Jag Överlevde Mötet Med Bävern – Sann Historia!!

Då och då under mitt liv kan man väl säga att jag haft änglavakt. Någon skalpell här, en förlupen kula där och dagdrömmande vid övergångsställen. Men nu när det uppdagas att jag ibland varit omedveten om vissa faror, får jag en lätt rysning längs ryggraden. Bäver bet ihjäl man.

En fiskare i Vitryssland har bitits ihjäl av en bäver, efter att han försökt fotografera djuret, rapporterar Sky News.

Mannen var tillsammans med några vänner på en fisketur i Shestakov-sjön i sydvästra Vitryssland när de fick syn på bävern vid sidan av vägen. Mannen stannade för att ta en bild, men när han närmade sig djuret gick det till attack och bet honom i låret. Vännerna försökte stoppa det ymniga blodflödet men det visade sig att bävern hade bitit av en artär och han förblödde.”

Den 13 juli 2011 kommer nu för evigt att etsas fast i mitt minne. Dagen då jag själv utsatte mig för det livsfarliga djuret med kameran.

Så här i efterhand är jag mycket glad över att ha överlevt. Den där blodtörstiga besten hade med lätthet kunnat välta båten och gått till attack mot mitt skrev. Med facit i hand förs nu diskussioner med fiskekamraten om skyddsutrustning och ändarde rutiner för att undvika ytterligare ett dödsfall orsakat av bäverns blodtörst.

2 thoughts on “Jag Överlevde Mötet Med Bävern – Sann Historia!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *