TV4 Satsar På Förnedrings-TV Efter Tio

Skrattade gott härom dagen när Maud Olofsson gästade en likadan programledare, alltså en sådan utan självinsikt. Malou von SiversTV4 och satt och jämförde sig själv som att vara i samma klass som Hillary Clinton och Margaret ”Järnladyn” Tatcher. Hon har tydligen fått titeln ”Årets bråkigaste kvinna” och förstod inte att det var en kompromiss eftersom man inte gärna kallar kvinnor i dagens jämställda Sverige för idiot.

Riktig lyteskomik där Malou von Sivers tycktes skämmas å Olofssons vägnar. Själv satt jag mest och tänkte på hur lika dessa två kvinnor är varandra. Kan definitivt inte glömma när von Sivers skulle göra krogshows-karriär, men fick lägga ned efter premiärkvällen efter en sågning längs fotknölarna. Värt att lyfta fram igen:

De hade hoppats på ett roligt extraknäck. Allt slutade med att halva TV4:s nyhetsredaktion är i uppror.

Lennart Ekdal är blixtförbannad, Lena Smedsaas är arg och Malou von Sivers mår dåligt – hon vill inte ens svara i telefon.

I skottlinjen för ilskan står Dagens Nyheter och tidningens teaterrecensent Jane Magnusson.

Allt började med ett lyckat uppträdande på TV4:s firmafest. Resultatet blev att profilerna Malou von Sivers, Lennart Ekdal, Peppe Eng och Lena Smedsaas satte upp brunchrevyn ”Nyhetsankorna” på Berns.

En föreställning och en DN-recension senare läggs nu showen ner.

Magnusson skriver bland annat i sin recension att föreställningens två timmar känns som två år och att hon efteråt ”måste gå hem och duscha”.

Hon kallar uppträdandet för katastrof och menar att deltagarna tappat all form av trovärdighet.”

Från recensionen kommer följande godbitar:

Hennes låt ”Killing me softly” är särskilt illa vald eftersom man inte behöver vara Adde Malmberg för att ha roligt över hur uselt hon sjunger och liksom dödar oss med sin sång.

von Sivers svidar om till stora byxor, keps och halskedjor och rappar sig igenom de tveklöst mest pinsamma fem minuterna jag upplevt i hela mitt 41-åriga liv. Så kommer Peppe Eng ut och berömmer henne:

– Man ser ju att Malou har en helt ny karriär framför sig?

Ja, den gamla är i alla fall över.”

Så glider Lennart Ekdal in på scen och skall rocka loss. Han pratar om Erik Åsbrink och är så trist att man i stället noterar hur han petar sig i näsan och torkar av det på skjortan. Lennart! Så där kan du hålla på hemma men nu står du på scen. Du har strålkastare på dig! Folk sitter och äter framför dig. Du är bara på scen några minuter, kan du inte låta näsan vara?

– Mår ni bra? undrar Lennart.

– Saknar ni något?

Från bordet bredvid hör jag någon föreslå: ”Regi?

Denna morgon kör man dessutom en repris på intervjun med Jan Guillou

 

3 thoughts on “TV4 Satsar På Förnedrings-TV Efter Tio

  1. Fanimej det där är ju lite mer än halvvägs till en nazze hälsning och det ärt ju inte så konstigt med tanke på att den svenska nazismens högborg på 30 talet var just hos Centern, nåt som mården vägrat
    reda ut!

  2. Intressant överlag att man ofta pekar finger och säger att bara vissa partier skall utreda sitt förflutna. 1900-talet är en mörk epok i många etablerade partiers historia kan man lugnt konstatera.

  3. Bondeförbundet ville stoppa invandring av mindre värda raser.
    Contra hade såna artiklar om socialdemokraterna ville värna den svenska rasen sök på det.

    Ja hennes arm liknar romersk eller tysk hälsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *