Blufföretag Skickar Oönskade Paket/Fakturor Till Pensionärer I Hofors

Jag fick ett mejl från en bekymrad läsare som undrade om jag eller någon annan läsare av bloggen möjligen kunde känna igen företaget ”SuperShopping”. Hon hade fått ett litet paket i brevlådan med en liten tub ansiktskräm och en faktura.

” Jag fick ett Välkomstgåvopaket från firman med säte i Tallinn. Med följde ett inbetalningskort på 59 kr. Betalade du så kom automatiskt leveranser. Retur fick du betala själv, uppmanades att kunna visa kvitto från posten att paketet sänts i retur. Kvitto får du bara om du skickar Rekommenderat till en kostnad a 75 kr plus 24 i frimärken. Säkert är det bara pensionärer som får dessa paket, med baktanke att ingen slänger ut 75 spänn för att visa ett kvitto. Därmed kommer säkert flera paket att ramla in i postlådan. Enda möjligheten att kontakta företaget är via mail. Kostade mig 99 kronor att returnera”.

Medföljande dokument visar att det inte alls är lätt att förstå hur man skall göra för att slippa få fler paket eller slippa betala för saker man inte beställt.

Det räckte dessutom med en enkel sökning via Google för att förstå att det rör sig om ett blufföretag. Sajten Driva-Eget skriver:

”– Jag har följt tre spår och allt pekar mot samma person, säger Anders Nyman i TV till programledaren Åsa Avdic.

Mannen heter Torben Dahlvad och är en dansk affärsman. Anders Nyman har grävt fram att Supershopping ägs av ett annat företag, som i sin tur ägs av ett företag där Dahlvad är direktör.

Dessutom är Supershoppings webbplats registrerat på ett annat företag där Torben varit direktör. Supershoppings bankgironummer går dessutom till honom.

– Känd bantningsbluffare som sålt piller till danskar sedan mitten av 90-talet. Han är din man, säger Anders Nyman.”

Artikeln är från december 2011 och företaget är alltså fortfarande i full färd med att lura äldre människor. Konsumentverket ger råd hur man bestrider den här sortens fakturor.

Är det fler i Hofors som drabbats av Supershopping och deras gåvopaket/fakturor?

 

 

One thought on “Blufföretag Skickar Oönskade Paket/Fakturor Till Pensionärer I Hofors

  1. Det är fruktansvärt att man ska behöva göra saker för att någon utsätter en för bedrägeri. Man borde bara kunna slänga allt och låtsas som ingenting. Det borde vara företagens sak att bevisa betalningsskyldigheten, inte tvärt om.

    En kul sak man skulle kunna göra är att skriva en felaktig signatur. Sen när bolaget säger att man signerat så har man dem!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *