Fiskslakt Vid Hubo/Långsjön

Både Gefle Dagblad och Arbetarbladet skriver om en märklig upptäckt vid Hubo/Långsjön.

Förra helgen hölls det fisketävling i Långsjön i Hofors. Under förra veckan satte därför Hugbo-Långsjöns fiskeföreningen ut 350 kilo regnbågsöring. Men i lördags morse när det var dags att börja tävla gjordes ett oönskat fynd intill sjön.

– Vi hittade 49 fiskhuvuden, det motsvarar cirka 80 kilo regnbågsöring. Vi hade stängt sjön från onsdag kväll till lördag morgon så det måste ha skett någon gång under den tiden, säger Urban Henriksen, medlem i föreningen.

Den tjuvfiskade fångsten ska enligt honom vara värd 5 000 kronor. Men det är inte föreningen som drabbas menar Urban Henriksen.

– Det är inte från oss tjuvfiskarna stjäl. Det är från dem som är med i tävlingen och betalat avgift och från dem som har löst fiskekort.”

l1Exakt vad det här rör sig om skulle ju vara oerhört intressant att veta. Även om jag personligen inte är speciellt förtjust i den formens fiske är det riktigt vidrigt gjort mot entusiasterna som fått sjön och fisket att bli en attraktiv fiskeattraktion.

3 thoughts on “Fiskslakt Vid Hubo/Långsjön

  1. Jag tror inte man ska skylla detta på något folkslag som snor lingon. Det är ju inte bara att åka dit med ett bambuspö och dra upp 50 fisk. Det finns inte heller någon båt vid sjön man kan ta och åka ut med för att lägga nät. Man måste även ha koll på när sjön är avstängd för att veta när man kan slå till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *