Hoforskvinnor Tillbaka I TV-Rutan

Hofors är ju som bekant representerade i underhållningens värld också. Såpadokumentären ”Ullared” på Kanal 5 har inte bara fokus på de anställda utan även på återkommande kundprofiler. Tre av dessa är systrar där två fortfarande bor i Hofors och är kända för inte minst sitt språkbruk. Idag börjar tydligen en ny säsong och med i rutan finns systrana även denna gång.

”– Vi får väl se om jag vågar gå ut efter det här, säger storasyster Maritta Söderström.

Systrarna från Hofors har gjort stor succé tidigare i Ullared, då även med Gunnel Hyvönens tvillingsyster Laila Sjöblom.

– Laila sa att hon inte ville vara med den här gången och då ska hon inte vara med heller, säger Maritta Söderström.

Hur går det den här gången då?

– Vi får väl se om jag vågar gå ut efter det här. Jag drack ju lite vin också och jag som är pratglad i vanliga fall. Mina arbetskamrater säger att jag inte är klok. När vi åkte till Tunisien trodde de inte att jag skulle komma hem.”

Själv har jag aldrig satt min fot i Ullared, trots att det verkar vara en intressant plats att besöka för många Hoforsbor överlag. Jag har kanske lite svårt att se hur det skulle kunna räknas som ett utflyktsmål eller en semester dit man åker för att campa och storshoppa. Baserat på lösa antaganden från min sida, verkar det finnas tre stora resmål för Hoforsbor, Ullared, Valbo och Östersjökryssningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *