James Fjong & Falubloggen.se

Idag när det tycks ha varit en helgdag och det mesta såg ut att stå stilla var tanken att det skulle bli fiske för hela slanten, det blev inte så utan istället korsade jag länsgränsen till väster och besökte föräldrar. Eftersom det inte var bråttom någonstans åktes det på de gamla delarna av Faluvägen. Kanske inte så konstigt att man som liten upplevde vägen som tio mil lång och en berg och dalbana.

1Som ung hade jag en favoritbäck i skogarna mellan de båda orterna. Alltid proppfull med bäcköring och det var vinst varje gång man åkte dit. På en timme kunde man lätt fylla en plastkasse med 30 40 cm öringar. Idag blev jag dock väldigt besviken. Dels har man strypt det naturliga flödet av någon outgrundlig anledning och dessutom verkade inte vattendraget speciellt friskt. Blev ingen bra bild på det, men det låg ett 50-tal döda paddor under ytan. Hur kan det komma sig? Är vattnet förgiftat eller har grodorna dött för att vattendraget strypts? Låg förvisso slaktrester av älg några meter bort, men kan det ha inverkan?

2

Väl i Falun fick jag lite gamla fotografier av både mig själv och min morfar. Även en ganska fräck blyertsteckning som någon ”Lief Madsen” ska ha ritat i Hofors under 70-talet. Tycker det påminner starkt om den klassiska tecknade vuxenseriefiguren James Fjong. Ska faktiskt rama in den. Exakt var den skall sitta är däremot diffust. Inte direkt något man har på väggen med barn i hemmet även om det nu kan klacifieras som någon form av konst.

4Ytterligare nostalgi blev det att hitta gamla krigsplaceringsorder med täcknamn och information att informationen var klacifierad som topphemlig. Kan väl avslöja att täcknamnet var ”Ceasar Vit”. Låter som något ur filmen Repmånad. Även ett tackbrev från förre ÖB-Överbefälhavaren Owe Wiktorin. Signerat någon gång runt slutet av 2000-talet då försvarsmakten verkligen gick igenom ett stålbad. Namnteckningen är säkerligen inte värd ett skit på Tradera med tanke på vad han bidrog med till och som vi ser följderna av idag.

3 När vi ändå var i Falun passade vi på att åka runt och titta på platser för gamla synders verk. Frun blev faktiskt ganska imponerad över hur fint det faktiskt är i Falun och såg massor av potentiella boenden. Jag rycktes till en början med och tänkte att ”Tja varför inte”. Det skulle bli avsevärt mindre kommunalskatt, det skulle bli ett större utbud av både nöjen och restauranger. Det finns sjöar att fiska i där med även om inte lika bra som i Hofors, det finns ishockey men inte med samma känslor som jag under föregående år utvecklat för Hofors HC. Det är saker man kan komma över och det är som sagt inte långt mellan orterna. Sen tvingades vi tvärnita för någon stroppig motionerande Falukvinna som svor med hela sitt ansiktsuttryck. Drömbubblan sprack och jag tänkte att Falun kanske har sina svarta sidor det med. Har inte helt avfärdat tanken att Falun kanske skulle fungera under ett tjugotal år framöver innan det är dags att på riktigt gå i pension och gå längs Ankdammen med käpp. Falubloggen.se är dessutom ledig som domän.

2 thoughts on “James Fjong & Falubloggen.se

  1. James, jösses vilken legend, tycker synd om dagens ungdom som missat hans eskapader.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *