Pepparkaksgubbar Förbjuds I Luciatåg

Hade jag lagt en summa pengar på oddset att vad som skulle försvinna först från Luciatåget, så hade jag förlorat. Jag hade lagt mina stålar på stjärngossarna som har vissa likheter med ett ennat fenomen.

Men nej, det är alltså pepparkaksgubbarna som är det nya att avsky efter skolavslutningar i kyrkor, adventsfirande i samma byggnader. Det måste helt enkelt röra sig om någon eller några personer med en enorm humor som sitter och hittar på såna här saker.

”– Mio kom hem från skolan och sa: ”Vet du vad? Vi får inte vara pepparkaksgubbar. Och vi får inte sjunga pepparkakssången heller.” Han har sagt att han vill vara pepparkaksgubbe, för han brukar alltid vara det. Och jag sa: Vad säger du? Varför då? ”För att det var någon som kunde ta illa upp”, svarade han.  I stället ska två barn vara tomtar, och förutom en lucia ska resten vara stjärngossar eller tärnor. – Då gick jag i taket och ringde till läraren och frågade om det var sant. Jo, de hade tagit bort det. För att det inte skulle stöta någon, säger Jenny

Nu tycker jag att de ansvariga sätter sig ned och tar en riktig funderare, på om de där tomtarna inte påminner lite om rumänska svartarbetare och om det inte kan upplevas kränkande mot även dem.

9 thoughts on “Pepparkaksgubbar Förbjuds I Luciatåg

 1. Är det så krångligt och stötande att leva i Sverige,flytta då för fan till Ukraina eller andra länder som är mera liberala.

 2. Det finns snart flera pepparkaksgubbar(och gummor) i Sverige än stjärngossar och lucior. Vad är det som är så kränkande då?

 3. Det hela är naturligtvis löjeväckande och kommer bara att leda till att det blir mer problem med vad som är acceptabelt och inte. Och sen undrar alla ”förståsigpåare” varför SD drar allt fler potentiella väljare.

 4. Man kanske ska tänka på vem som (om det nu stämmer) anser att det skulle vara kränkande. Jag har då inte hört talas om någon med utländsk bakgrund som tycker att pepparkakor skulle vara kränkande, därför är de väl hyfsat orättvis att släng skulden på dem?

 5. Det är knappast de med utländsk bakgrund som reagerat, det är som vanligt dom som tror sig beskydda dem utan att invandrare/flyktingar begärt det. Media, PK-politiker och andra med en skev verklighetsuppfattning. Ställde man en rak fråga vad människor i regel är emot skulle antagligen bli svaret att det är den förljugenhet som media och de flesta politiker utövar i rasismen och integrationens namn.

 6. Idioter som inte förstår något ställer såna krav, Inte flyktingarna själva. Många invandrare uppskattar våra traditioner och tar gärna efter dem även om det inte blir exakt likadant.

  Hade någon blivit stött av det så hade jag förstått om det plockats bort. För oss tog de bort Staffan var en stalledräng på vår lucia, för att vi hade en kille som hette Staffan. Kommer faktiskt inte ihåg om han blev retad för det eller inte.

  Tyvärr är det såna här saker som gör att främlingsfientlighet ökar. För att vissa dumma svenskar tror att det är invandrarna själva som begärt det. Många gånger är det bara såna som är rädda för att bli kallad rasister som gör på det här sättet.

 7. Jag vill att det ska heta pepparkaksHENNOR,och att hönsrasen brun leghorn slaktas ut till förmån för VIT leghorn.UPP TILL KAMP,MOT ALLA DESSA BRUNA ÄGG,SOM CIRKULERAR I BUTIKERNA,OCH FÖRNEDRAR…………ordförande i BRÄGGUT(brunäggens utrotande).Och rensa GENAST ut pepparkaksformarna i huset,dom som EJ är könsneutrala(hur fan ska det gå till?)…….Halalelulia och GOD JUL alla ni där ute i löjetslandet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *