En Heldag Med Fiske

Det var med redig packning och då inte fiskeutrustningen inräknad som jag och fiskekamraten begav oss till sjön för en heldag med fiske. Strålande solsken men med viss vind som nätt och jämnt orkade sig upp till en lindrig variant av vitvågor. Vinden var dock varm så iförda shorts och sandaler kändes det som en riktigt hygglig dag. Grundtanken var att pimpla lite abborre och kasta lite spinnare om andan föll på. Kanske hade trolling varit mer framgångsrikt, men det rådde viss lathet där fisket kanske inte var det helt primära.

s1Det var även tänkt att en del ”tester” skulle utföras. Ungefär som en lättare version av vetenskaplig expedition. Det första som testades var den egentillverkade spinnaren.

20130613_122359För att det skulle bli så opartiskt som möjligt fick fiskekamraten äran att fiska med den. Till en början verkade det som att den inte spann riktigt som den skulle. Man var tvungen att veva in ganska fort. Det blev snabbt ett resultat då en gäddsnipa krokades fast, men inte på det sättet som var avsett. Istället satt spinnaren i ryggen och det kan ju inte riktigt räknas som ett fungerande bete. Nästa gädda tog dock spinnaren som man bör och därmed får jag anse försöket vara ganska lyckat trots allt.

s2Det finns givetvis en hel del kvar att fixa och trixa med. Skeden är inte helt tillfredsställande så spinnaren går tillbaka till verkstaden för vidare utveckling. Som jag nämnde tidigare skall det nog till en liten fjäderansamling på kroken också. Tanken var ju att abborren skulle vara på hugget mer än gäddorna. Det första stora exemplaret fångade vi dock inte själv. Ett väldigt fint exemplar av arten låg och flöt vid strandkanten. I livet vägde den nog närmare kilot skulle jag tro men nu hade den avlidit på egen hand och med tiden antagligen agera kräftbete. Lukten som spred sig runt abborren avslöjade att detta måste vara mums för eventuella klobeklädda spekulanter.

s3Det skulle dröja några timmar innan vi själva kunde plocka upp det första fina exemplaret. ”Bara” strax över 400 gram men en fullgod matfisk som fick följa med hem.

s4Det skulle bli ett gäng abborrar till, men under en period nappade bara braxarna. Stora fina men riktigt slemmiga. Jag kallar dessa för ”Grisfiskar”. Påminner om det till sin utformning och i regel lika avskydd som fläskkött i många kretsar.

s5Överlag var det inget höjdarfiske. Tre små gäddor, ett antal abborrar, grisfiskar, mört. Det som gjorde dagen till en höjdardag var som sagt tidigare vädret. När vi slutligen gav upp efter nio timmars fiskande (slappande) fångade kameralinsen något riktigt häftigt. Ser ut lite som en majblomma.

s6

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *