Test: Real Turmat Kebabgryta

Det var med viss bävan som jag tillredde lunchen på sjön under gårdagen. Hur skulle en kebabgryta mäta sig med en älggryta? Senaste testet fick ju full poäng. Det här ett annat märke och en annan maträtt. Återförsäljaren är dock densamme, Frystorkadmat.se

d1Real Turmat tillags på samma sätt som den tidigare frystorkadematen, hett vatten direkt i påsen och vänta drygt 5 minuter och det är klart för att ätas. Kebabgrytan väger innan tillagning 140 gram, således perfekt att bära med sig i ryggsäcken. Tilllagad är det en portion på cirka 500 gram.

d3Vid första anblick ser det ut som vilken frystorkad variant som helst. Ett pulver med små knappt urskiljbara större bitar. Precis som med älggrytan doftar det väldigt gott ur påsen. Man får nästan lust att stoppa ned fingret och smaka direkt. Med hett vatten på sprider det sig snabbt en ännu mer lockande doft. Snålvattnet börjar rinna i mungiporna.

d4Påsen försluts och får ligga 5-6 minuter. Här kanske det blev lite fel i tillagningen från testpersonens sida. Istället för att med jämna mellanrum skaka om påsen fick den ligga still under tiden som jag fortsatte fiska. Kanske var det därför som resultatet kom att bli halvfärdigt.

d5En viss del av pulvret hade inte lösts upp i vattnet. Kanske behövdes mer vatten än vad som stod på förpackningen. Det gick dock att röra runt det på tallriken så att det blandades ordentligt. Fiskekamraten var rent lyrisk över smaken. ”Det här hade jag inte kunnat göra bättre hemma” var omdömet. Båda gillar lite starkare mat, som den var fungerade den utomordentligt och är helt klart i samma kaliber som tidigare testad älggryta. Flera dimensioner av smaker och doft. Således även detta en vinnare. Påpassligt nog fanns det en burk Sambal Olek i ryggsäcken som vi förstärkte styrkan i kebabgrytan med. Det hade inte behövts men vill man ha det lite starkare är det alltid en god idé att ta med lite egna kryddor när man planerar att äta frystorkad mat.

d6

Fördelar:

Lättlagat

Gott

Praktiskt

Mättande

Nackdelar:

Svårt att avgöra om det var fel i att inte skaka om förpackningen ordentligt eller om det är missvisande med mängden vatten man skall tillsätta enligt instruktionerna. Skulle nästan behöva göra ytterligare ett test av samma märke för att avgöra. Kan röra sig om handhavande fel med reservation.

Påsen blir ganska het

Priset 99 kronor

Andra reflektioner:

Betygsmässigt en vinnare, 5 av 5 möjliga. I övrigt vill jag citera mig själv från förra testet:

Den här typen av påse kan man alltid ha med sig. Du får plats med flera protioner i handsfacket på bilen, i dagpackning, i fiskelådan eller benfickan på byxorna. Alla som har barn som skall på skolutflykter eller till skidbacken och har problem att fundera ut om ungarna får ordentligt att äta med sig, kan med lätthet skicka med en sådan här påse och en termos med varmt vatten. Det räcker säkert till 2-3 barn och är förutom lyxen att ha varm mat med sig en klar barnfavorit

Gillar barn pasta så kommer dom älska kebabgrytan med ris. Ser man det ur aspekten att en påse gott och väl är två stora portioner för ett eller två barn är priset överkomligt. Det blir 49.50 per portion. Denna maträtt rekomenderas som älggrytan starkt.

17

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *