Rasmus Gårdebrink Mindre Trovärdig För Att Han Är Nationaldemokrat?

På forumet Flashback diskuterar man nu ett ”avslöjande scoop” om att de ”ensamkommande flyktingbarnen” lever lyxliv i Sverige och källan till diskussionerna säger:

I början av året så pressenterades en utredning som visade på att vart tionde barn i Vimmerby kommun räknas som fattigt. Ungdomsproblemen i kommunen är många och utbredda, men trots detta så ignoreras situationen för svenska barn och ungdomar

Källan är Rasmus Gårdebrink och han är Nationaldemokrat som kandiderar till kommunfullmäktige i Vimmerby. I kommentarerna går man genast till hårt angrepp:

Är detta på allvar????
Jag är chockad, här sitter alltså en vuxen människa på fullt allvar och gnäller över att några ungar har fått lite möbler och en sopig Plasma/LCD TV till ett gruppboende??????

Sluta försök att plocka billiga poäng och gör om… Möblerna+TV är knappast någon kostnad att tala om, det som däremot skulle vara intressant är vad personal, drift, lokaler kostar, dvs de kostnader som löper på månad efter månad !?!?!

Lyxliv eller inte är det intressant att se hur informationen eller fakta om man nu ser det så tas emot. Är en Socialdemokrat mer trovärdig än en Nationaldemokrat till exempel? Och var placerar man då in Merit Wager och hennes trovärdighet?

Okvalificerade Krögare I Hofors?

Jag har hört ett och annat om kroglivet i Hofors under en tid. Att det kanske vore på sin plats att se till att lagar och förordningar efterlevs och att stickprover på hur det egentligen fungerar borde vara mer frekventa. Idag skriver Arbetarbladet åter en artikel om en krögare som för tredje gången har lite svårt att sköta verksamheten.

Restaurangägaren och tillika tillståndshavaren ska ha brutit mot fyra bestämmelser i alkohollagen. Bland annat ska tillsynen av alkoholservering natten mellan 16 och 17 juli ha varit bristfällig

I kommentarerna dyker det upp lite andra aspekter som är mer regel än undantag. Kvitton på det man köper till exempel.

Åtminstone två pizzerior på orten ägnar sig åt samma system där man aldrig slår ut några kvitton. Där man slår in den totala summan och men aldrig slår ut kassalådan som alltid står på glänt. Det är inte lätt att vara krögare i Sverige inte.

Tack För Allt!

När man har något riktigt bra att fira så brukar ju festerna pågå i dagarna tre. Denna känns dock som en vecka och ni som deltog förstår att den inte är riktigt slut ännu heller 😉

Jag vill med detta inlägg tacka familj, släkt och vänner/grannar som deltog i det hela. Tack för de fina presenterna! Tack för den trevliga dagen! Tack för allt!

Ensamkommande Flyktingbarn Drunknade

En mycket märklig artikel i granntidningen ”Dalarnas Tidning”:

Mannen kom till Sverige för 1,5 år sedan till flyktingboendet i Rättvik men hade flyttat ut och bodde nu i egen lägenhet. Enligt Rättviks kommunalråd Björn Guström (FP) finns ingen policy i Rättvik om simkunnighet bland ensamkommande flyktingbarn ska testas.

– Det var olyckligt att det inträffade och kommunen kommer att se över rutiner om simkunnighet för de ensamkommande flyktingbarnen

Det finns heller inget lagtvång om simkunnighet, eftersom många av de som kommit till flyktingboendet i Rättvik är för gamla för att skolan ska ha skyldighet att eleverna ska kunna simma

Varför är det så viktigt att poängtera att det rör sig om ett sk ”ensamkommande flyktingbarn” i artikeln?

Att invandrare eller icke simkunniga skulle sticka ut i statistiken stämmer inte. De som inte kan simma vet om det och brukar bara doppa sig. Det är de som kan simma som också utsätter sig för riskerna, menar Karin Brand, generalsekreterare på Svenska Livräddningssällskapet

Är det en antydan om att det svenska samhället är att beskylla för att en korkskalle hoppar i vattnet utan att kunna simma? Men det kan ju även vara så att de sedan sin ankomst fått höra att de är det nya Sveriges frälsare och att de likt föregångaren inom Kristendomen kunde gå på vatten…

Så Skall Vänsterpartiet Finansiera Välfärden: Penningtvätt

Ett litet komiskt inlägg om ”Vänsterrealism” tände i synnerhet två debattörer här på bloggen. Idag får man väl anse att signaturen Chrille tar den ledande positionen i den ”realistiska” diskussionen:

Värsta vänsterkandidaten är Andreas Norling, som kandiderar på 19:e plats för partiet i Uppsala län. Han dömdes 2007 till villkorlig dom och 60 dagsböter för penninghäleri.

Några kamrater till Norling annonserade om påhittade strippshower på nätet via webbkamera mot betalning. De lurade ett dussin män att betala 100 000-tals kronor. Norling tog emot pengar från bedragarna och satte tillfälligt in dem på sitt eget bankkonto

Tjuvar Med Dödslängtan

De senaste kommentarerna har ju gått in på detta med brott och straff igen. Vissa vill ha grövre straff, andra vill se brottslingarna återanpassade kvickare. Men det finns ett brott där jag menar att dödsstraff eller i vart fall ett mycket förnedrande offentligt straff borde utdelas. Brottet är stöld av fiskeutrustning:

Sportfiskare omfattas ju av vissa etiska regler där bland annat den tidigare ”sportfiskebalken” gav tröst och ledord på vägen. Det kanske inte står ordagrant att man ”icke skola stjäla fiskeutrustning ty detta är förenat med plågsamt straff” men det är underförstått. Jag blev upprörd när några ynglingar i skydd av mörkret klev in på vår tomt och stal tonåringens gamla cykel, skulle min fiskeutrustning däremot fingras på av odågor får de en hämnare av Paul Kerseys grad efter sig (Death Wish från 1974). Man gör helt enkelt inte så. Man stjäl inte en annan människas fiskeutrustning.

Var ligger Sikviken för övrigt?

Lite Av Allt

De senaste veckorna har det blivit lite av allt. Lite kantareller, lite blåbär, väldigt lite fisk både i antal och storlek. Och sen naturligtvis lite udda.

Det lite udda står detta vattendjur som en granne var vänlig nog att namnge som ”Dykarskalbagge” för. Stor som en femkrona och mycket högt rankad på coolhetsgraderingen. 

Både larven och den vuxna skalbaggen är mycket effektiva rovdjur – äter bl.a. småfisk, grodor, vattensalamandrar samt naturligtvis andra vatteninsekter. Kan både krypa & flyga, och dyker därför ibland upp i t.ex. fågelbad, swimmingpools, regnvattentunnor

Sällsynt och tydligen fridlyst i vårt land på senare år. Jag undrar om jag bör föra den tillbaka till sjön igen och överge planen på att köra en nål igenom den och rama in den….?

Våldsamt Rån I Storvik

Möjligtvis i Sandviken, Falun, Gävle. Att den här typen av grova rån med inslag av sadism mot offren kan existera, men när det händer utanför en lokal pizzeria i Storvik börjar man ju fundera över hur samhället förfallit. Om det mot förmodan nu är några som av en händelse passerat Storvik, gjort sig besväret att faktiskt ta en omväg in i själva byn är det nog hopplöst att hitta gärningsmännen igen.

Helt klart är det dock att polisen bör lägga ned extra tid på att lösa brottet eftersom det genast skapar en obehagskänsla bland de bofasta när sådant här händer.

Sopstöld

Två män åtalades på torsdagen för stöld respektive häleri. Den ena mannen är i 40-årsåldern och åtalas för att ha stulit katalysatorer på en skrot och för att ha stulit mobiltelefoner och datorer från återvinningsstationer. Han åtalas också för häleri.

Den andra mannen är i 20-årsåldern och åtalas för häleri alternativt medhjälp till stöld

Är det verkligen stöld att ta reda på sopor från en återvinningsstation? Är inte det bara återvinning i ytterligare ett led?

Hofors Kommun Agerar Som Staatssicherheitsdienst

Jag har förstått enligt artiklar i lokalpressen och Korpögat att Hofors kommun inte gärna vill delge intresserade människor sina offentliga handlingar.

Jag har under min första semestervecka fått ta del av mycket intressanta uppgifter som borde kunna styrkas med fakturor eller kvittenser och för att kunna bekräfta dem måste jag alltså också få ta del av kommunens arkiv. Hur skall jag gå tillväga för att se om kommunen betalat pengar till en trafikskola samt spåra ett fordon och se hur man bokfört detta?

Propagandamaskinen Har Tuggat Igång

Valpropagandan har satt igång i Arbetarbladet. I en mycket finstämd intervju visar en av Hofors ledande politiker upp sig och det är kanske lite svårt att hålla sig för skratt när man läser de inledande orden:

Raimo Pärssinen bjuder på kaffe på den egenhändigt byggda altanen. Från villan i Muntebo sträcker sig en vidunderlig utsikt över sjö, skog och berg. En häck med vildrosor vårdas dock kärleksfullt för att försvåra insynen för förbipasserande på gatan utanför

Det är kärlek och beundran i dessa ord och man ställer sig omedvetet frågan om det skulle vara en lika finstämd känsla i en intervju med oppositionspolitiker på orten, i synnerhet representanter från SD och ND. Jag ger mig attan på att även dessa byggt en altan och skulle bjuda på ”kärleksfullt hemmabryggt kaffe med bakad sockerkaka i blomstrande berså”.

I övrigt så är det en bra idé att intervjua politiker och sätta en personlighet på dem. Jag kom på mig själv under läsandet att ”tja han verkar sympatisk” vilket mycket väl kan bidra till en och annan tveksam röst. Shoppa med Ziita Eriksson, gräv metmask med Alf Persson eller ligga i hängmatta och lyssna på P3 Dokumentär tillsammans med Hans Backman. Att jag inte nämner Vänsterns ”starke man” på orten beror på att han redan har ett stort utrymme i de livliga debatter som vi för i båten ute på sjön 😉

Pappa, Pappa, Låtsasbarn

Homodebatten har ju inte lämnat någon oberörd de senaste åren. En kraftfull lobbyism för att ”legitimera” något som naturen inte gjort möjligt av en anledning men som vissa grupper ändå hävdar vara hur normalt som helst. Jag kan förstå delen med kärlek mellan olika människor, varelser och ting. Vissa älskar sina bilar, andra sina trädgårdar eller kanske en livsstil. Inget alls konstigt med att hysa en passion. Jag har hört människor säga att jag har ett ”onaturligt” förhållande till skjutvapen. Men väljer man inte själv var man vill lägga sitt krut? Nu kritiseras Kristdemokraternas Göran Hägglund för att han inte vill ställa upp i en homosexuell partiledardebatt.

Om två veckor är det dags för den första partiledardebatten sedan riksdagen tog sommarledigt i juni. RFSL arrangerar, platsen är Stockholms Pridefestival och temat är hbt-frågor (homosexuella, bisexuella och transpersoner). Alla riksdagspartiledare kommer att närvara, med ett undantag – Kristdemokraternas Göran Hägglund

Jag har en historisk tendens att kunna reta upp människor med min mycket enkla inställning till homoadoptioner och homoäktenskap. Visst registrera er för partnerskap men gift er endast i kyrkan om ni har en kristen tro, inte av provokation. Vill ni skaffa barn så gör det då den naturliga vägen annars får man helt enkelt avstå. Finns ju möjligheter att inseminera om man inte klarar av själva sexakten som för alla andra som har svårigheter att få barn. Men samhället skall inte bidra till att placera adoptivbarn i homosexuella förhållanden. Gör man det ser man absolut inte till barnets bästa. Att homoföräldrar skulle kunna bli bra föräldrar är fullständigt möjligt, men skall man då även lagstifta mot andra barn som kommer finna det märkligt med två pappor eller två mammor som lever ihop? Ett slags ”UHMF”, Ung Hets Mot Folkgrupp? Barnet måste själv få bestämma om det vill ha en nymodigare version av könsrollerna. Man kan inte lagstifta om att placera barn i den situationen. Gällande Göran Hägglund så kan man ju enkelt vända på steken och ifrågasätta andra politikers ovilja att diskutera mycket mer brännande frågor i samhället.

Äntligen Semester!

Nåja rubriken sticker somliga i ögonen eftersom jag hade 3 veckor i maj, nu när jag har ytterligare 5 och dessutom välsignats med kanonväder gör det antagligen ännu mer ont. Men jag bjuder på det 😉

Det blir lite si och så med uppdateringen under sommaren. Men till hösten och i synnerhet med det stundande valet återkommer jag med (förhoppningsvis) full kraft. Ha en trevlig sommar!!!!

Statsminister Reinfeldt Skyller Havererad Flyktingpolitik På Sossarna

En intressant artikel i PI gör gällande att Clownättlingen Reinfeldt anser problematiken med den havererade flyktingpolitiken ligger i Socialdemokraterna & Cos ”felsökningsrapport” .

I Verkkouutisets intervju kritiserar alltså Reinfeldt Sveriges asylpolitik och lägger skulden för den misslyckade politiken på tidigare socialdemokratiska regeringar. Enligt honom är Sverige för släpphänt när det gäller att återsända asylsökande som fått negativa beslut

M och Reinfeldt har ju uttryckligen sagt att man inte kan tänka sig samarbeta med tex Sverigedemokraterna, men jag tolkar att detta är som ett vanligt Moderat förfarande. Man vill roffa åt sig hela kakan dvs SDs väljare 😉

Många Svenskar Är Aldrig Nöjda

Vet inte om det är ett speciellt svenskt problem, men när det är vinter så klagar de över kylan och när sommaren äntligen är här och det är snudd på tropiskt väder gnäller de över värmen. Samma människor alltså. Jag blir lätt förbannad när de i denna ståtliga värmebölja eftersöker iskyla igen. För mig får det mer än gärna vara 25-30 varje dag året runt.

Littorins Nya Karriär

Ett ynka sexköp och det blir ministerfall. Idag tog Aftonbladet bladet för munnen och berättade varför man fått Sven Otto Littorin att skyndsamt hoppa av sitt ämbete. I mina ögon var det inte så farligt och man ser ju skenheligheten när man läser stycket:

Anna slutade med hjälp av socialen att sälja sex några månader efter mötet med ”Peter”. Hon har under flera år fått psykologhjälp för att bearbeta tiden

Framgår inte om det var just Littorin som fick henne att sluta sälja sex. Så usel kan han väl ändå inte vara i bingen och dessutom borde väl inte en prostituerad sätta betyg på sina kunder. Inte direkt serviceminded då eller hur?

Men samtidigt så är jag ju lite av en tänkare och drar genast kopplingen till hans ”enäggstvilling” Dr Bombay och i synnerhet hans stora hit: ”Calcutta

Man kan tänka sig att S.O.L nu när politikerbanan möjligtvis är slut kopierar sin kopia och ger ut en egen låt med ändrad text:

Kal kutta, jag är en fd minister som letar…
Kal kutta, på horor när ex-frugan nekar
Kal kutta, minst 1.3 miljoner får jag kvar
Kal kutta, behövs när partikamraterna drar

Wanja Lundby-Wedin Föredrar Människor Som Säljer Sig I Syrelserummen

Wanja Lundby-Wedin borde ha avsagt sig sina politiska uppdrag och styrelseuppdrag redan förra året när hon medverkade till att AMF Pension skulle dela ut ett guldkantat pensionsavtal värt 60 miljoner kronor till Christer Elmehagen. Men satkärringen bet sig kvar med näbbar och klor och tur var väl det, annars hade vi ju inte kunnat konstatera att arbetslösa som ”säljer sig på gatan” istället borde sälja sin själ i styrelserum.

”  Det är ett kränkande sätt att söka jobb. De borde få skriva cv, få hjälp att presentera sig för arbetsgivare, inte dela ut vykort i hopp om att någon är arbetsgivare. De flesta slänger ju bara bort det där kortet, säger hon

Jag tycker hela den där satkärringens uppenbarelse är kränkande för mänskligheten.

Även S.O.Len Har Sina Fläckar

Det var oerhört svårt att slita sig från nyhetsflödet via internet och TV imorse efter att bomben om Sven Otto Littorin (aka SOL). Här ligger en skandal begravd (troligtvis inte av politisk karaktär) och den kommer att bli intressant att följa de närmaste dagarna. Taktiken att avgå och säga att han inte längre är en officiell person därmed inte kan granskas vidare och rapporteras om försvann den dagen han tillträdde sitt ämbete eller i vart fall kandidera till Riksdagen. Minns hur man jagade Göran Persson och hans godsaffärer långt efter hans avgång. Det ligger ett allmänintresse i potten som man inte kan bortse ifrån. Har Sveriges arbetsmarknadsminister suttit på sitt ämbete och samtidigt varit kriminell. Sedan kan man givetvis ana någon form av konspiration eftersom Aftonbladet väljer att ifrågasätta detta mitt under Almedalsveckan. Man poängterar ju gång på gång i artiklarna att familjen inte har något med brottet att göra så slutsatsen jag drar är att det är en välplanerad aktion samma dag som Socialdemokraterna ställde sig på scenen. Dra bort fokus från en dålig politik?

Efter några timmars sömn vaknade jag strax innan jag blodade ner huvudkudden genom näsan. Riktigt mystiskt måste jag säga, som om att det fanns en inbyggd biologisk väckarklocka. Trots att jag har väldigt förmånligt arbete gällande fritid är det intensivt när man väl kör på och jag undrar om det inte är kroppens varningssystem om att jag borde göra något annat i arbetsväg. Så om någon har ett ledigt arbete, bra lön och med mycket fritid för fiske hojta till 😉

Det var även en dag för just fiske. Gått på tok för länge sedan jag och fiskekamraten var ute på sjön tillsammans. Hade förväntat mig ett lika soligt väder som den senaste tiden men det var som i rubriken fläckvis. Ett tag såg det till och med ut att dra ihop sig till regn och rusk, vinden kunde inte heller riktigt bestämma sig var den skulle ta vägen. Än hit, än dit och sen tillbaka igen. Blev dock 2 riktigt stora och fina abborrar samt 4 gäddor innan vi drog oss mot land igen. Premiär för BOOYAH Tandem Blade som levererade en av fetingarna. Bra priser finns på Trummans Sportfiske för modellen och jag har goda förhoppningar att i kanske lugnare sjö kroka många fler under sommaren.

Lite kruxigt var det dock med fästning till lekandet. Var femte kast eller så resulterade i att det hela virade upp sig eller halkade åt sidan. Lätt avhjälpt med tång och böjande och den fungerade som gjuten i vattnet.

Slutligen vill jag återgå lite till inläggets inledande om politiker som tvingas avgå på grund av märkliga förfaranden. Xamuel har ju påpekat att kommunpolitiker är att betrakta som fritidspolitiker, alltså som har ett liv på sidan och mer kan ses som engagerade innevånare. En fråga jag vill ha lite input på är alltså:

– Är det rätt att exponera kommunpolitiker på små orter om de tidigare i sitt liv ägnat sig åt till exempel sexualbrott som aldrig nått till domstol, politiker som ägnat sig åt mutbrott, stölder, bedrägerier och missbruk? Helt klanderfria politiker kan man kanske inte kräva, trots allt människor det med, men med makten och ekonomin i deras händer anser jag i vart fall att man borde ha ett förtroende. Rätt eller fel?