En Morgon Med Hockeynostalgi

Det har nog inte undgått någon att världens bästa hockeyliga kört igång efter mycket om och men. Tidningarna och sociala medier drunknar i nyheter om hockeymål, fantomräddningar och misslyckanden. NHL har varit efterlängtat verkar det som.

Själv slog jag upp ögonen och i blickfånget i bokhyllan jämte mer ”kulturella yttringar” står albumen med de gamla hockeybilderna. Dom kom på tal i veckan och slumpen avgjorde nog att det var just denna morgon som jag efter hundarnas morgonpromenad och med kaffet i handen började bläddra i albumen dagen efter NHL-premiären. En riktig nostalgitripp faktiskt.

Namnen flyter förbi och det är lite deprimerande att fundera över var alla dessa stora stjärnor tog vägen. En del skapar uppenbarligen rubriker ännu även om de kallas gamla. Andra minns man vare sig namnet eller ansiktet på. Pensionärer i många fall. Mats Sundin till exempel. Laget han spelade i då finns inte ens längre. Bytte stad och namn 1995. Har en liten diskussion med en samlare av hockeykort på Facebook, Brett Hull är objektet och han berättar att han har runt 1200 bilder på spelaren. Svårslaget. Själv samlade jag mest bilder på målvakten Ed Belfour,  inte ens i närheten av hundratal. En dålig investering visade det sig när han senare skrev på för att spela i Leksands IF en säsong. En emotionellt dålig investering för min del.

 Jag har även en tunnare pärm med bilder från Elitserien. Knappt några Brynässpelare eller Leksandsspelare. Dom bytte jag bort mot Djurgårdskort.

Hög nostalgifaktor även på detta. Kenneth ”Killer” Kennholt sades behöva ha en vapenlicens på sin klubba, fruktade skott alltså. Tider då man förstod varför Espen Knutsen gick under smeknamnet ”Shampo” och han ännu inte hade varit med om incidenten med styrningen av ett skott upp på läktaren som dödade en trettonårig flicka. Tommy Boustedt hade ännu inte börjat arbeta för att utveckla hockeyn på förbundsnivå men i Leif Boorks fall är det ännu oförändrat. Lika otrevlig och dryg då som nu.

5 thoughts on “En Morgon Med Hockeynostalgi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *