Nominera Årets Eldsjäl 2012

Det är hög tid att nominera ”Årets eldsjäl” i Hofors för 2012.

Förra året var det en diger lista, där jag tyvärr inte kände till många av de nominerade. Men det har förflutit ett år sedan dess och jag har lärt känna några till på listan. Nu blir det antagligen inte samma människor, en del hänger nog med, men nya tillkommer. 2011 vann motorentusiasten Kalevi Brandhed. Själv lade jag min nominering på Kent Andersson för hans strävan för bättre lekplatser i kommunen.

I år blir det lite knepigare. Rent spontant skulle jag säga att den ständigt hjälpsamme och glada David LaksolaSportringen förtjänar en sådan här fin titel. Samtidigt måste jag fråga mig om en eldsjäl alltid måste ha en koppling till idrott. Det lär ju inte bli träslöjdsläraren på Värnaskolan konstaterar jag snabbt. Men vad mer har hänt under året som visar på ett stort och varmt engagemang? Någon som år efter år stretar på med sin verksamhet kanske. Anne PerssonTime vann ju nyligen en utmärkelse ”Årets företagarkvinna i Hofors”. Det här måste man ta sig en rejäl funderare på tills den 31 december då tidsfristen för nomineringar går ut. En kollektiv nominering för alla som arbetar inom äldrevården eller omsorg?

4 thoughts on “Nominera Årets Eldsjäl 2012

 1. Precis. Måste ju inte vara en sportprofil, visserligen har vi många föreningar här som drivs av eldsjälar, men det finns ju annat folk å.

  Även om David Laksola är en storfavorit 🙂

  Jag skulle dock också vilja slå ett slag för arrangörerna bakom Hoforsrocken..

  Och.. Håkan Wikström ( visserligen kollega, men jag tror få fattar vilket enormt arbete han gör och har gjort för mängder av ungdomar)

  Och det finns säkert många fler.

 2. Gällande ”Samtidigt måste jag fråga mig om en eldsjäl alltid måste ha en koppling till idrott.”. Sjävklart bör väl en eldsjäl kunna vara någon utan en koppling till idrott, men när priset delas ut på Hofors Idrottsgala så kanske tanken är att det ska ha en koppling till idrottten? Kanske står det något om det i informationen eller så borde det förtydligas. (Kanske är det pris till årets idrottsrelaterade eldsjäl?)

 3. Då är informationen knapphändig för den anger ju som på översta bilden att det ska vara någon som ”bidragit till att utveckla Hofors kommun som plats att leva och verka i”. Känns nästan upplagt för att det kan bli en politiker eller tjänsteman. Jan Bornestig kanske 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *