Gästkrönika: Hur Hantverkaren Kom Till

Den här episoden utspelas i början av det glada(?) 70- talet. Kanske redan 1970. Jag jobbade då åt en åkare i Falun. Han var mycket anlitad av ett fackföreningsägt byggföretag med sitt säte just i Falun. Byggfirman var överallt i Dalarna på byggjobb. Gallerian Plus i Avesta, flera bensinstationer åt OK. Dala Demokratens högborg med mera.

 

En dag berättade min chef att vi fått en specialtransport. Byggfirman som då byggde en stadsdel åt det kommunala fastighetsbolaget i Falun. Där skulle jag lasta lemhöjd med reglar och plank. Sedan ett varv med 1 tum 4 spontade bräder och råspont. På sidorna restes fullstora plyfa och några lades på trähögen. I utrymmet mellan plyfan fylldes det upp med isolering. Presenning på, förankra lasten och sen iväg mot Hofors.

Väl där skulle en kommunalpamp möta upp. Vid den stora porten ut mot vägen fanns denne och tog emot mig med en glad min. Då prydde SKF:s logga den stora byggnaden som informerade förbipasserande om ägaren till industrin. Sedan körde han före mig till sin sommarstuga ytterligare några mil bort.

 

Väl där lossades den dyrbara lasten och den långa vägen hem började. Vips fick den fackföreningsägda byggfirman kontraktet att bygga det som blev Hantverkaren i Hofors. Standarden på kommunalpolitiken verkar ligga på samma nivå om inte ännu lägre.

//Mygel & Korruption

6 thoughts on “Gästkrönika: Hur Hantverkaren Kom Till

  1. Då det är preskriberat sedan många år kan det inte spela nån roll vem det var. Han hade nog en son som var hockeymålvakt, tror jag säkert. Åtminstone hade efternamnet 3 bokstäver.

  2. Jo det är det visst det, med det kan man påvisa att sosseriet i alla
    tider vart korrupta, seså vam var det nu då? Dangards farsa? 🙂

  3. Hon är väl inte från orten utan Borlänge vill jag minnas. Ett annat starkt Socialdemokratiskt fäste, ja det var åtminstone förr i tiden nu kan det bli vad som helst där.

  4. Efternamnet var Lif…………………………Det är inte något som kan sammankopplas med Leksands hockeylag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *