11-Årige Filips Tragiska Död Utreds

Det råder stor sorg och saknad efter händelsen i Hoforshallen där 11-årige Filip Nordengren förolyckades och senare avled. Arbetarbladet och Gefle Dagblad.

På måndagen var Lillå­skolans skolgård nästan tom – så när som på några enstaka ungdomar som samlats för att leka. Största delen av skolbyggnaden var också nedsläckt. Skolan höll stängt på grund av en sedan länge inplanerad studiedag.

Men i matsalen samlades ändå en grupp elever, föräldrar och lärare. Det var femteklassarna som var med vid den tragiska olyckan i Hoforshallen i slutet på förra veckan. Tillsammans tände de ljus, mindes och pratade. Där fanns också Filip Nordenbergs föräldrar

Nu väntar inte bara sorgearbetet utan även en utredning av händelsen och tidningarna skriver att Filips död hanteras som en arbetsolycka, Gefle Dagblad Arbetarbladet.

Eftersom olyckan i Hoforshallens badhus skedde under skoltid och under pågående undervisning hanteras den som en arbetsplatsolycka.

Förundersökningen kommer därför att ledas av en miljöåklagare vid åklagarkammaren i Östersund.

Men att ett brott har begåtts är långtifrån klarlagt – ännu mindre finns det någon misstänkt.”

Från skolan säger man att:

”– Allt fungerade, det var ett väldigt bra lagarbete kollegorna emellan. Det har kommit fram i våra samtal nu efteråt, säger Kjell Lundman, skolsköterska och medlem i Lillåskolans krisgrupp

Det är dock av största vikt att man noggrant utreder om denna tragedi hade kunnat förhindras. Som förälder tar man för givet att ens barn befinner sig i en trygg och säker miljö när man lämnar dem vid skolan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *