Det Var En Gång En Liten Niggerpojke

Egentligen är det inte så konstigt att samhället ser ut som det gör. Jag skrev lite om 40-talisterna och de uppfostrades ju bokledes av Alice Tegnér och Esaias Tegnér samt Brita af Geijerstam. Exempel på hur sagorna kunde se ut:

De här sagoböckerna sålda i massor och finns säkert i varje svenskt hem, antingen i bokhyllorna eller i lådor på vindar och i källare. Författarna bakom är ju som sagt inte helt okända. Dessa personer står ju liksom bakom uppfostran av 40 och 50-talisterna och detta var vad de läste för dem. De i sin tur läste dem för oss innan SVT bestämde sig för att ta över vår uppfostran med Vilse I Pannkakan bland annat. De som vet vilken traumatisk upplevelse den serien hade på 70-talisterna småskrattar inte nu. Storpotäten som jag iaf vill koppla till det kapitalistiska terrorväldet vi skrämdes att tro hotade vårt samhälle, var en facistisk och ond man (eller potatis med elaka ögon). Ett förvirrande frö som såtts i vårt undermedvetna. Först skulle vi kalla negrer för nigger och sen skrämmas av nazistpotatisar och lära oss solidaritet och anamma arbetarrörelsens teser. Och nu säger både höger och vänsterblocken att rasism är fel, men de går inte till grunden med upphovet till att rasismen uppstod i Sverige. Indoktrineringen i litteraturen och via barn-TV har gått helt fel. Till och med Walt Disney har använt sig av metoden att undervisa genom sagor och film. Ett klipp ni inte får missa eftersom det är så unikt. Väl värt 10 minuters tid:

One thought on “Det Var En Gång En Liten Niggerpojke

 1. Om man är uppväxt med det här är man också uppväxt med ironin i det hela, man har svårt att se ”neger” som ett fult ord men det är fyllt av hat i det idag, ta bara ”negerboll” som vi använt oss av sedan negrerna vart upptäckta i jungeln som kan man tro, http://sv.wikipedia.org/wiki/Negerboll

  Saken är den att det är helt fel väg att gå att förbjuda ”ord” om man vill slippa rasism,” ett ord som förut var fyllt med glädje är idag fyllt med hat” Det är inte speciellt trevligt när man får skäll som förälder från skol ledning etc… bara för att barnen råkat sagt något som för oss äldre är självklart som ordval. Det är inte lätt att lära en gammal hund att sitta.

  Jag personligen säger fortfarande negerboll & kommer så fortsätta.
  JÄVLA NEGERBOLL!!! är ett helt annat uttryck & betyder inte ens dess ursprungliga mening, man kan inte lägga ihop de här två uttrycken till ett enda bara för att få fram ett förbud mot negerboll.

  Ordet neger i sig är heller inte samma som ordet nigger, nigger är/ kan vara dels dialektartat ord från den amerikanska södern som alla väl känner till. Neger i sig är inget fult ord men kanske vi svenskar ska börja kalla våra negerbollar för ”blåmansboll” som är ett än äldre uttryck för ordet neger.
  Hur lång vill vi gå in i det här ämnet? Det finns inget rasistiskt i att kalla någon för blåman eller neger, det är först när nigger kommer in som det börjar vändas som rasistiskt & det är endast på grund av dess ursprungslandsdialekt.
  Oj du ser ut som en neger i ansiktet & det gör väl jag med efter den här dagen i kolgruvan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *