Felvallat Möte

Jag kunde börja detta inlägg med att säga ”man slutar aldrig att förundras över människor” men det ska jag inte. För jag förundras inte längre, det har blivit lite av en vanesak. Denna dag var det tänkt att jag skulle bevista ett möte i grannstaden. Tre timmars frånvaro från mitt underbara Hofors och på sin höjd 30 minuters egentlig mötestid. Det är ju så när man bor på andra orter att man kan tvingas pendla eller röra på sig tillfälligt. Med gårdagens väderomslag verkade det lite osäkert för dagen och det räckte med att titta ut genom fönstret och fortfarande se snön falla och traktorvägen som egentligen borde vara plan för att bestämma mig. Jag ställer in. Jag resonerade lite som så att om nu hela världen står och faller med min medverkan borde centrum flyttas en aning närmre mig, det vill säga till Hofors. Det kändes bara korkat att bli ytterligare en som trängdes på potentiella olycksvägar när det kan lösas vid annat tillfälle.

Så jag ringer och meddelar att mötet får ske utan mig och personen i andra änden av luren säger ”Jasså var bor du? Ja jag åkte från Rättvik och det snöade inte och det var fina plogade vägar”. Jaha. Så bra då. På Gran Canaria skiner solen, på månens baksida är det skugga, i den amerikanska södern äter man färsk majs och jag ger mig den på att det finns en och annan grek som sitter och fiskar utan att använda flytoverall. Men i Hofors snöar det det. En skillnad på 86.3 km. Skulle man lägga ut ett antal paraplyer längs samma sträcka skulle man antagligen säga ”Jösses det var en jävla massa paraplyer det där”. Det är med någon kilometers skillnad ett Vasalopp. När man planerar att åka det så kalkylerar man med en massa variabler. Temperaturen, skidföret beroende på väderleksförhållandena som under loppets gång faktiskt ändras. Det är fullt möjligt under 90 kilometer. Så varför bemödar man sig med att dela ut väderprognoser för orter jag helt struntar i vad de har för väder just idag eller i morse? Det väsentliga är väl var man själv befinner sig. En glädjande prognos från Thailand hjälper väl inte mig att välja kläder för dagen här? Grovt generaliserat. Jag skulle vilja påstå att detta bäddar för en klassisk skidåkningsterm i form av ”felvallat” från start mellan oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *