Var Finns Stålhanes Konstverk ”Spel”?

Andra lösa trådar att knyta ihop är det inlägg som jag postade om offentlig konst i Hofors. Där nämnde signaturen ”Matte” konstnären Carl Harry Stålhane och ett konstverk som tydligen skall ha dolts bakom en vägg för ett antal år sedan.

konst1I samma bok som visar aktiviteten vid hoppbacken återfinns konstverket och då minns jag det.

20131002_115808Det heter ”Spel” och tillverkades 1966 vid AB Rörstrands Porslinsfabriker i Lidköping.

Olika typer av redskap har komponerats till symboler för spelet genom tiderna, materialet är högbränt stengods med färger av metaller, metalloxider och västgötaleror

Nu har jag inte varit i Hoforshallen på brutalt länge, men stämmer det att man helt enkelt gömt det här bakom en vägg är det ju en smärre skandal. Istället för att gömma det kanske det skulle säljas och betala lite underskott i Hofors kommun. Rörstrand ska väl inbringa en och annan krona misstänker jag. Är det verkligen gömt bakom en vägg?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *