoffinalen stod Fagersta för motståndet. Man fick stryk på hemmaplan och åkte ner till Fagersta där man lyckades jämna ut matchvinsterna till 1-1. Fagersta som bunkrat upp med segerdrycker och buffé fick lägga planerna på is och när det avgörande mötet skedde dagen efter var det Hofors som spikade igen kistan och därmed kvalificerade sig för Division 1-kval. En magisk söndag helt enkelt.

Tyvärr känns det här kvalet för tufft för HHC, det krävs att vi hockeyälskare alla sätter oss ned och knäpper händerna och ber om att något ger oss det där miraklet vi så desperat behöver nu. En vinst på fredag och sen någon form av gudomligt ingripande från högre makter som favoriserar HHC i en tredje avgörande match.

HHC

Hörntänder & Individuell Skicklighet Avgör Kvalsviten

I kvaltider blir det mycket hockeysnack, inte minst i Hofors där HHC imorgon inleder sin kamp för att hålla sig kvar i Division 2. Motståndet består av IFK Hallsberg och det är bäst av tre matcher som gäller för att undvika kvalserien. Under gårdagen avslöjades att Hallsberg förstärker sin trupp med inte mindre än 8 spelare från Division 1-laget Kumla. Sydnärkenytt skriver:

Säsongen är över för Kumla Hockey, men inte för IFK Hallsberg som har ett stundande kval för att hänga kvar i Division 2. De har nu fått betydligt bättre möjligheter att lyckas med detta då Kumla Hockey lånar ut åtta av sina spelare till dem.

Det ger ju på förhand ett läge som kan uppfattas som mycket snedvridet, men så ser regelverket ut och det kommer att bli en tuff kamp för vårt eget Hofors. Samtidigt så meddelar HHC nu via sin officiella Facebooksida att även Hofors har plockat in 4 nyförvärv inför kampen. Giovanni Foschia, Luke Sinclair, Thomas Hamilton och den tidigare målvakten från Hofors, Garret Kosowan från Kanada.

Det har tidigare riktats kritik mot klubbens arbete med nyförvärv och i synnerhet kommunikationen mot supportrarna. Coach Johan Kämpe förklarar läget:

Johan

Hur har ni tänkt från ledarstabens håll inför kvalet mot Hallsberg?

Vi kommer att göra vårt yttersta för att hitta en väg att vinna i bäst utav tre. Budskapet är tydligt till spelare och ledare att nu får det kosta en hörntand för klubbmärket på bröstet. Det är generationer utav traditioner och vi är en anrik förening, ett jävla ansvar vilar på våra axlar att ge vårt yttersta.

Vad har avgjort beslutet att kalla in de fyra nyförvärven?

Bredda truppen. Vi ska ha klart för oss att Garrett, Giovanni, Luke och Thomas ifrån Söderhamn/Ljusne inte är NHL proffs eller frälsare som kommer, däremot är det hårt arbetande hockeyspelare. Vi blir mindre skade och sjukdomskänsliga.

Vad har de för egenskaper som ni tittat på?

-Alla har attityden och är bra på rören, och vi har i dom tre utespelarna fått rightskyttar, en powerforward, en spelande center, en spelskicklig back samt Garrett som är en homogen div2 målvakt. Jag tog hjälp utav min gode vän Micke Krantz som är ordförande i klubben samt har även pratat med coachduon Sjödin och Hedenström som har kört dom under säsongen. Dom kommer att ge allt.

Vad finns det för styrkor sedan tidigare i truppen?

Vår största styrka just nu är att alla gör det på riktigt. Bra fokus varje träning och match. Ingen lek något längre, inga divalater, hårt jobb annars får någon annan spela.

Förändrar förstärkningen från Kumla er taktik?

 –Vi får naturligtvis tänka om lite när vi möter ett skickligare motstånd. Men den grund vi har kört sista två månaderna kommer vi att hålla fast på. Det är vårat fundament och det är det vi jobbar efter. Sen blir det ju finjusteringar i taktiken.

Vad kommer vara avgörande för vem som går segrande ur den här matchsviten?

Hörntänder och den inviduella skickligheten

HHC