Endast Svenska Idrottsföreningar I Sverige

Ibland kikar jag ju i lokaltidningarna tvärs över kommungränsen och hittade idag något som upprört i synnerhet dalfolket och antagligen kommer att bli en het potatis i media de kommande dagarna. Det är Sverigedemokraternas ordförande i Borlänge, Anders Kampl som gått ut med en ”provocerande” insändare i DD.

Responsen låter inte vänta på sig och idag kommer två stycken artiklar som avhandlar ämnet varav en kör igång den klassiska ”rasist/blattekramaredebatten” i kommentarerna.

DD: Vill ha fotbollsklubbar med svenska namn

DD: Vi gör mycket för integrationen

Ärligt talat så förstår jag inte vad Anders Kampl är ute efter i det här ärendet. Jag har alltid hävdat att religion och politik aldrig skall beblandas med idrott. Men Herr Kampl har tidigare tryckt på ”fel” knappar för att uppnå ett syfte och jag undrar vad det är denna gång. I en flummig text beskrivs Kampl så här:

Bland annat anmälde han sig till en ABF-kurs som anordnades i Borlänge som avhandlade hans eget parti. Han har stoppats från fackliga förtroendeuppdrag och har en personlig erfarenhet av utförsäkran från Försäkringskassan redan 2004. Finns det även denna gång en bakomliggande tanke?

I artikeln säger den numer riksbekante ordföranden för Dalkurd, Ramazan Kizil: ”Jämför hur det var före 2004 när Dalkurd inte fanns. Det var mer bråk på stan, färre klarade gymnasiet”. På något sätt kan jag tycka att det är ett självmål. Han säger indirekt att orsaken till mycket oroligheter i samhället skulle vara invandrare/flyktingar som inte är organiserade i föreningsliv.

Idrott kan ju präglas av en sund nationell anda. Vem anser att tex Zlatan inte är svensk när han sparkar in mål i landslagsdressen? Vem anser att han inte är svensk när han gjort en kometkarriär ute i Europa? Lokalt kan man alltså skilja på vad som är svenskt och vad som inte är det. När blir man egentligen en svensk idrottsman? Dalkurds talang Smajl Suljevic är uttagen till potentiell landslagsman. Dalkurd FF har gått spikrakt från Division 6 till att i år spela i Division 1 Norra. Inget lag förutom Åshöjdens BK har presterat något liknande och laget har ju onekligen dragit till sig många svenska hjärtan med den svenska litterära förlagan i sinnet. Så vad är det egentligen Anders Kampl menar med ”misslyckad integration”?Igår kom 7-åringen hem från Hofors Ishall och jag frågade hur matchen hade slutat. ”Sverige förlorade” sade hon. ”Sverige??” sade jag. Förvirrande eftersom jag hade fått för mig att det var Hofors HC mot IFK Ore. ”Ja dom andra kom inte härifrån” följde hon suckande upp. Får en att fundera eller hur?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *