Hofors HC Är Klara För Playoff-Final – 200 Hoforsbor På Plats I Läkerol Arena

Vilken söndagsmorgon! I senaste inlägget kunde ni läsa om gårdagens match där Hofors HC vände matchen och slog IK Sätra i den andra omgången av playoffen. Det innebar en tredje match i Läkerol Arena idag klockan 11.00 och det skulle väl inte locka så många trodde vi. Döm om min förvåning när spelarna kliver på isen och det jublas och klappas friskt. Svårt att uppskatta publiksiffran i en sådan stor arena, men det skulle visa sig vara 315 betalande och jag trillade nästan av pinn när jag förstod att mer än 2/3 var Hoforsbor. Över 200 alltså som stigit upp denna morgon och åkt bil till Gävle för att hjälpa laget med hejarop. En del syns här i bild.

Och vilken match. IK Sätra tar ledningen efter bara 2 minuter. Sedan dröjer det långt in i andra perioden innan HHC kan sätta första målet och 1-1 är ett faktum. I slutsekunderna även 1-2 och det är siffermässigt exakt samma matchbild som igår. Undantaget är att HHC är mycket hetare, vill ha det ännu mer och under tredje perioden sätter man 1-3 och med 10 sekunder kvar 1-4 i öppet mål. Det är ett faktum. Hofors HCs första kval på 20 år har förvandlats till playoff-final som inleds på torsdag. Vilket motståndet blir avgörs i skrivande stund nere i Fagersta. Fagersta AIK eller Smedjebacken HC. De sistnämnda skulle passa HHC som en handske.

Kan man ana att Hofors drabbats av hockeyfeber när över 200 människor följer laget till Gävle? Vågar man hoppas på fullsatt ishall i Hofors nästa hemmamatch? Vågar någon av oss hoppas på ett Division 1-kval efter veckans slut? Frågor vi vet svaret på om ganska exakt en vecka. Naturligtvis följde segerpucken med hem till Hofors.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *