Grillköket Expanderar Verksamheten & Kolgrillen Söker Ny Ägare

Det är nu klart vem som tar över driften av Edskens Camping med tillhörande restaurang. ”Oväntat” var responsen från icke namngiven Hoforsbo. Gefle Dagblad skriver:

Efter många turer är det nu klart med en ny arrendator på Edskens camping. Det blir Grillköket i Hofors som driver verksamheten kommande säsong.

– Det blir samma utbud som tidigare, och vi ska satsa på kvalitet, säger Grillkökets ägare Teitur Mariusson.

Grillkökets ägare Teitur Mariusson är själv inte inblandad i den dagliga verksamheten men han försäkrar att Hoforsborna kommer att känna igen sig när de besöker sin sommarpärla.

– Ja, och förhoppningsvis ska det ju bli bättre. Det blir samma utbud som tidigare, och vi ska satsa på kvalitet. Man ska kunna ta en bit mat, ta en öl och kanske lyssna på en trubadur. Det ska kännas roligt att komma dit, säger han

Teitur är kanske den enda krögare i Hofors som kan stoltsera med att förekomma både i Svensk Filmdatabas och IMDB. Jag minns inte exakt, men jag tror det var i någon av filmerna där Noomi Rapace spelar Lisbeth Salander som han passerar i ett ögonblick som statist.

 

En annan krog som söker ny ägare är den populära Kolgrillen vid Faluvägen. Ett mejltips med länk till Blocket säger att ändrade familjeförhållanden medfört att krogen nu är till salu.

Synd och skam skulle jag vilja säga eftersom det är både trevliga ägare och personal och maten verkligen varit upplyftande i det pizzaträsk som Hofors egentligen bara har att erbjuda, med undantag av centrum. Ytterligare en pizzeria tror jag verkligen inte skulle lyfta det kulinariska livet.

One thought on “Grillköket Expanderar Verksamheten & Kolgrillen Söker Ny Ägare

  1. Helt klart var det väl redan från början att någon utifrån inte ens tänkte på att försöka slå sig in på marknaden i Hofors. Det tar den inre cirkeln hand om.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *