Kvinnohemmet Rosen – Nu Med Pratförbud I Behandlinsgplanerna

Det kan vara av intresse att läsa om Kvinnohemmet Rosen AB i de tidigare inlägg jag gjort. Inlägg ett och inlägg två. Det var för över två år sedan och sedan dess har jag tagit emot en hel del mejl om missförhållanden och märkligheter med Lena Stenberg och hennes företag. Mycket vidarebefodrades till lokaltidningar och annan media som visade intresse, men inget hände. Exakt varför man inte kunnat hitta större brister är en intressant fråga. Det rör sig om ett kvinnohem och kan man ifrågasätta deras metoder för behandling? Tja svaret på det ger sig lite självt. Pinsamt dåligt av de journalister som fått så mycket information, fått kontaktuppgifter men ändå inte vågat granska verksamheten. Nå nu skall det väl ändå vara en spik i kistan för Lena Stenberg. Idag skriver lokaltidningarna om minst sagt udda ”behandlingsmetoder” och det ena bör ge det andra nu. Ett mejl idag berättar att 30 procent av aktierna var till salu för inte så länge sedan. Förberedelser för att dra in de sista slantarna inna fasaden spricker för gott?

Socialstyrelsen gjorde en oanmäld inspektion på behandlingshemmet Rosen efter två anmälningar med påståenden om allvarliga missförhållanden.

– Vi kände till anmälningarna och bjöd själva hit Socialstyrelsen. Sedan är det ju en annan sak att de inte får tala om i förväg när de ska komma, säger Helena Jönsson.

De problem som anmälarna tog upp bekräftades inte vid tillsynen. Däremot reagerade Socialstyrelsen över en del andra saker vid genomgången av akterna.

Det mest anmärkningsvärda var att en kvinna belagts med talförbud. Något som ledningen för Rosen, enligt tillsynsrapporten, förklarade med att klienterna ibland måste vara tysta för att få tid för eftertanke under den pågående behandlingsprocessen.

– Går man igenom väldigt känslomässiga processer kan det i vissa specifika situationer vara nödvändigt att vara tyst för att vara kvar i processen och inte prata bort det, säger Helena Jönsson.

Socialstyrelsens bedömning är att behandlingshemmet begår lagbrott genom att ge de placerade pratförbud. Rätten att i tal uttrycka sina tankar, åsikter och känslor är skyddad i grundlagen och kan inte undanröjas på det sätt som skett.”

 

58 thoughts on “Kvinnohemmet Rosen – Nu Med Pratförbud I Behandlinsgplanerna

 1. Tror du inte det kan vara så enkelt att det kan handla om att man ska vara kvar i känslan och processerna , och inte prata bort sin process och sina känslor. Utan ta hand om det som händer inom en!? Har själv gjort en lång behandling på Rosen och varit drogfri i 3 år tack vare Rosen och dess metoder! Och jag kan säga så här, att det finns inte på världskartan att man som klient på Rosen inte skulle få yttra sig och få ett förbud att prata! Utan vissa känslor behöver men titta på och vad det står för! Skulle du/ni kunna ta hand om jobbiga processer, tunga känslor, smärta osv och samtidigt flamsa runt och prata samt skämta bort det du känner ??? Nää du! Det skulle inte du eller någon annan klara!

  Mvh

  Malin

 2. Det är ledsamt att se hur man smutskastar ett företag och dess personal som gör så mycket gott för dem som hamnat snett och varit med om fruktansvärda saker,
  Dessa kvinnor som behöver all hjälp man kan få av personer som har både utbildning och kompetens och även erfarenhet av hur det kan kännas att vara i deras situation.
  .
  När livet var som mörkast och mest hopplöst för min dotter så fick hon ett erbjudande av socialstyrelsen att åka till Kvinnohemmet Rosen, som också berättade att de hade väldigt goda erfarenheter Rosen och de som varit där tidigare.( Jag antar att det finns goda underlag och referenser när dom tycker så .)

  Jag som anhörig var verkligen livrädd för hur det skulle kunna gå om hon inte fick hjälp, och fick nu istället se hur Kvinnohemmet Rosen styrkte henne och gav henne ett liv med självförtroende och hopp igen.

  Med detta vill jag säga att vi måste vara rädda om de ställen som fungerar bra och som kan hjälpa våra medmänniskor som råkat illa ut att må bra igen.

  Jag är en av dem som har goda erfarenheter av Kvinnohemmet Rosen och är tacksam att det finns människor som Lena Stenberg som har ett stort hjärta och har valt att hjälpa utsatta kvinnor.

  Anna

 3. med i tidningen igen,enligt arbetarbladet så har socialstyrelsen kommit med nya anmärkningar då hon ljuget för dom.
  helt otroligt att sånt här får förekomma.

 4. Hej igen alla. Nu börjar sanningen komma fram om Lena Stenberg och hennes totala okunskap men har bra kunskap i dupera ljuga föra andra bakom ljuset. Kan det bero på hon har kvar sina kunskaper sedan hon var drog beroende själv. Det ryktas att dessa beroenden fins kvar fortfarande.
  Men nu till kommentaren. Min fru är fortfarande kvar där hon får sina antidepressiva tabletter i doserat för hel vecka fortfarande fast hon enligt psykiatrin inte ska ha några tabletter förutom få dom bara vid aktuellt tillfälle. Detta för självmordsrisk har sju självmordsförsök bakom sig med tabletter. Dessutom har Lena Stenberg ingivit förfalskade handlingar till tingsrätten och polis ang min fru som hon inte har vetskap om. Jag har hämtat ut kopior på tingsrätten samt det papper i målet där min fru har ingett att hon förfalskat dessa handlingar. Detta är bara ett litet axplock av fröken Stenbergs alla oigentligheter. Kanske därför hon rymt till Turkiet igen.

 5. hoho vart är alla rosen soldater?om det michael skriver är sant så
  kanske hon ska stanna i turkiet.tycker det sorligt att det inte händer något från myndigheternas sida.
  hon kanske har köpt dom oxå,vem vet.
  eller vad tror du fundersam2.

 6. Ja, det med Turkiet, vad sänder det för signaler till de inskrivna, misshandlade tjejerna? Att det är sunt att åka ned till en gift snubbe, som älskarinna? Låter jävligt sunt. Destruktivt livsmönster om ngt.

  Och vad händer med fondpengarna som ska gå till de intagna?

 7. hmmm R verkar vara påläst.ser fram i mot fler inlägg av R då hen
  verkar vara insatt.
  sjukt är det i alla fall.

 8. va kul att en gammal klient vågar skriva här.du måste vara en stark kvinna som överlevde och vågar skriva om det.har hört att risken för utfrysning o förföljelse är överhängande.
  kämpa på åsa,klarade du 8 mån där så ska du se att du klarar allt!!!

 9. Först och främst vill jag skriva, att grundtanken med Rosen antagligen inte är ond. De flesta av personalstyrkan tyckte jag om, ända tills de inte agerade trots att de måste ha sett hur illa det var med mig och många andra. Jag upplevde personalstyrkan som korrupt; där Lena tog besluten och andra ansvaret. Hennes ord, hennes lag – men hon är inte behandlingsANSVARIG rent juridiskt.

  Själv så nådde min absoluta bott i Storvik. Är tacksam över att jag nådde den, men det ingick nog inte i planeringen. På det sättet.

  Hade det bara varit jag som betett mig som ett as hade jag tackat och bockat för hur det gick.

  Mina föräldrar betalade min behandling och det fick jag ju äta upp i början av min ”frivilliga utskrivning” (hade jag något val?) – men nu är det historia.

  Alla inskrivna snackade hela tiden om hur sjukt allt var där, hur dåligt de mådde (berättigat dock) men INGEN vågade säga något till personalen, det var ingen idé ändå. Sa de. Jag kan med facit i hand förstå varför, nu när jag själv är anknuten till socialen och min missbrukshistoria blev ”blottad.” Man hänger på en skör tråd och är livrädd för att ”åka ut” och hamna i ännu värre misär.

  Jag eller min familj fick inget svar på varför jag skickades hem på permission ensam, i det labila tillstånd ni påstod se mig vara i. Det hade precis kommit fram att jag missbrukat min medicin, på utsluss, å det grövsta. Vilket ni hade vetat länge då ngn i personalen bett apoteket i Storvik makulera ett duperat recept. Men mig konfronterade ni icke. Men, visst ville jag åka. Då var jag ju skitnöjd. Vi visste ju alla hur det skulle gå, inte sant?

  Väl hos min mamma (som for utomlands då) missbrukade jag grovt och ställde till ett helvete i hennes hem. För, vet ni vad – ni hade rätt. Jag var labil. Så ini helvete.

  Ärlighet varar längst, som någon vis har påstått – jag ringde jouren en torsdag och berättade allt. Jourhavande personal förmedlade mig att det var bra att jag berättade och att det ”passade bra” att det hände då, eftersom vi skulle, med hemmet, åka till Gotland på NA-konvent – där batterierna kunde laddas. Jag höll med då. Jag fyllde inte på därefter.

  På fredagen ringer en i personalen och påstår sig höra min ångest genom luren, frågar om jag inte kan försöka få skjuts till tåget mot S-vik av någon av mammas grannar. Jag säger att jag nog kanske vill konfrontera mamma innan jag far, pga diverse förödelser i hennes hem. ”Vi får klura ut något, ringer efter lunch” säger personalen.

  Två timmar senare ringer personalen igen, med en helt annan stämma i sitt vokabulär. Hon säger att jag inte får följa med på konventet, jag ska TA MINA KONSEKVENSER. Jag får emellertid återvända veckan efter. Jag kan skada gruppen om jag är med.

  All ångest som redan fanns, eskalerade i kortslutning – ännu en gång hade jag misslyckats och nu skulle jag få stanna kvar hos mamma, där jag hade missbrukat och förstört saker medan hon var i USA. Mamma, som var så besviken att jag inte kunde se henne i ögonen sen. I ett sista desperat försök ringde jag upp Rosen och hysteriskt förmedlade att de ”fan ska ha mitt liv på sitt samvete”. Lena maler ju frekvent om ”skillnaden mellan liv och död.”

  Andra klienter far de och lotsar till Rosen per bil, från Stockholm, där de har krökat i flera veckor.

  Jag skar upp ena handleden i mammas badrum, innan det skrev jag ett meddelande i affekt på facebook (jag ville egentligen leva, men tänkte att det faktiskt får gå som det gör – ödet. Jag var i affekt även då, om jag måste tillägga).

  Min mammas granne var sjukskriven just DEN dagen och hade NYCKEL hem till mamma, och annars hade jag inte skrivit detta i detta NU.

  Mina vänner och mina syskon bröt ihop och trodde jag var död. Jag var i en dimma – UTAN knark eller alkohol där. Jag var DESPERAT och behövde personalen – DÅ. Man måste för fan vara konsekvent med en självmordsbenägen aktiv narkoman. Ni kan inte ge ett ja en timme och ett nej två timmar senare.

  Skadorna blev inte så allvarliga även om jag för alltid kommer minnas detta, pga de fula ärren.

  Sen. INGEN ringer och frågar hur JAG mår, trots att jag fortfarande var inskriven över helgen. INGEN!!! På hela helgen. Snuten, ambulansen, gråtande grannar till och med, var där hos mina nedbrutna föräldrar,

  VART VAR NI? Varför gör ni skillnad på individ och individ?

  Varför?

  Vi börjar där.

  Om jag så ska råka illa ut på kuppen efter detta tillkännagivande, så kommer min ryggrad förbli rak vad fan som än händer.

  Nu kan jag gå vidare helt. Nu har jag sagt mitt, och vet ni vad?

  Jag kommer att sova gott nu.

 10. En stark berättelse, jag hänger dock inte riktigt med i svängarna. Var detta under en period då du var inskriven på Rosen och dom hade ansvaret för behandling?

 11. Nej, detta hände såklart inte när jag var under behandling, det skedde när jag grävde guld i Alaska.

 12. Fy sjutton vad jag mår dåligt när jag läser Åsas inlägg! Ska det aldrig sättas stopp för Kvinnohemmet Rosen? Jag kan inte fatta hur det kan få gå till som det gör.

  När jag började jobba på Rosen hade jag inte någon tidigare erfarenhet av behandlingshem, eftersom jag jobbade med ekonomi. Men som en vanlig medmänniska så tog jag väldigt illa vid mig av hur ”behandlingen” gick till där.

  Naturligtvis blev jag utfryst eftersom jag inte deltog i Lenas sätt att arbeta, utan höll fast vid mina åsikter. Och vet ni? Det är jag så glad för! Att jag inte passade in där, som någon tidigare skrev här, får man vara innerligt tacksam för. Att vara så manipulerad och trångsynt vill jag verkligen inte vara.

  Och du Åsa, jag tycker att du är riktigt modig som vågar gå ut med din berättelse. Jag vet att det är en hel del tjejer som har mycket negativt att berätta om sin tid på Rosen, men det är svårt. Många känner att de står i skuld till Lena av olika orsaker och då tjallar man inte.

  Stå på dig!

 13. Man kan undra om kvinnohemmet rosen över huvud taget kan bedriva en säker och god vår utifrån alla konstiga anmärkningar samt deras sätt bedriva vården. Dessutom har rosen enligt nya årsredovisning för 2012 en förlust på 800000 kr samt underskott på eget kapital med 160000 kr vilket gör att dom är konkursfärdig. En undran till är om hon lyckats dupera sin revisor på ett av dom större revisionsföretagen då hon inte gjort riktig revisions anmärkning eller frånträtt som revisor när det bokförings o revisionsmässigt kan belasta hon då det ser ut så här nu. Den info som fins är att det inte är bättre heller nu. Det kanske till och med är ett fall för IVO som övertagit tillsynen från socialstyrelsen.

 14. det här är ett fall för uppdrag granskning!!!
  det är bra att det finns såna som du michael.
  kämpa på.

 15. Hej alla ni som är Lena Stenbergs och rosen duperade eller manipulerade. Ni kan gå i läsa hudiksvallstidning där det är en fjärdedelssida om soc tjänsten hudiksvall samt kvinnohemmet rosen. Där står det läsa om hur dom plaserad fel hur vilka anmärkningar rosen fått dessutom kommer Konkurrensverket se över om det skall utdömas en konkurensskadesavgift på en miljon kronor. Dessutom fins nu anmälan om att rosen är konkursmässigt att dom bryter mot altiebolagslagen då dom fortsätter driva det med detta dåliga ekonomiska förutsättningarna.
  Tack ni andra som förstått vilket farligt ställe rosen är där Stenberg duperar dom flesta men nu är nog den häxans kariär snart slut. Tack för erat stöd ni andra hoppas ni får bära eran okunskap med Stenberg ni kanske hjälper hon lika bra som ni skriver en massa dynga här som ni inte har någon som hela kunskap om.

 16. Har läst kommentarerna gällande Behandlingshemmet Rosen.
  nog är det mycket som stämmer, starkt gjort av vissa att skriva om hur det verkligen fungerar, och hur dom Inskrivna behandlas, ni gör helt rätt i att visa Lena Stenberg att hon inte kan och lyckas med att bestämma över er
  Själv har jag haft med denna hemska sjuka människa att göra med, men hon kunde inte ta över helt och styra. ett exempel på att hon definitivt inte själv är klar med sej själv och sitt missbruksbeteende visade sej när jag Cyklade från Sandviken till Storvik. jag och min son hade stannat vid Minuten, när jag fick se Lena komma Cyklande, hon vände och kom emot mej, hon började och anklaga mej att jag hade skrivit på Hoforsbloggen, och att det inte stämde, sa som det va att det hade jag gjort och att det stämde vad jag skrivit, hon skrek och visade ett så sjukt beteende mot mej, och jag avslutade med att tala om för henne att hon skulle ta cykeln och dra, sen sa jag att med det beteende så passar det inte att ha hand om ett behandlingshem, och att hon borde ta in på Behandling själv för sitt beteende. hon visade andra runt omkring vilket sätt hon hade och att hon definitivt gjorde bort sej. Lena Stenberg ska man hålla sej ifrån det är nog det bässta för en.

 17. kul att flera gamla klienter vågar säga ifrån.all heder till er.
  vi har faktiskt yttrande frihet i sverige,förutom på kvinnohemmet rosen då.
  tror inte en behandling biter på lena stenberg.hon är nog ett fall för psykiatrin.

 18. Håller med, nog är hon ett fall för Psykiatrisk vård, Lena Stenberg är en manipulerande individ, En som behöver tömma sin ryggsäck, och granska sej själv om hon nu vet vad det är. Socialstyrelsen verkar inte göra mycket när det gäller Kvinnohemmet Rosen. det stället ska stängas, fattar inte hur det kan va möjligt att hon får fortsätta och driva stället, när det är så många intagna och som har varit där har mått så dåligt.

 19. Hur rättfärdigar Ni dessa personangrepp och kränkningar? Med vilken rätt och på vilken grund ser Ni Er som utvalda att gå så hårt fram? Var finns ödmjukheten och det humanistiska synsättet i Er sanning?

 20. humanistiska synsättet?ödmjukheten?alla som skriver här och har blivit utsatta för lena stenberg,tror du dom blev behandlade med ödmjukhet och ett humanistiskt synsätt.neeeej,dom har blivit mobbade,utfrysta,hånade,och kränkta!!!!eva skriver att lena attackarade henne verbalt framför hennes barn och andra.
  tycker du det är passande av en föreståndare på ett behandlingshem?

 21. jag var lite mer nyfiken än vanligt i går.kollade in kvinnohemmet rosen på allabolag.se.såg då att helena jönson satt i styrelesen.
  undrar om hon vet att att revisionsbyrån har avsagt sig allt ansvar angånde rosens ekonomiska situation.sittande styrelse har då fullt betalnings ansvar om det går åt pipsvängen.
  med andra ord rosens skulder är då personliga.
  med andra ord lenas och helenas.
  undrar om helena vet det,eller vad hennes man tycker om att hela deras personliga ekonomi är i fara.
  skulle det rasa så räkna med personlig konkurs.
  hoppas helena eller hennes man läser det här.
  eller lena kanske redan har informerat dom.

 22. Sorglig läsning. Har ni inga egna liv att fokusera på? Det verkar som flera här, med transverstiten Michael andreen från Hudik i spetsen, lever för att smutskasta ett behandlingshem som hjälpt SÅ många kvinnor, vunnit priser. Har du ingen att misshandla & terrorisera längre Michael- eller är det kanske Michaela, ditt alter ego, som tycker & skriver? Vore intressant att rota lite i denna kompost för att se vilka ruttna. egenrättfärdiga orsaker som ligger bakom vissa individers behov att smutskasta Lena & Rosen. Mitt bästa råd- skaffa er ett LIV, ett RIKTIGT liv. Om ni ägnade en bråkdel av er tid åt att hjälpa andra istället för att gå bakom & gnälla på de som faktiskt engagerar sig för att hjälpa de mest utsatta kvinnorna så skulle det inte finnas såna här GNÄLLFORUM, Ni gör bara bort er själva med att skriva här!

 23. Dessa uppgifter du kommer med är bara sånt som kommer från Lena Stenberg. Detta ger ännu tydligare att hon sprider uppgifter för att skydda sig själv låta andra ta smällen. Det kan tilläggas att dessa uppgifter har jag fått skadestånd för fals tillgivelse. Detta har Anki som är på rosen kört med i tre år. Det kanske är du Mats som ringer mordhotar mig jag har gett uppgifter till polisen dom kan kontakta bloggen för att få din ip add. Du borde nog börja söka hjälp

 24. Stackars patetiska Michael Andreen: det är inte DU som är offret här, även om du försöker sätta dig i den rollen! Det är din STACKARS FRU, SOM DU LÄMNAR UT i en offentlig blogg som är offret! Det är DU som trakasserar henne & Kvinnohemmet Rosen & Lena Stenberg! JAG sysslar inte med smutsig lobbyverksamhet SOM DU GÖR & hotar, polisanmäler mm, jag har ett LIV! Undersök mig hur mycket du vill, du kommer att hitta NADA = ingenting, jag har nämligen ett RENT SAMVETE! Tycker riktigt synd om dig & alla som behöver ha med dig att göra. En kvinnomisshandlande transverstit från Hudiksvall vars patetiska s.k. ” liv” består i att djävlas med andra- stackars sate! Det är DU som behöver hjälp här, inte jag! Nu slösar jag inte mer tid på dig, det är du nämligen inte värd!

 25. mats du kommer bara med på hopp,herr andreen därimot har fakta.
  eva som blev på hoppad av lena är alltså förövaren?
  förstår jag det rätt då,lena offer och eva som blev påhoppad är förövaren?
  att någon som har koppling till kvinnohemmet rosen mordhotar michael
  och dom blir offret!och michael blir förövaren.
  nu förstår jag!!!!

 26. Jag citerar – Det är en person som ska ha uttryckt sig hotfullt. Men det finns ingenting som säger att den personen har anknytning till företaget som nämnts, säger kommissarien Leif Berglund, ansvarig för den ena utredningen.

 27. Varför hota någon om man inte har anknytning på något vis till det man pratar om? Skulle inte tro att någon bara ringer upp och framför dessa hot utan eget intresse på ett eller annat vis.

 28. ”Herr Andreen” är en TRANSA SOM HAR MISSHANDLAT SIN FRU & NU TRACKASSERAR KVINNOHEMMET HON ÄR PÅ! Ganska vanligt att s.k. ”män” som är så ”modiga ” att de vågar slå sina kvinnor inte riktigt fixar att de får hjälp & tar avstånd från dem! Man behöver ju inte direkt vara raketforskare för att kunna lista ut det. Kan också informera om att ”herr Andreen” nu är polisanmäld för trackasserier. Hans enda sätt att få uppmärksamhet nu är att klä sig i kvinnokläder & trackasera ett behandlingshem & dess föreståndare.Till er som gömmer er bakom fega alias som ” fundersam” : törs du inte stå för dina åsikter med namn kan du väl lika gärna hålla tyst!

 29. fördomsfull misantrop!
  ja du har rätt mats.
  jag vågar inte skriva mitt namn pga repressalier.
  som många andra här vill jag inte bli utsatt för mordhot och offentliga påhopp.

 30. Jag skriver att transan misshandlar sin fru & trackasserar ett behandlingshem & dess föreståndare…och ni väljer att fokusera på att jag skriver att han är transa????? Hallå!!!!! Skiter ni i att han misshandlar sin fru & numera även vandaliserar bilar på Kvinnohemmet Rosen? Att han är ökänd i hela Hudíksvall , även hos polisen, som en lögnare som ANKLAGAR ANDRA ATT GÖRA DET HAN SJÄLV SYSSLAR MED? Det kallas PROJICERING på terapispråk. Det här är en MYCKET sjuk individ som snart faller på eget grepp! Ni som är så fokuserade på ”fakta”- ta reda på lite fakta om ”Herr Andreen” så kanske ni inte är likka pigga på att försvara honom efter det- såvida ni inte är lika skitiga själva förstås! Så lätt att tycka massa skit bakom ett anonymt alias som du slipper stå för sen! Det känns mer & mer som om denna s.k. ”blogg” är ett forum för våldsmän som skyddar varandras smutsiga byk! DET vore intressant att forska vidare i!

 31. Än så länge så har jag bara ärendenummer på vad Andrén anmält, vilka ärendenummer har Rosens motanmälningar eller anmälningar?
  Lena är mer än välkommen att bemöta allt som skrivits om Kvinnohemmet Rosen utan censur!

 32. Nu får det vara nog med ditt skitpratande Mats Larsson. Jag har tidigare klargjort att det du skriver om bara kommer från två personer. Dels anki som är en psykiskt sjuk person gon har i vart fall ljugit om samma saker sedan år 2000 om sina före detta hon har barnen med. Det kan tilläggas hon i mitt fall blivit dömd för falsk tillvitelse jag i det ärendet fått 73000 kr i skadestånd. Vad det gäller anki dessutom har hon pga sina psykiska besvär blivit av med vårdnaden om sina två minderåriga barn varav det ena får hon inte ens träffa då hon anses för farlig det andra får hon träffa under bevakning. Jag har valt att hålla låg profil här men nu får det bli andra tongångar. Det som är mest beklämmande är att Lena Stenberg ger dig information om vad anki ljuger om pga hennes sjukdomsbild det är den beklämmande fakta men inte så olikt Stenberg. Jag med flera vet din ställning till Lena just nu har du nog sett till att både hon och du kommer få avsevärda problem. Jag har i dag gjort polisanmälan om grovt förtal samt spridande av information från kvinnohemmet rosen. Jag åter kommer med k nummer på anmälan på måndag så alla kan gå in läsa. Du påstår jag skulle vara vandalisera bilar på rosen det kommer jag bilägare till polisanmälan. Det kanske är Stenberg som gör det själv för hennes enda chans är väl att få in pengar genom bedrägerier lika som med fonden från byggmästaren. Dessutom vad det gäller anki hon misshandlar sig själv enbart genom självskades beteende samt gravt alkohol tablettmissbruk i kombination med psykisk ohälsa. Det find både psykiatrisk samt polisutredningar som styrker det mer än 15 år bakåt i tiden. Vad det gäller dig Mats så ska du inte fara med ljugande för sådant straffar sig ganska snabbt. Vad det gäller jag skulle vara något bekymmer som du skriver stämmer inte heller konstigt jag både sitter med i utredningar för kommunens räkning samt jobbar åt massor med företag. Men allt du skriver kommer som sagt från en person. Det kanske är du som figurerar i utredningar gällande rosen där en av Lena Stenbergs så kallade vänner personal började ha sexuella umgängen med intagna tjejer. Det är bara läsa Socialstyrelsens rapport. Det som dessutom är bra med polisanmälan är då kan du inte gömma dig i Stockholm utan då kommer din add fram och dom som behöver få tag i dig hotar dig lättare.

 33. Glömde en sak. Tror dessutom socialtjänsten har flyttat anki till annan vårdform då det inte ges relevant eller vård på evidensbaserad kunskap på rosen. Dessutom har så många kommuner börjat avskriva rosen och Stenberg då hon ljuger hon har 120 högskolepoäng eller mer i relevant utb. Hon far en del dagskurser så kallade skräp utbildningar och inget annat. Dessutom far gon i en upphandling uppgivit hon har två personer anställd som inte ens jobbar där var av en ska ha psykoterapheut utb vilket den över huvudtaget inte har. Men det stämmer ju med det hon intygade för socialstyrelsen tidigare i år påstod hon sig ha både sjuksköterska samt fem andra som var godkänd för medicin hantering. Det stämde inte över huvud taget hon fick två veckor på sig ordna till det. Du är så tappad bakom en vagn förförd av Lena Stenbergs lögner så man börjar fundera om du har haft beroende själv och förbrukat alla hjärnsäller utom två som verkar vara konstant ovänner

 34. Det känns som om du börjar förlora kontrollen nu, Michael- om du någonsin hade någon! Idel stavfel & rätt många konkreta hot som du själv utdelar. Anmäl mig gärna, tror polisen skrattar åt dig & dina patetiska anmälningar vid det här laget. Vad har DU åstakommit här i livet? Inte mycket va? Förstår att du är besviken & arg & känner behov att projicera det på någon annan, att detta hat driver dig till att t.o.m. lämna ut Anki i en offentlig blogg! Hur friskt är det? Undrar hur det är ställt med dina ”hjärnsäller” (ps det heter hjärnceller). Är ditt stackars patetiska liv som transing inskränkt till att polisanmäla andra som ser igenom din bräckliga ego-fasad, då är det inte mycket av människovärde kvar. Jag tycker uppriktigt SYND om dig & hoppas du kan hitta näring nån annanstans än i en patetisk blogg, vars enda syfte verkar vara att smutskasta ett prisbelönt behandlingshem & dess föreståndare bara för att du inte fixar att hon har fått hjälp & slipper få pisk från DIG längre! Skaffa dig ett LIV för faan- ett RIKTIGT liv!

 35. Kritiserat kvinnohem nyttjas för HVB
  Publicerad idag kl 07.00 (uppdaterad idag kl 07.12)
  UMEÅ 9 miljoner kronor har Umeå kommun använt till placeringar på HVB-boenden – utanför sina ramavtal. Bland dem finns ett kritiserat kvinnohem som tidigare brutit mot grundlagsskyddade fri- och rättigheter.
  40 miljoner till HVB-hem
  Umeå kommun har ramavtal med 39 HVB-hem för vuxna.
  Under de två senaste åren har kommunen gjort placeringar på 33 olika HVB-hem. 20 av dem har gällande ramavtal. 13 av dem har det inte.
  Totalt har nära 40 miljoner kronor betalats till de olika HVB-hemmen. 9 miljoner kronor har gått till hem där Umeå har gjort direkta upphandlingar utan ramavtal. 178 000 kronor har gått till kvinnohemmet Rosen.
  Källa: Umeå kommun
  Varje år placeras ett antal vuxna medborgare från Umeå på HVB-hem, behandlingshem som tar emot enskilda för vård eller behandling i förening med boende.
  Umeå kommun har i dag ramavtal med 39 HVB-hem runt om i Sverige. Vid sidan av dessa avtal kan kommunen också, i särskilda fall, genomföra direkta upphandlingar till hem även utanför ramavtalet.
  Under de två senaste åren har 13 HVB-hem förekommit i direkta upphandlingar. Kostnaden: nära nio miljoner kronor. Placeringarna utanför ramavtal står för cirka en fjärdedel av den totala kostnaden.
  Ett av de HVB-hem som nyttjats är Kvinnohemmet Rosen. Ett boende som de senaste åren kritiserats av både IVO (tidigare Socialstyrelsen) och länsstyrelsen i Gävleborg. I en bedömning från 2013 skriver Socialstyrelsen att Kvinnohemmet Rosen bryter mot de grundlagsskyddade fri- och rättigheterna.
  I behandlingssyfte har kvinnorna ibland förbjudits att utnyttja sin rätt att i tal uttrycka sina tankar, åsikter och känslor. Vid tillsyner har Socialstyrelsen sett allvarligt på att en tidigare anställd vid kvinnohemmet Rosen, som ansetts innebära en risk för kvinnorna, återanställts. Socialstyrelsen har också funnit brister vid kvinnohemmet när det gäller säkerhet, rutiner, dokumentation och hantering av klagomål. Länsstyrelsen i Gävleborg har dessutom riktat ”allvarlig kritik” mot kvinnohemmets bristfälliga dokumentation. Totalt har Umeå kommun betalat 176 000 kronor till kvinnohemmet Rosen de två senaste åren

 36. Intressant, men jag antar att även detta är förtal och falska påståenden som många vill göra gällande 😀
  Det är en tidsfråga innan man spikar igen dörrarna för gott där.

 37. Det börjar röra sig igen om det förträffliga kvinnohemmet rosen. Snart kommer kanske lidköpings kommun Västerås kommun. Med flera följa i samma fotspår det börjar bli spm man säger sanningen är den tyngsta den som slår hänsynslöst när man inte håller dig till den.
  Men nu till det jag igentligen ville. Nästa i tur för tandskador är den förträffliga Mats Larsson som är ett så stor fantast köpt av Lena Stenberg. Den personen får sekretesskyddad information av Stenberg som jag skrivit om här tidigare. Dessutom verkar han under kvinnohemmet dela på konvent på Gotland mm men det mest sjuka i det hela är att han jobbar som terapeut på nämndemansgården som är öppen för flickor kvinnor mm. Man kan undra hur hans begåvning är hur han behandlar dom stackars tjejerna som är där då man läser hans inlägg här. Att dömma av tiderna han skrivit inläggen kanske han gjort dom på arbetstid med. Jag har i alla fall på förträffliga Larssons egen begäran forskat i hans liv. Jag har kontaktat verksamhetsansvarig på nämndemansgården begärt förklaring på hans uttalanden här samt att han företräder rosen fast han inte arbetar där dessutom har jag informerat hans chef jag tänker göra polisanmälan om grovt förtal om det han skrivit här samt även informerat om jag uppgett han som trolig person i dom mordhoten som riktats mot mig. Detta börjar bara bli sjukare i denna behandlingsvärld men har man bara missbrukare som bedriver vård på behandlingshem efter självupplevda händelser så är det inte undra på det blir så fel det blir på kvinnohemmet rosen.

 38. Återkommer nu ang det förträffliga kvinnohemmet rosen och Lena Stenberg. Jag har hela tiden hävdat att rosen är ett första klassens skithem som bara bygger på eget missbruk och inte evidensbaserad forskning kunskap. Jag har hela tiden stridit för min fru ska få rätt vård för sina allvarliga psykiska problem. Sedan Lena Stenberg slagit klorna i hon har det bara blivit värre. Mennu kommer sanningen fram inom kort. Lena Stenberg har falskeligen anmält mig för massor av konstigheter vilket alltid har visat sig inte funits någon sanning i. Början på året var min fru och Lena Stenberg på nytt in och gjorde anmälan om att jag var där hotade dom att jag skickade sms med hot om jag skulle komma ta livet av dom mm. Nu är utredningen klar sedan 1/6. Det leder till åtal för min fru gällande falsk tillvitelse falsk angivelse samt bevisförvanskning. Bevisförvanskningen är att Lena Stenberg har ändrat dom sms jag skickat till min fru Hon har fört över dom frånmin frus telefon som hon tidvis har beslagtagit av hon Det Ska bli spännande höra hennes expertvittne redogöra hur oskyldig hon är. Åtalet heter B 354-14 begär ut förundersökningen läs om Stenbergs alla besynnerligheter.
  När nu det blev känt eller fakta för min fru kom det jag har varnat för så länge. Detta är skolexempel på personer som lider av bipolär sjukdom samt bordetline. Hon började dricka på sitt boende på rosen ringde mig flera gånger jag upplyste hon att hon skulle kontakta sin trogne vän Lena Stenberg. Det slutade med som så många gånger förut hon självskapade sig genom att skära sig med rakblad mm sedan sprang hon till Lena snyftande om att jag varit där gjort det. Det resulterade i dom gjorde polisanmälan mot mig ang detta. Vilket ännu en gång visade sig vara fel det var bara det jag var på valvaka hade helt alibi dessutom var tretio mil därifrån. Det kommer väckas åtal mot detta för båda två i veckan då detta var så alvarligt brott.
  Så det kanske kan finnas något ljus som går upp bland dom få rosen soldater som fins kvar.
  Till dig Mats Larson kan jag även säga att jag kommer inge polisanmälan om grovt förtal samt spridande av sekretesskyddade uppgifter. Ska bli kul se varifrån du fått dom. Kanske inre så länge kvar av rosen snart

 39. En sak till en efter annan har ju till och med slutat sin anställning där. Helena Jönsson samt den andra tjejen som försvarat Lena till dödens. Men dom kom väl på hur blålurad dom blivit av Lena. Nu har hon dessutom under konkurshotet som var lyckats lura in Eva Sörgård i styrelsen det har hon säkert gjort med att muta med en Turkiet resa till då hon är med där numera.

 40. Vad bra med lite uppdateringar gällande Kvinnohemmet Rosen. Jag hoppas att du, Michael, vill lägga ut information när det händer något av intresse.

 41. Väntar och väntar förhoppningsvis inte förgäves att detta behandlingshem ska stängas ner för gott en gång för alla.

 42. Följer detta med spänning. Jag har varit placerad där så jag vet hur det går till.

 43. Inte för jag förstår Sandvikens kommun hur dom ka anställa en som vikarie på lillfjärden i storvik. Hon jobbar ensam med dementa helt ovetandes om vilken farlig person hon är. Hon blev avskedad för stöld av mediciner mm från ett annat äldreboende. För fem år sedan hon blev dämd för grovt bidragsbrott samt hon lurat Hudiksvalls kommun på fyra månadslöner fast hon aldrig jobbat där. Dom Hudiksvalls tingsrätt. Dessutom har hon försökt ta livet av sig för två månader sedan och sista gången för 14 dagar sedan vistades då i en vecka på psykiatrisk klinik avd 27 i Gävle skrev ut sig själv i söndags och började jobba på måndag. Hon bor dessutom kvar på rosen.
  Fins det ingen annhörig till någon boende där som kan reagera då detta är en värkligheten fara för dom boende där.
  Till detta tragiska skall tilläggas hon står under åtal som kommer upp i Gävle tingsrätt 19 aug gällande falsk tillvitelse falsk anklagelse bevisförvanskning mm då hon självskadat sig och påstår att det är en person som gjort det. Det vill säga jag. Men vilken gång i ordningen vet jag inte. Som tur var var jag på Åland ena gången andra i Stockholm på valvaka. Det visade sig hon gjort det själv för vilken gång i ordningen vet jag ej.

 44. Du börjar bli pinsam i överkant nu Andren men helt uppenbart så klarar du inte av att skaffa dej ett eget liv..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *