Kronbloms Hus Till Salu

I min strävan att lyfta fram ”Hoforskändisar” så har jag helt förbisett kanske en av de absolut mest kända, eller snarare produkten av hans arbete som serietecknare, får lov att lista även honom med tiden. Elov Persson har under åren skapat Kronblom, August & Lotta, Kaspersson. Nu är huset eller ”slottet” som jag uppfattade det som när jag var liten till salu med ett utgångsbud på 3.2 miljoner kronor.

Jag minns mycket väl hur man som liten passerade huset i Torsåker på väg till mormor. Mina föräldrar pekade alltid och sade ”Där bor Kronblom”. I min fantasi såg jag honom ligga på soffan inne i huset även om det inte riktigt stämde med de tecknade bilderna av Kronbloms hus. Men det är väl inte otänkbart att han genom åren som ”kändis” skrapat ihop en hacka och köpt sig ett finare hus. Motsägelsefullt med tanke på att karln aldrig gjorde ett ärligt handtag förutom fisket.

Det är som det sägs i artikeln ett stycke svenskt kulturarv. Något man bara har till låns under den tiden man besitter huset. Det kommer ju alltid att vara som Betlehem där Jesus sägs ha fötts fram, fast Kronbloms födelseplats.

Skall bli intressant att se i vems händer det hamnar. Bara hoppas det inte blir en ”inhägnande tysk” som ägare

3 thoughts on “Kronbloms Hus Till Salu

  1. Hmmm Det där huset är faktiskt mitt! Det har det alltid varit..Varje gång jag hör att det är till salu så snurrar det till!!
    Tänk vad jag kunde göra med detta hus, konstgallerier,ateljéer och trädgårdscafé,Alla konstnärer jag känner i hela Sverige som skulle ställa ut och bo någon vecka och måla på plats..Jösses tanken svindlar..Om kommunledningen kunde förstå vilken skatt de ruvar på..dessutom finns ju Galleri Hönshuset redan.vilket skulle locka till än mer samarbete och fler som vill besöka denna vackra trakt.. Det gäller att inte vara hemmablinda.Marknadsföring är inte svårt i dessa tiden,det finns så många kanaler..
    Ja drömma kan man men får vänta tills ”nästa” gång det är till salu..kanske jag är stadd i kassan då

  2. Så himla synd bara att dom smällt upp den stora gula fula banken brevid. Fast det var väl några år sedan dom gjorde det 😛

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *