Ishallsdebatten 1977-Del 2

Det kommer att bli åtskilliga inlägg i kategorin, bara debatten i lokalpressen under 1977/78 var lång men inte desto mindre intressant. Som jag beskrev i det tidigare inlägget finns det mycket att lära i detta ärende som även kan appliceras på mycket annat. En öppen debatt och engagemang kan skapa betydligt mer än när man går och knyter handen i fickan och svär över saker man inte tror sig kunna påverka.

 

I första inlägget hade vi en skribent som manade till sans och vett gällande ett kommande beslut om ett tak över en konstfrusen isbana i Folkets Park. Idrottsförbund skulle inte styra över lokala beslut eller skattepengar är en snabb sammanfattning. På måndagen efter att den första insändaren publicerats, kom ett svar på inlägget:

Arbetarbladet Måndag den 21 februari 1977:

Insändaren har naturligtvis rätt när han säger att inte enbart ishockeyn skall gynnas. Däremot har man svårt att förstå argumentet om en mängd hallar för de sporter som insändaren räknar upp. Samtliga av dessa sporter utom squash kan man fördel utöva i den befintliga Hoforshallen.

 

Om sedan någon av dessa sporter når så stora sportsliga framgångar som ishockeyn gjort under en femårs-period får man väl då pröva en utbyggnad av publikkapaciteten.

 

Denna strålande snö- och isvinter har insändaren tydligen inte besökt Stålringen. Den familjemotion som bedrivs där är väldigt sparsam.

 

När man nu får ett så väl underbyggt förslag som Hofors IK presenterat, med möjlighet att flytta hallen i framtiden, med finansiering ordnad, vore det väl närmast en skandal om inte kommunen accepterar.

 

Blir det inget ishallsbygge snart kommer ishockeyn på sikt att dö ut i Hofors. Med de framtida förutsättningarna, flera matcher, tidigare säsongsstart för de högsta divisionerna är en ishall ett måste.

 

Har man dessutom inte ett slagkraftigt representationslag kommer snart ungdoms-ishockeyn snart att kraftigt uttunnas.

//Vän av all idrott

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *