Medborgarförslag Om Fårhägn I Hagaparken

Dagligvaruhandeln ökar i Hofors enligt en artikel i Arbetarbladet. Det är väl en positiv nyhet för åtminstone för våra lokala butiker.

 Dagligvaruhandelns omsättning i Gävle sjunker – samtidigt ökar den i Sandviken, Hofors, Ockelbo och Tierp. Är stormarknadernas dominans över?
– I hela landet sker en attitydskillnad där mindre supermarkets tar mark av de större varuhusen, säger Jens Volden, stormarknadschef för Coop Forum i Valbo

En av våra lokala handlare, Arne ”Spar-Arne” Evertsson, är även aktuell med ett medborgarförslag som vid första anblick kan låta lite konstigt; Fåraherde önskat sommarjobb.

Han föreslår att man kan ha får i Hagaparken som ungdomarna fick sköta om under de tre sommarmånaderna samtidigt som de guidar besökare och kommuninvånare i parken

Hagaparken har potential för mycket, dock tror jag att en glasskiosk och en minigolfanläggning med äventyrstema skulle vara betydligt mer lättskött än ett gäng fårskallar. Det är alltid trevligt med djur, men det finns en överhängande risk att några helt andra rovdjur än vargar skulle dyka upp och ställa till med skada. Det skulle krävas bevakning dygnet runt.

2 thoughts on “Medborgarförslag Om Fårhägn I Hagaparken

  1. När jag först läste det så tänkte jag, vaddå får?? Men sen så tänkte jag steget längre och kom på att kommunen antagligen slipper gräsklippningen med en massa får i Hagaparken. Jag tycker fortfarande det vore den ultimata platsen för en större lekpark, kanske en inhägnad där man kan släppa sina hundar och som du skrev, en minigolfbana och glasskiosk.

  2. Finansering??… Alla förslag som ger att fler hoforsbor får jobb eller som gör det bättre för Hoforsborna är ju bra, men för alla dessa olika förslag som finns och som inte i sig går plus är det ju mycket intressant att veta hur man har tänkt sig finansiera det hela, ivarjefall när läget är som det är och det dras ner på alla håll.
    Skulle fårhagen samt en golfbana och kiosk gå runt av sig själva borde väl allt gå att genomföra utan större problem.
    Golfbanan kanske skulle böra sig hyfsat om man fick minigolfklubben att driva den ideelt och samtidigt tar bort banan vid folkan (fast det känns ju inte bra). En kiosk skulle kunna gå runt där om den låg så man kunde svänga in snabbt från E16 dock kanske den då skulle ta en del av marknaden från Time och Statoil och kanske innebära att någon av dessa inte går runt (inte heller bra). Fårhagen kanske kan realiseras genom att någon lokal bonde har sina får där, men de vill nog inte betala för en fåraherde och troligen vill de inte riskera att fåren skadas eller släpps ut av något bös på väg hem från krogen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *