Shakin Lee Taylor

Uppdaterar mig med helgens artiklar i lokalpressen, både Gefle Dagblad och Arbetarbladet skriver om en utställning på Galleri Ett där en man med namnet Kent Sjöstrand visat upp sin samling av ölburkar.

För andra året i rad visar Kent Sjöstrand upp sin ölburkssamling.

– Det kan vara kul för en del att se det här. De som minns de här burkarna men som bara drack och inte tänkte så mycket på utseendet, säger han.

Att samla ölburkar började han med på 70-talet, men i hans ägo finns numera burkar ända sedan 1955, bland annat de allra första svensktillverkade plåtburkarna från S:t Eriks bryggeri.

– Men när de började med aluminiumburkar på 1980-talet slutade jag samla, det var tråkigt när de kom eftersom trycket blir så mycket finare på plåt, säger Kent Sjöstrand

Namnet låter inte alls bekant men på artiklarnas foton tycker jag mig känna igen en av Hofors musikdoldisar. Shakin Lee Taylor:

Jag vet inte om Hoforsborna riktigt känner till hur stor denna man är i sin genre. Dessutom berättade en kamrat för en tid sedan hur hans popularitet växt bland en ny generation Rocka Billy-älskare på senare tid.

Shakin Lee Taylor – Rock Therapy

ShakinLee Taylor – Back To Texas

Shakin Lee Taylor – Nobody Does It Better Than You

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *