Alla Invandrare/Flyktingar Är Våldtäktsmän

Det händer otäcka saker i grannstaden Falun. Där härjar en vettvilling och likt de gamla häxprocesserna utpekas än den ena, än den andre att vara av tvivelaktig karaktär. Det är ”journalisten” Gubb Jan Stigsson som för en envis kamp mot alla han anser vara kriminella och drar sig inte för att direkt kliva över alla anständiga gränser och använda sin egen tidning som slagträ. Stigsson har ju under åren bråkat offentligt mot andra journalister som ifrågasatt hans korståg mot den påstådda seriemördaren Thomas Quick. Nu är han inte lika säker längre så tiden skall fördrivas till annat. Att förfölja skolanställda med motorcykelintresse.

Det är inga hemligheter Gubb Jan Stigsson avslöjar i sin artikel. Red Devils MC har en stark koppling till Hells Angels MC. Det är sk ”enprocentklubbar” med vilken innebörden förklaras av Peter Schjerva i ett debattinlägg i Newsmill. Dessa grupperingar eller klubbar figurerar flitigt i samband med artiklar och utredningar om organiserad brottslighet. Men det är lika naivt att påstå att alla MC-grupperingar är kriminella som att säga att alla invandrare/flyktingar är våldtäktsmän. Och därmed kommer det besynnerliga i att Gubb Jan Stigsson i sin artikel får härja fritt och misskreditera en medlem som inte är misstänkt för några som helst brott. Tvärtom har han en anställning där han uppskattas inom skolväsendet i Falun. Artikeln osar av röken från häxbålet som Stigsson försöker placera mannen ifråga på.

Det radas upp en massa fakta och en massa text, utfylld med två intervjuer som inte på något sätt säger att mannen ifråga har gjort något brottsligt, planerar något brottsligt. Denna strof säger allt:

Undgår man åtal måste man väl ändå förlita sig på rättsväsendet gjort sitt? Men det duger inte för DalaDemokratens egen journalist.

Kommunalrådet Mikael Rosén försöker förklara för journalisten vad som gäller. Men Stigsson verkar inte begripa att det enda som faktiskt skyddar honom själv från att få sparken ”åsiktsfriheten”, gäller även dem som inte är dömda för brott eller har en journalistisk utbildning. Det påpekas att han inte missköter sitt arbete på något sätt.

Slutklämmen som skall antyda att mannens arbete går ut på att värva nya brottslingar redan i ung ålder och genom sitt arbete på skolan. Återigen påpekas det att inget sådant pågår som skolledningen uppfattar det. Mannen gör fortfarande ”ett bra jobb”. Sen går artikeln i tryck och ut på nätet och det skapar tvivel om mannen som är oskyldig till allt som antyds i texten. Det har inget nytt sagts, bara framkommit att en skolanställd är medlem i en MC-klubb där alla enligt Gubb Jan Stigsson är kriminella. Klubb och föreningstillhörighet kan göra en till kriminell i Sverige. Varför drar Gubb Jan Stigsson sig för att dra in etnicitet också? Indirekt säger han ju att gör en så gör alla vilket då även kan appliceras på våldtäktsbenägna människor med annan hudfärg. Därav den provocerande rubriken som givetvis är lika sann som skämtjournalisten Gubb Jan Stigssons påståenden. Kanske är det hans sista halmstrå att gripa efter innan han förpassas ut i trovärdighetens kyla när det visar sig att han även hade fel om seriemördaren Thomas Quick som han byggt sin karriär på.

4 thoughts on “Alla Invandrare/Flyktingar Är Våldtäktsmän

 1. Märkligt är det att varken Mats eller Anitha har kommenterat det här. De kanske är rädda att deras bild av dig som meningsfrände ska förändras, så då väljer de att ignorera istället för att problematisera. F.ö. bra jämförelse, helt sjukt att någon ska bli anklagad för medlemskap i en förening. Känner trots allt igen mig lite i Mats tidigare utbrott om att jag skulle vara kommunist. =)

  En sak jag tänkt på, skulle du inte kunna köra med öppna kommentarer med kommentarsregler istället. Känns som att en eventuell diskussion bromsas av att du måste kontrollera allt och godkänna det. Bättre att radera idiotier som publicerats efteråt, men låta diskussionen ha sin gång. Vad tror du? Förresten gillar jag inte kommentarsfunktionen längre, svårt att dela in i stycken utan att texten grötar ihop sig om man skriver långt.

 2. Ett av de mest lästa inläggen denna vecka men någon respons blev det inte direkt. Ibland kan jag undra om människors tystnad är ett tyst medhåll eller en idiotförklaring. Jag antar att skillnaden är hårfin.

  Med fria kommentarer så ökar spammandet om viagra, nakna skolflickor, billiga lån och ryska trabanter. Skall se över vilka möjligheter det finns att begränsa sådant. Håller med om att det kanske kan vara frustrerande om man vill ge omedelbar respons.

 3. Till Dig Xamuel ! Tyvärr är det inte varje dag jag är ut på denna fantastiska maskin, och ej heller blir det att jag läser allt varje gång. Fårstår att Du gör en jämförelse av detta med MC-klubbar och flyktingar, och SD-anhängare och den nämnda journalisten, men då har Du fått mycket om bakfoten. Vad Du än säger och tycker, så står jag fast vid min övertygelse, Sverige har en alltför slapp invandringspolitik. Att vi har tusentals med uteliggare i vårt så välordnade land, samt pensionärer och barnfamiljer som har det mycket kämpigt att få det hela att gå ihop, tycks vara en bit av det verkliga Sverige som Du inte har en aning om. Vidare har vi en sjukvård som allt fortare utarmas, samt ett socialt skyddsnät som blir alltmer grovmaskigt för våra arbetslösa ungdomar. En arbetslös svensk ungdom kan man behandla hur respektlöst som man vill, och det gäller även många andra som sökt hjälp på Socialkontoret. Har många sanna historier att berätta för Dig,Xamuel, historier som skulle få Dig att bokstavligen gå i taket, om Du har den ideologi och människosyn som Du gör gällande när Du talar om våra invandrare, för visst är Du lika mån om alla i vårt avlånga land ? Eller är det med Dig som de flesta politiker,säger en sak men menar något annat ?

 4. Haha, Anitha, det är alltid lika kul att få repsons av dig. Ännu roligare blir det när du hela tiden måste göra det till en ”antingen eller”-historia. Invandringen måste inte ställas i motsats till allt hela tiden. Dina sk förklaringar är löjliga, eftersom de inte tar hänsyn till verkligheten. Invandringspolitiken har sina brister, visst, men förklaringen till Sveriges situation idag beror till mycket liten del på invandringen. Men istället för att jag ska behöva dra upp hela diskussionen från början råder jag dig att läsa kommentarerna till blogginlägget om ARGUS-rapporten.
  Jag känner också till flertalet historier från unga svenska män som har sökt hjälp på socialkontoret. Jag själv har varit en av dem, och har dessutom flera vänner som varit tvungna att söka hjälp därifrån. Men till skillnad från dig skyller jag inte de människoförnedrande besluten från empatilösa socialassistenter på invandrare eller invandringen. Tro inte att du är så himla världsvan till skillnad från alla andra, du är inte ensam om att ha nätverk och kontakter inom alla skikt av samhället.
  Men du kandiderar väl för SD? Kan inte du förklara hur finansieringen av hjärtdefibrillatorer i vart och vartannat hörn ska gå till? Och allt som måste tillkomma när så sker? Det är ju faktiskt den enda konkreta åsikten SD har förutom invandringen, så den måste du väl kunna besvara?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *