Amerikanerna Har Anlänt

En tidig resa ner till Arlanda avslutade denna veckas skytteltrafik som ledare i Hofors HC ägnat sig åt. 10.15 landade planet från Berlin med en riktigt trött Tyler Schofield som tyvärr inte fått mycket vila under resan över Atlanten.

e

Strax efter lunch kunde Hofors känna sig berikad med den femte Amerikanaren/Kanadensaren denna vecka och invånarantalet har alltså stigit med fem i kommunen. På plats under veckan har det även funnits föräldrar till två spelare som verkligen kan sägas ha ägnat sig åt idrottsturim. För Tyler blev det ett kärt återseende med Asa Lipsie på Foto-Johans butik. Dessa två unga herrar spelade nämligen ihop förra säsongen trots att den ena är från Texas och den andre från Michigan. Onekligen rör ishockeyspelare på sig en hel del. Efter att ha installerats i sin nya bostad väntade lunch och någon timmes vila innan samling vid Hofors ishall för vidare färd till Sandviken där HHC huserar för andra veckan i väntan på egen is här hemma.

d

Några av spelarna ordentligt jetlaggade fortfarande, men det såg mycket bra ut på isen under kvällens övningar. Här syns Schofield utövandes sin backsyssla.

gPå isen var givetvis de klassiska Hoforsprodukterna med bland annat Mattias Olsson.

fEfter en timmes träning var det nog en känsla av lättnad för de nyanlända spelarna. Det kommer ta sin tid att lära känna Hofors, resten av laget och drillas i form för nya stordåd denna säsong. När det kommer till ishockey så sade en av föräldrarna under en middag i veckan att ”Det spelar ingen roll var ishockeyspelare kommer ifrån eller har för bakgrund, kasta ut en puck på isen så snackar dom samma språk”. Han har så rätt. Vi får hoppas att idrottskommunen Hofors inser vilken potential detta projekt med utländska spelare har och att hela orten välkomnar dem med öppna armar. Trots allt har de korsat Atlanten för att spela i våra färger och till stora delar för oss.

aNästa vecka beräknas det anlända ytterligare spelare med samma ursprung och totalt räknas Hofors utökas med 8 nya Transatlanter till kommande säsong. Redan på tisdag så blir det besök på Björkhagsskolan för att diskutera skolgång med svenska som huvudämne.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *