Palmemordet Ständigt Aktuellt

Jag vet inte om Olof Palme någonsin besökte Hofors, men helt klart är att hans död sörjdes av många på orten. Historiskt ett mycket starkt fäste för Socialdemokratin. Palme är ju ständigt aktuell både på teater, föreläsningar och film, inte minst genom den TV-serie som nu också går på SVT under namnet ”En pilgrims död” baserat på ett bokmanus av Leif GW Persson. Riktigt hygglig serie om än lite rörig. Där är den röda tråden det så kallade polisspåret, att poliser skulle vara inblandade i mordet på den forne statsministern. Lämpligt nog dyker det upp nya uppgifter i media, som på något sätt styrker den teorin. Jag vet inte om ni missat det, men Expressen har haft en liten julafton under helgen med ett tidigare okänt vittne som säger sig ha blivit tillfrågad av en polis att utföra mordet. Han säger sig nu vara redo att uppge namnet på polisen, men det verkar vara ett svalt intresse om man skall tro det som står i tidningarna.

Såväl familjen Palme som personer som arbetar, eller har arbetat, med Palmeutredningen är dock skeptiska till Johans uppgifter:

– Jag tycker att det är lösa uppgifter. Det är klart att man bör precisera vem som ligger bakom det hela, säger Joakim Palme till Expressen.

Även den tidigare Palmeutredaren Thure Nässén avfärdar ”Johans” berättelse.

– Det finns massor med uppgifter och jag tror inte på det här. Det gör nog ingen vettig människa heller om man tänker efter. En vanlig människa går inte och bär på en sådan hemlighet länge, jag tycker att det är fantasier, säger Nässén

Det krävs väl egentligen någon form av erkännande från mördaren för att brottet skall lösas. Jag tror vi får leva med vetskapen att vi aldrig kommer att få veta hela sanningen. Det var lite lättare i fallet med Anna Lind där det fanns massor av videomaterial att tillgå.

One thought on “Palmemordet Ständigt Aktuellt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *