Här Får Hemlösa Tak Över Huvudet!!

Så här står det på Socialstyrelsens webbsida:

Det är alltså Regeringens handlingsplan mot hemlöshet och Socialstyrelsens vägledande handbok.

Lösningen på många hemlösas situation kan då alltså rent teoretiskt gå till så här:

-Bege er till Hofors

-Kontakta Jan Bornestig i egenskap av Socialchef och förklara er situation

-Hofors har ju gjort goda affärer med Migrationsverket så pengar måste finnas och i synnerhet prioriteras till människor i nöd

-Vips har ni fått tak över huvudet för er och eventuella hemlösa anhöriga, cyklar kanske ni får klara er utan men CSN kanske kan göra ett undantag och ge er ett ”Hemrustningslån” så ni kommer på fötter

-Hofors är dessutom ”Vänligast i Sverige för boende, näringsliv och fritid

Så slipper ni Kristdemokraternas patetiska sovtäcken som ändå inte håller kylan. Vi kanske inte kan ta emot samtliga ca 18 000 hemlösa (var tredje har dessutom barn under 18 år), men Hoforshus har många outhyrda lägenheter.

Och så påstår dom att kommunalpolitik är svårt. Finns lösningar på allt 😉

Går även att diskutera i denna tråd på Hoforsbloggens Forum:

3 thoughts on “Här Får Hemlösa Tak Över Huvudet!!

 1. På tal om socialt missanpassade.. Jag visste inte var jag skulle lägga detta. Lille Göran du vet. Ena dagen bloggar han på och ”gör en massa stålar” på sin blogg. Sen helt plötsligt nu så går det inte att komma in på bloggen. Det verkar som han lagt ner den.

  http://agilitydream.se/

  Jag blir faktiskt lite besviken. Jag tyckte den var rolig att läsa. Jag såg att det försvann inlägg sedan han hotat folk och haft annat för sig. Men inte trodde jag väl att han skulle ge upp drömmen om att bli storbloggare och ekonomiskt oberoende på bloggen bara för att han varit inne på psyket ett par vändor söndermobbad av kärringar som han haft på jobbet?

  Jag kan ha fel men det känns som om Göran inte kommer tillbaka den här gången. Det känns lite vemodigt. Hoppas han bara är inne på hispan en sväng och att ”Madde” stängt bloggen och att han sen dyker upp med en ny blogg, helt skygglappslös och stenhård.

  Vad tror du?

  /Mats

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *