Test: Growers Cup – Brazil

Efter en sådan stadig lunch vill man ju gärna ha en kopp kaffe på maten och kanske en efterrätt. I vårt fall skulle vi testa Growers Cup – Brazil, och i ryggsäcken fanns lite kardemummakaka att avnjuta samtidigt. Vi skojade lite om det här med frystorkad mat och när man skulle komma så långt i utvecklingen att även sötsaker skulle komma i pulverformat för att verkligen göra det till ett helhetskoncept. Vem vet vad framtiden för med sig.

f1Redan nu kan man säga att forskningen och utvecklingen gått fram något oerhört. Jag var nyfiken på hur den här processen att brygga kaffe i en påse skulle fungera.

f2Svårt att förklara så jag låter denna video göra det mer utförligt. Den här produkten är dessutom ”Fair trade-märkt” vilket innebär att när man köper den finns det en garanti som säger att människorna som tillverkat den fått riktig betalt för sitt arbete och inte utnyttjats på något sätt. Förpackningen är bara aningen större än ett vanligt kuvert i storlek och vikt. Väger endast 26 gram så man får plats med många i en ryggsäck. Man gör på samma sätt som med frystorkad mat. Häller i kokande vatten, väntar 5-8 minuter och öppnar påsen på nytt, fast denna gång på sidan. På samma sätt som med frystorkad mat slås man av en ljuvlig arom och kaffe vet ni alla som bekant kan ha fantastiska dofter.

f3

Resultatet blir dryga halvlitern varmt rykande kaffe och styrkan bestäms av hur länge man låter det stå och ”brygga”. I det här fallet 10 minuter.

f4Resultatet blir väldoftande kaffe men till utseendet såg det ganska blaskigt ut. Kanske skulle det ha stått ännu lite längre innan det serverades. Nu är jag ganska van med fruns ”raketkaffe” så det kan ha haft viss inverkan. Hemma maler jag ofta bönor själv, men jag vill nog påstå att detta är i samma klass/resultat. Betyget blir av medelklass. 3 av 5 möjliga. Det fungerar utmärkt att ha med sig med tanke på just vikten. Jag väljer helt klart denna produkt före varianten att böra med mig flera termosar.

Fördelar:

Återigen vikten och praktiska formatet.

Priset 20 kronor för en halvliter kaffe talar för sig själv. Det får man inte ens i en pappersmugg på en bensinstation.

Ganska gott och värmande och under vinterförhållande skulle antagligen betyget gå upp ytterligare en pinne till 4 av 5.

Nackdelar:

Egentligen inga direkta.

Andra reflektioner:

Det mesta har skrivits. Priset är rent fantastiskt. Perfekt inte bara för friluftsliv.

17

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *