Morfar Olle Hattar Inte Omkring

När det ändå är dags att byta toppbanner på bloggen så kan det ju passa bra att göra ett litet inlägg om hattar. Varför då undrar säkert någon. Jo i Gefle Dagblad publicerade man under helgen en artikel om det lokala företaget Morfar Olle, och i bild på bannern, där till höger, de vita husen, håller företaget nämligen till.

Det började som en webbshop, men eftersom Cecilias pappa äger den vackra byggnaden där Gamla Mejeriet en gång fanns, hade man plötsligt en lokal att vara i.

– Lagret hade vi ju och det bästa med affären är att här möter man kunderna och kan påverka köpet, det är ju en fördel att kunna känna på och framför allt prova hattar och kepsar innan man köper, säger Mikael Klang som alltid varit intresserad av entreprenörskap.

– Men det är klart att skulle vi plötsligt tredubbla försäljningen här skulle vi kanske få tänka om, men det skulle ju vara ett angenämt problem. Vi kan växa ytterligare, framför allt på webben.

Det är nästan så det låter exotiskt med en hatt-  och mössaffär i Hofors i dag?

– Ja, men det har gått väldigt bra i Hofors, vi har fått fin respons. Både av yngre som letar hattar och gubbarna som vet precis vad de vill ha och hur man stukar till en keps. Sen ligger vi ju ganska bra här, lite mitt i, eller mittemellan Gävle och Sandviken åt ena hållet och Falun och Borlänge åt det andra.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *