Hofors Bästa Pizzeria?

Det finns en lokal och mycket bra tjänst som heter ”Matlistor.se” där listas Hofors (nästan) alla matställen. Bra om man inte råkar ha en meny hemma och vill beställa för avhämtning om inte annat. Det har ju sagts att Hofors i princip bara består av pizzerior, en sanning med viss modifikation naturligtvis. Men det finns ett antal och det skulle vara intressant att höra vilken som är Hoforsbornas egen favorit. Vad är det som gör den till ortens bästa pizzeria? Personligen måste jag nog säga att Viva tillhör toppskiktet.

 Den har en del minus när det kommer till varianter med kebab som topping, där är RondellensKebabpizza special” aningen bättre men väldigt ojämn från gång till gång. Kvalitén på stripsen är allt från nästan kalla och sladdriga till härligt krispiga, det är dock lite som ett lotteri när man öppnar kartongen. Viva har ortens bästa strips, men själva kebaben är inte på topp. Som älskare av starkare såser vinner Rondellen även där. Parma som ligger nästan vägg i vägg med Rondellen har ett stort minus med överflöd av sås. Varje gång trots att jag bett om att få lite mindre är det som en sås med tillhörande pizza som serverats. Viva vinner dock med sina råvaror och utbud, en amerikansk pan pizza vid namn ”Atalanta” anser jag vara det bästa man kan hitta i pizzaväg i Hofors. Köttfärs, skinka, salami, vitlök och jalapenos. Minus får dock samtliga pizzerior för att inte ha en riktigt bra salami på sina pizzor. Verkar som alla köper den där danska lite halvvidriga ”Göl” som inte riktigt fungerar på pizza eller på något annat heller för den delen.

En sista viktig detalj är naturligtvis fefferoni. Där vinner Parma och Viva som gör ett litet snitt i frukten och därmed gör den lite lättare att äta utan att fungera som vattenspridare. Vilken pizzeria är nu er favorit i Hofors?

4 thoughts on “Hofors Bästa Pizzeria?

  1. Måste nog hålla med om att Vivas amerikanska pizzor är godast i Hofors.
    Här hemma är smaken lite som baken då grabbarna föredrar rondellens pizza med strips och annat skit på.

  2. Där har jag ätit lunch,smakade ordentligt bra. Lycka till i kvalet nu jag ska se er när ni möter valbo borta.

  3. Viva: Texas utan annanas, amerikansk stuk. Gillar även deras Azteka på klassiska italienska stuket. Men som sagt Rondellen när det gäller kebab.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *