Varning För Komidsommar I Dala-Floda

I helgen är det bilutställning i Hagaparken. Ett evenemang som många ser fram emot och med det här vädret kommer att bli en förhoppningsvis mycket trevlig tillställning med mycket folk, många fina bilar. Men det är till min stora fasa även ”Komidsommarfest” i Dala-Floda. Mando Diao dyker upp för att framföra alster från den mycket finstämda plattan ”Strövtåg i hembygden”. Smakprov finns här på Youtube.

Komidsommar22.15 äntrar även Stikko-Per Larsson scenen och för den som inte vet, har han gjort en grym låt med titeln ”Mellan himlen och Hofors” vilket måste ses som den bästa musikaliska hyllningen om orten som gjorts.

 

Ja jag skrev till min stora fasa. En gång i tiden fick jag frågan om jag inte ville spontanresa till Dala-Floda för att fira komidsommar. Hade ingen aning om vad det var men att fira midsommar två gånger på ett år kunde ju aldrig vara fel tänkte jag. Vädret var ungefär som idag, vindstilla, stark sol och grönt och skönt. Vi anlände tidigt på förmiddagen och serverades ”traditionsenlig” frukost med tillhörande rusdrycker och efter det var det dags för lekar och samkväm. Strax efter lunch kunde ingen stå upp på egna ben och folk började somna i buskage, i solstolar eller där man råkade stå föll man ner. Alla som somnat i solen vet effekten och mot eftermiddagens slut och kvällens början haltade människor runt röda som kräftor av oprydande solsveda. Bland den värsta upplevelsen jag haft i både rus och solsveda så året efter tackade jag nej och har så gjort konsekvent vid frågan om det inte skulle vara trevligt med komidsommar i Dala-Floda…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *