Om Kvinnor Inte Vore Så Kåta…

……. på shopping hade jag inte skrivit detta inlägg. Ska vända på myntet lite för att inte enbart uppmåla en bild där män är skurkarna och kvinnorna offren som i tidigare inlägg om farorna med Internet. Det har ju aktualiserats en aning med Polischefen som visade sig vara en ulv i fårakläder. Det kanske är en kombination av ondsinta kåta män och korkade shoppingkåta kvinnor/flickor?

Så löd rubriken i en nättidning förra året när en hög Verkställande Direktör och en scoutledare bland annat ertappades med så kallade ”gang bangs” som innehöll grovt våld och unga kvinnor. Aldrig riktigt förstått varför män måste knulla i grupp. Känns inte det lite homosexuellt? Hur som helst var det grova våldsinslag i ”sexakterna/våldtäkterna” vilket bevisar att det inte handlar om skör kärlek och ömhetsbevis. Att pissa människor i ansiktet är inte romantik. Men flickorna uppmålades som offer. De hade blivit grovt våldtagna etc etc. På väldigt få ställen i media ifrågasatte man varför flickorna egentligen hamnade i dessa situationer. De hade ju inte blivit kidnappade gång på gång. De hade heller inte anmält några våldtäkter innan någon kom det hela på spåren. Nu kommer säkert många säga att det var så synd om flickorna för att de hade dålig självkänsla, de ville ha bekräftelse mm. Men ursäkta dras man till en sådan bekräftelse skall man låsas in på dårhus. Problematiken ligger alltså inte i att det finns kåta elaka män enbart, den ligger även i något slags genetiskt fel för det är inte första och sista gången en kvinna säljer sin kropp för pengar eller status eller prylar. Ett gammalt löp från Aftonbladet kanske slänger lite mer ljus på det hela:

Är det verkligen en ursäkt att man lockats med konsumtion och villigt ställer upp i sådana här sammanhang? Är kvinnor verkligen så jävla dumma och bryr sig så jävla lite om sin kropp och sitt psyke att de genast byter den mot lite shopping eller presenter? Det är faktiskt inte första gången man hör att en kvinna blivit “lurad” men ändå fått en betalning på något sätt. Kvinnorättsorganisationer hävdar ju ständigt att “Kvinnor kan” men vad kan de här övriga korkskallarna då som gör vad som helst för lite pengar och shopping? Kan inte påminna mig om att pojkar/killar/män beter sig på det här sättet. I alla fall inte i samma utsträckning. Nej de är ju naturligtvis förövarna. Konsumtionssamhället skördar sina offer uppenbarligen på samma sätt som råttor besöker råttfällor för lite ost.

Tycker inte kvinnor det är förnedrande att utmålas som nått slags stackars väsen som blir lurad av lite förväntade shoppingstålar i media? En föga smickrande offerroll.

7 thoughts on “Om Kvinnor Inte Vore Så Kåta…

 1. Jag kommer ihåg två tjejer som för några år sen gick ut i media och gnällde om hur synd det var om dem för att de hade varit ”tvungna” att prostituera sig. Men varför hade de gjort det? Jo, för att de hade shoppat upp sina pengar så de inte hade råd att åka på en semesterresa till Gran Canaria eller nånstans däråt. Sen har vi dessa småtjejer som säljer sig själva för en flaska sprit… Hur var det nu, mognar inte tjejer mentalt tidigare än killar? Jodå, det gör de påstås det hela tiden. Men uppenbarligen inte när det gäller att ta ansvar för sig själva…

 2. Här trycker ni på en magisk punkt på ett frankt sätt som visar hur det ligger till, men icke desto mindre kan reta folk till vansinne, särskilt en viss kategori kvinnor förstås.
  Det var när FP (folkpartiet) på en nätsida gastade ut
  ”VÅLDTÄKT ÄR ALLTID VÅLDTÄKT”
  -som jag mailade dem och upplyste om att denna information var lika givande och lärorik som
  ”en apelsin är alltid en apelsin”.
  -Har de inget nyttigare att gasta om?
  Det var då jag blev till-mailad av Helena Bargholtz (FP) som just då satt i justitieutskottet och stiftade lagar om våldtäkt.
  Jag minns inte alla turer men hon var mycket trevlig och korrekt, ville veta hur min definition på våldtäkt såg ut och det fick hon.
  Men jag tycker inte att lagstiftningsarbetet tog vidare hänsyn till den… även om hon höll med om att faktiskt våld egentligen borde
  ha förekommit, bevisligen, för att bruka den beteckningen.
  Vi har hållit lite gles kontakt inom olika politiska sektorer och hon har alltid gett en superb respons. Länge sen nu dock.

  Betr. tjejer och anmälningar för våldtäkt så ÄR det alldeles för vanligt att de ger sig in i saker frivilligt, ångrar sig och anmäler, inte MINST med baktanke om höga skadestånd.

  Mycket bra att du tar upp detta, men jag måste säga att jag inget begriper av dessa mäns sexuella intressen när det kommer till hur det hela ska gå till.
  Mycket viktigt är ifall den saken kommer oväntat för de glada tjejerna med stora shoppingbehov och att de säger NEJ men ändå blir fortsatt utsatta.
  Det är vad rätten vill veta sedan.
  De säger då att e sagt nej men saknar nästan alltid bevis.
  När saker övergår till tvång ska det vara våldtäkt.

 3. Fast det är en ganska typisk ursäkt för att försvara sexköp o.dyl. med att tjejen eller kvinnan borde ha förstått, eller hon borde inte vara så korkad. Bara för att jag går mitt på gatan så ger inte det en bilist rätt att köra på mig, även om jag är korkad nog att spatsera mitt på vägen och trots hur lockande det än må vara. Det är en ickefråga att jag gick på vägen, bilisten får absolut inte köra på mig, han har ansvar för sin bil. På samma sätt fungerar det med sexförsäljning/köp, det spelar ingen roll om det ligger en tjej naken på din egen säng utan att du visste om det, vill hon ha betalt för att du ska få köra in snoppen i henne så är det olagligt att göra det, det är ditt ansvar att hålla koll på din snopp.

 4. Ett övergrepp är alltid ett övergrepp om det kan man inte tvista. Vad jag tycker är förfärligt är att man omvandlar ”företagsamma” kvinnor till något slags stackars köpsugna Blondinbellor i samband med utredning och i synnerhet i media. Det ÄR synd om dem men bortse inte från faktumet att de i många fall faktiskt låtit shopping gå före heder och omtanke om sin kropp. Alltid lätt att försvara det med att flickorna/kvinnorna hade dålig självkänsla mm.

  Gällande falska anmälningar så har jag en kamrat som faktiskt var oskyldig till sådana anklagelser, men det uppdagades först efter 48 timmar då tjejen erkände att det ”kanske inte hade gått till så” och att det var rädsla för en nuvarande pojkvän som hört att det utdelats pussar och kramar på ett dansgolv. Där förstörde man självkänslan för en helt otroligt fin kille och det sitter i än idag efter drygt 8 år. I det fallet var det inte pengar utan något helt annat.

 5. Den där falska anmälningen, jag vet att de är vanliga. Under 80-talet grep man bryskt alla som anmälts och arresterade dem.
  Tänk dig då hur det blir om den rädda tjejen inte säger sanningen, då blir det rättegång på trovärdighet med större chanser för tjejen ifall det är fösta gången för henne. (Andra gången osv börjar de fundera i rätten men inte förr)
  Och vad mer, förutom att killens liv demoleras, kanske för alltid, tjejen får skadestånd på mellan 50 och 200.000 sådär (har inte hängt med)
  och en glad advokat med lite munväder (i bästa fall) debiterar ett par hundra tusen utan att egentligen göra någon nytta.

  Har hört att man numera är lite mer försiktig inom rättsväsendet, det blir lättare att få resning osv men fortfarande så klampar poliser in på arbetsplatser i onödan och griper folk för minsta misstanke om t.ex. sexualbrott.

  Summa summarum, oskadligt stånd ger ibland höga skadestånd.

 6. Det förekommer så mycket övergrepp mot människor överlag. Sexuella mot kvinnor och rättsliga mot män, det är bra att man tar i med hårdhandskarna men ibland undrar man. Ta bara det här med killen Dennis:
  http://www.friadennis.se/
  Så länge det finns en lagstiftning så kommer det finnas individer som försöker luta sig på den av helt andra anledningar än att ett brott blivit begånget. Möjligtvis kan jag tycka att man skärper straffen för sexuella övergrepp/våldtäkter ytterligare men samtidigt lägger till att om någon (man eller kvinna) anmäler någon under falska förespeglingar så skall det vara minst ett par år i fängelse för dem med.

 7. Tack för tipset om Dennis.
  Jag skummade genast på en lite oöverskådlig sida
  (men bra fram-kämpad av en ung grabb, Dennis bror, sidan andas verkligen känslor och kamp för det som är rätt)
  Tyvärr är det här som sagt vanligt.
  Jag mailade ang. att jag skriver en bok om rättsröta och ställde några frågor. Kanske kan jag ta med fallet i boken, jag tänker sätta mig in i det.
  Redan nu är jag säker på att det som hände på en toalett är sånt som händer ”tusen gånger om dagen” och har någon otur så drabbas man av ett ohederligt psykfall.
  Ren otur kan givetvis förstöra en människas liv, inte första gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *