Spontanidrott Skall Främjas I Hofors Kommun

Gårdagens fullmäktigemöte innehöll både goda och aningen trista nyheter. Dom riktigt goda är att Daniel Johansson (S) efter flera års strävan fått med sig resten av ledamöterna och spontanidrotten skall få möjlighet att främjas.

Han fick genast medhåll av Hans Backman (FP) som alltid håller brandtal för alla satsningar på idrott. Och Johansson fick senare hela fullmäktigeförsamlingen med sig. I praktiken innebär det att alla kommunens fritidsanläggningar i större utsträckning än i dag ska hållas öppna för allmänheten för att öka möjligheten till spontanidrott.”

Vad det exakt innebär i praktiken framgår inte i artikeln, möjligen att fotbollsplanen blir tillgänglig för ”kamratspel”. Synd nog finns det vare sig pengar eller ytor att sköta om likt kvartersanläggningarna förr i tiden. Rinken och planen i Barkhyttan är den enda jag ens sett i kommunen vintertid.

e11Har också bara sett en tennisbana och den ligger bredvid Brukshotellet. Så det vore intressant att se exakt vilka ytor och anläggningar man tänkt sig att det skall bedrivas spontanidrott på.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *