Bra Initiativ Av Stefan Carlehäll

Redan 2009 påpekade Hoforsbloggen att handelsträdgården i Böle borde köpas av kommunen. Inte minst för det lokalhistoriska värdet av byggnaderna. Och priset lär knappast ha gått upp. sist var det 800 000 kronor, så det bör man ju ha råd med när man inte skall flytta Skänken, lite rustpengar också.

Idag skriver Arbetarbladet ungefär samma sak.

Stefan Carlehäll tänker sig att rusten av lokalerna och området delvis kan fungera som utbildning och sysselsättning för de som skrivs in hos Centrum för arbete.

– Vi gör i ordning området etappvis, kanske på fyra års sikt, säger han.

Under de senaste åren har CFA haft 160–170 inskrivna per år. Det är dels personer som får försörjningsstöd, dels nyinflyttade invandrare.”

Dock är det lite komiskt, att det står att ”ägaren ska vara intresserad av att sälja handelsträdgården”, det borde ha ändrats till desperat att sälja sedan många år. Men det ändrar inte det faktum att handelsträdgården skulle kunna bli en oas som drar turister med tiden och dessutom bidra till att det säljs lokalodlade grönsaker och annat. Kanske en eller två getter kan hittas där också.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *