Försäsongsfisket Ännu Inte Igång

Jag tror det här året kommer bli fantastiskt när det kommer till intressen och aktiviteter. Hockeysäsongen ser ut att ta slut ungefär när jag måste lägga det sista krutet på studierna innan dessa är avklarade. Sen är det raka vägen ut på sjön och njuta av vårfisket, sommarfisket och höstfisket, ja inte att förglömma, senhöstfisket. Då har ishockeyn kört igång igen och vi får se om jag nappar på ännu en säsong. Hade tänkt att ladda batterierna ute i solen idag med lite ”försäsongsfiske”. Ja ni vet vid det här laget att jag inte är så förtjust i vinterfisket och det blev tyvärr inget försök på det denna vinter heller. Nästa kanske 😉

 

Tyvärr stod termometern på minus tio denna morgon och då var det bara att glömma Montrose och öringsdrömmen. Det finns ju en del att leva upp till från förra året då första kastet resulterade i en fin öring. Naturligtvis tagen på favoritspinnaren Reflex.

Kylan medför dock att öglorna på fiskespöet fryser igen och bara blir ett irritationsmoment. Jag får suga på fiskepremiären ett tag till. Överlag i Hofors verkar det finnas många vinterfiskare. i Facebookgruppen ”Hoforsfiskare United” visas det ena efter det andra goda resultatet upp. Inte minst av Viktor Rasjö som kanske är mer känd som lokalpolitiker, men nu ses som fiskare mer än politiker. Besök gärna hans blogg för att se gode fiskeresultat från sjöar i vår omgivning och mer exotiska platser och fiskar.

 

I väntan på att sjöar och vattendrag skall befrias från is kan man ju alltid sitta i timmar och plocka med utrustningen. Fundera lite över de olika betenas framgång från tidigare säsonger, plocka ihop vad man tror ett fungerande ”lag” av beten som skall testas eller som är gamla trotjänare. Hur man än gör brukar det bli betydligt fler beten än vad som används och som får plats i fiskelådan. Samtidigt som man inte vill ha för mycket med sig ut, känns det vanskligt att lämna något hemma. Tänk om det är det avgörande betet. Sen ligger det i lådan hela säsongen och nyttjas inte. Fiskemetoder ja. Det har mest blivit spinnfiske och trolling för min egen del, med avbrott för enkelt pimpelspö och mask från båtrelingen en solig dag. I år säger jag som alla andra år att flugfiskeutrustningen kanske skall testas. Blir aldrig så men det är lite av en tradition att lufta tanken på flugfiske. Fick dock ett hett tips om en fiskeguide på orten som skall vara grym på det här med flugfiske och det kan nog bli en och två lektioner i fisket om tillfälle ges.

 

Hur förbereder ni andra er på säsongens fiske? Nya beten? Tankar på nya metoder? Eller blir det att köra på som vanligt i jakten på jättegäddorna.

3 thoughts on “Försäsongsfisket Ännu Inte Igång

  1. För min del blir det mycket fiske efter gädda i vår,sen fördjupa mig i vertikal fisket!!

  2. Får hoppas på en bättre säsong i år. Förra var lite av ett antiklimax faktiskt. Inte alls så bra som tidigare, men om det fortsätter med resultat som vinterfiskarna visat upp på sistone då kan det bli grymt 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *