Kvinnohemmet Rosen AB

Det är tre år sedan som de första inläggen om Kvinnohemmet Rosen AB i Storvik dök upp här på Hoforsbloggen. För att hänga med i svängarna så återfinns dessa i tur och ordning här:

Kvinnohemmet Rosen AB i Storvik Del 1

Kvinnohemmet Rosen AB Del 2

Kvinnohemmet Rosen – Nu med pratförbud i behandlingsplanerna

Som ni själva ser är det en verkligt het debatt som pågått där och jag tror inte jag har fått så många mejl som i just det ärendet. De flesta har haft innehållet att berätta om saker och ting människor upplevt som intagna eller som anställda eller som anhörig till någon som varit placerad på Kvinnohemmet Rosen. En följd av detta har även inneburit att kommentarer under tidningsartiklarna försvunnit, stängts ned och exakt varför media är så ovilliga att ta i detta finns det nog inget lätt svar på. Jag har vidarebefordrat mejl och information, kontakter men ingen större granskning har skett. Att det inte står rätt till på Kvinnohemmet Rosen AB och med ägaren Lena Stenberg, vittnar inte minst dessa bilder om. Dessa fick jag skickat till mig av en person som vistats på Rosen och som då bodde i ett utslussningsboende.

 Hej. Är en fd inskriven på Rosen. En tämligen missnöjd sådan. Har mycket att berätta. MYCKET.

Uppenbarligen tyckte personalen att det var lämpligt att förvara sekretessbelagda uppgifter i förrådet I MITT RUM, på utslusshuset.

Skickar ett par bilder, fotade eländet givetvis. Hör av dig, så berättar jag mer och skickar fler bilder.”

Rosen1” Föreståndaren nämner såväl för- som efternamn vid föreläsningar, då hon berättar om dessa kvinnors illafarande.”

Rosen2Om man drabbas av problematik i livet och kanske behöver livsnödvändig hjälp och stöd, förtjänar väl ändå detta absolut högsta sekretess? Vad mejlavsändaren beskriver är känsliga uppgifter i kartonger som i princip vem som helst som bor på utslussningsboendet kan ha som kvällslektyr. Det här är ju bara en liten del i alla de missförhållanden som sker och har hänt på Kvinnohemmet Rosen i Storvik. Det är dessutom antagligen bara ringarna på vattnet ovanför detta gigantiska isberg som det är omöjligt att ens skrapa på i sin omfattning. Att det dessutom är en känslig fråga vittnar inte bara de informativa mejlen som jag fått om, det har kommit åtskilliga påstötningar att Hoforsbloggen inte ska skriva om det här, skall plocka bort kommentarer och rent falska uppgifter där det framförts hot att om jag inte raderar detta så kommer det att polisanmälas.

Till ansvarig för: Hoforsbloggen
Jag vill be dig vänligst ta bort två inlägg
gjorda av Michael Andreen 
d. 27. mars 2013 kl. 12.52 och 15.54 samma dag. Också slutet på 
Jenffas svar där hon nämner mig. Detta
är under spalt om Kvinnohemmet 
Rosen. 
Till din information är dessa inlägg
redan Polisanmälda.”

Mitt svar:

Hej! Jag har skickat ett mejl till Michael Andren via de kontaktuppgifter han skrev ut.

Jag återkommer vid hans svar, tills dess blir inget förändrat i kommentarsfältet.

Är det dessutom polisärende, är det bättre att det inte har förändrats,

lagts till eller dragits ifrån och dom får kontakta mig för eventuell bevisföring skall säkras.”

 Ytterligare mejl:

Bevisföringen har ägt rum, så du kan lugnt ta det borta. Jag trodde inte att det
var Micaels att bestämma, men enbart ditt ansvar att censuera när vad sägs på
blogget går över alla gränser.”

Och ännu ett svar:

Ja när polismyndigheten har meddelat detta, bevisföringen består av lite mer än
själva inlägget om det skall vara effektivt, ip-nummer och nyttjad mejladress
till exempel, det har vare sig du eller dom tillgång till utan att jag tillåter
det. Extremt viktigt för ett ärende att det inte förändras tills detta säkrats,
håller du inte med. Annars kan du ge mig ärendenummer hos polismyndighet så hör
jag av mig till dom och skickar alla uppgifter som behövs och sedan ta bort det.”

 Det fanns ingen polisanmälan, bara ett försök att utöva påtryckningar för att rensa bland åsikter och kommentarer i debatten. Mejlavsändaren kröp sedan under en sten och försvann. Det är många som hoppas att detta inte skall granskas och som ni själva kan se under kommentarerna till de berörda inläggen, pågick det under en period en ofantlig kampanj att smutskasta andra som berättat om sina obehagliga upplevelser av Kvinnohemmet Rosen. Många skrivna under olika namn, olika mejladresser men från samma IP-nummer. Hur det skall tolkas får ni avgöra själva. Historien kommer inte försvinna, tvärtom har det under den gångna veckan tagit ny inriktning. I lokaltidningen för Hudiksvall återfinns följande:
1Artikeln i sin helhet:
2

Det är som ni förstår en härva utan dess like och börjar nu verksamheten granskas så kommer det att rulla huvuden på löpande band, redan nu pågår vad jag förstått en rejäl insats för skadebegränsning enbart i Hudiksvalls kommun där ingen vill vara sist att stå till svars för alla oegentligheter. Sista ordet är garanterat inte skrivet i den här frågan. Sedan har det ställts frågor om vad mina motiv med att belysa det här egentligen skulle ha för betydelse. När jag våren 2010 fick ta del av ganska vidriga historier, väcktes bara en rejäl avsky. Att läsa kommentarerna under de fåtal artiklar som egentligen borde ha blivit spaltmil väcker nyfikenhet. Är det inte meningen att behandlingshem skall hjälpa människor på traven och inte ställa till ännu mera helvete? Att det dessutom styrs av en person som nyttjar en mycket selektiv vård beroende på om man gör henne till lags eller inte känns oerhört fel. Även det stora mysteriet att så många myndigheter, beslutsfattare och journalister på lokaltidningar, kvällstidningar och TV konstaterar att det pågår oegentligheter men väljer att inte röra det ens med tång, ja med vissa undantag.

One thought on “Kvinnohemmet Rosen AB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *