Nya Regler För Fiske I Hofors FVO

Även om jag inte spelat handboll hela helgen så har jag inte suttit helt sysslolös. Hunnit med två fiskepass och emellan det deltagit i en utbildning som Hofors FVO/Studiefrämjandet arrangerat. Man har för avsikt att utöka staben med fisketillsynsmän och under helgen kläcktes tio friska och nya ”fiskepoliser” som träder i tjänst om cirka en månad.

1

Fem av dessa kommer vara koncentrerade vid Hubo-Långsjön där man snart kör igång med ett spännande projekt. Fiskepremiären sker nu på fredag 5 maj. Tanken är att man skall kunna fånga några storlekar större regnbågar än till exempel i Lissjön. Under de senaste veckorna har man arbetat med att iordningsställa bryggor och annat för att underlätta för besökande.

Fiskepremiär

Personligen är jag inte så intresserad av regnbågsfiske utan kör på med det gamla vanliga gäddfisket. Bryter av med en och annan abborre och gös kanske. I helgen lyckades jag även fånga lite gäddlek på film. Får lägga upp den senare.

2Den har satt igång trots att sjön inte var helt öppen.

3

Man ser betydelsen av att det finns ”gäddfabriker” och att fler tänker i dessa banor också. I Dalarnas Tidning rapporterar man om att gäddorna börjat använda den nya fiskvägen vid Limsjön och i Radio P1 har man även där diskuterat gäddlek och betydelsen av våtmarker där gäddorna kan leka. Det finns många sätt att bedriva god fiskevård och i ett led att göra det lite bättre i Hofors, så har man alltså utökat tillsynsmans-truppen och infört nya regler gällande max och minimimått på gädda och gös. Hemsidan har dessutom fått en läcker ansiktslyftning,

NamnlösVi har ju många fantastiska sjöar och vattendrag i vår kommun och intresset för fiske är stort. Kan vi dessutom få alla som fiskar och som besöker Hofors för att fiska, att följa reglerna så ser framtiden ljus ut. Vore det inte trevligt om man tänkte på fint fiske när man hör namnet Hofors?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *