Lärare Som Löper Amok & Skola Som Riskerar Ytterligare Försämring

Vi skall fortsätta dagens bloggflöde på ämnet skola och lärare. På Värnaskolan är det allt annat än frid och fröjd i relationerna mellan skoleleverna och vissa lärare. På TV4 och lokalnyheterna denna morgon berättar man om att en lärare polisanmälts och flertalet föräldrar idag håller sina barn hemma från skolan i väntan på att rektor och skolchef skall agera mot en polisanmäld lärare. Gefle Dagblad berättar om att minst två föräldrar polisanmält läraren efter att denne under måndagen låst in ett antal elever i ett omklädningsrum och i ett annat fall där en elev uppvisat blåmärken efter kontakt med samme lärare.

11Allt detta uppdagades under ett föräldramöte under måndagskvällen och igår tisdag, samlades åter föräldrar och skolchefen Agnetha Dahlqvist för att diskutera situationen. Enligt uppgifter var det upprörda känslor när föräldrarna informerades om att läraren inte stängts av i avvaktan på utredning om vad som egentligen hänt. I det här fallet skall vi minnas vilket rabalder det blev när fritidspedagogen Michael Ohlsson tvingades bort ifrån skolan och istället placerades som kommunens interna postman. Då agerade man snabbt. Under mötet igår framkom det uppgifter att läraren varit inblandade i olika incidenter under nästan 15 års tid. Varför har ingen agerat??

 

Skolchefen Agnetha Dahlqvist menade att hon inte nåtts av något bekymmersamt gällande den aktuella läraren. Inte hört något från lärarens kollegor eller förstått att det varit flera problem. Bland annat ska läraren ha tvingat ett barn med brutet revben att delta i gymnastiken, slagit en annan med ett par simfötter, vilket skolans ansvariga varit medvetna om men ändå valt att låta läraren fortsätta arbete.

 

Det intressanta i sammanhanget är också att man först uppgett att läraren varit avstängd, sedan ändrat sig till att den berörda klassen från måndagens incident, skulle ”slippa” läraren i undervisning tills saken utretts. Skolchefen Agnetha Dahlqvist uppges inte ha varit tillgänglig för att svara på frågor från Gefle Dagblads utsände journalist som var på plats utanför mötet under gårdagskvällen.

 

Kanske skulle man ha passat på att fråga henne vad som sker i samband med det möte som Barn och ungdomsnämnden hade igår. Där skulle man bland annat diskutera eventuella neddragningar på just skola vilket ni kunde läsa om på Hoforsbloggen förra veckan. Kontentan av det mötet kan ni läsa om via Arbetarbladet och Gefle Dagblad. Bland annat att nämndens ledamöter hotar med att ställa sina platser till förfogande:

”På tisdagen diskuterade barn- och utbildningsnämnden kommande budget och ledamöterna visade sig ha samma åsikt som tjänstemännen, det vill säga att förslagen inte går att genomföra.

I ett kort skrivelse från en enig nämnd står det:

Nämndens ledamöter påpekar att om förslaget till neddragningar genomförs kan ledamöterna i barn- och utbildningsnämnden inte ansvara för den totala utvecklingen av verksamheten inom nämndens ansvarsområden.”

Då kan ni väl heller inte sitta kvar som ledamöter?         

– Nej. Det går inte att genomföra de här förslagen eftersom vi då inte kan bedriva en skola i enlighet med lagen, säger Linda-Marie Antilla.”

 

Hoforsbloggen anser att det vore ytterst tragiskt om man gör neddragningar på skolorna som bevisligen behöver mer resurser och mer tillsyn för att skydda barnen från aggressiva lärare och ge dem en bättre utbildning. Barnen alltså, även om obekräftade uppgifter säger att läraren inte har fullgod kompetens för sin anställning.

2 thoughts on “Lärare Som Löper Amok & Skola Som Riskerar Ytterligare Försämring

  1. Detta är ju lite roligt. Micke Olsson som visade en musikvideo på skolan fick gå direkt men en lärare som bevisligen tuktar sina elever med våld går bra det tydligen. Visar återigen vilken urkass kommunledning vi har.

  2. Man ryser, det verkar som vi flyttats tillbaka till 50 talet igen. Jag genomled 4 terminer i Hosjö Skola med en sadist som inte bara var lärare utan han styrde hela Vika Socken med järnhand. Kantorn ville han kallas då han ”bara” var folkskollärare. Då jag kom till Kyrkskolan hade han avancerat till ”Överlärare”och under min tid där blev det att kalla honom ”Rektorn”. Sosse var han också. Bara det gjorde att man mådde illa varje skoldag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *