Stort Strömavbrott I Hofors

Ett omfattande elavbrott drabbade Hofors (eventuellt även Storvik) sent igår kväll. För egen del noterade jag detta när klockradion plötsligt slocknade i sovrummet. Strax efter hördes förvånade röster från gatan vilket fick mig att titta ut och hela gatan vad svart, ja enligt sociala medier hela Hofors. Lite som Earth Hour, ni vet den där dagen då man slår av allt som förbrukar el under någon timme. Tror de flesta fann sig till ro och gjorde vad man ska, det vill säga ta det lugnt och leta upp de alternativa ljuskällorna och njut av stunden.

StrömavbrottJag vet inte hur länge elavbrottet varade, men enligt klockradion som står och blinkar bör det ha varit tillbaka strax före två i natt. Det ännu märkligare är att det denna morgon dessutom verkar vara något rejält fel på vattenförsörjningen. Som tur var hann det kokas kaffe innan det tog stopp. I skrivande stund har det ännu inte åtgärdats men jag hyser goda förhoppningar. Sommarpraktikanterna som ställt till det här lär få sig en skopa ovett under dagen misstänker jag…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *