Första Trepoängaren För Hofors HC

Igår var det dags för andra omgången av seriespel i Division 2 Västra A. Som bekant fick inte Hofors HC någon lysande start på seriespelet då man förra fredagen föll mot IK Sätra i hemmapremiären. Och visst var det ett revanschsuget gäng som satte sig i bussen ner mot Smedjebacken och Ovakohallen.

1HHC öppnar matchen redan efter en minut spelad och 0-1 genom nyförvärvet Tomas Rosén var ett faktum.  1-1 kommer efter drygt 4 minuter och sen är första perioden märkligt nog Smedjebackens tillställning. Man lyckas få in 2-1, 3-1 båda genom powerplay innan perioden är slut och det är ett smått skakat Hofors som trots bra spel får se sig omkörda. I andra perioden går man ut hårt och de första 5 minuterna ger 3-2, 3-3. Hofors fullkomligt dominerar motståndarnas planhalva innan orken ger med sig. Perioden slutar 3-3.

 

I tredje perioden vill man så gärna ha de här tre poängen. 02.57 sätter HHC 3-4 genom David Jansson och 3-5 något senare genom Adam Engholm. Smedjebacken kontrar med 4-5, men backjätten Andreas Eriksson i Hofors gör 4-6. Smedjebacken plockar ut sin målvakt och kämpar med ett öppet mål i ryggen och lyckas få till 5-6. Sedan ljuder slutsignalen och Hofors har med nöd och näppe tagit sina första tre poäng och lämnat jumboplatsen efter två omgångar.

2Kanske inte den skönaste vinsten jag sett med Hofors HC, men en vinst är en vinst och i slutänden kommer det bara vara tre poäng som införskaffades för fortsatt serielunk.

Arbetarbladet:

” Med tanke på det var det starkt att komma tillbaka och vända på matchen, sa tränaren Mikael Holmqvist efter segern med 6–5.

Som helhet gjorde Hofors ingen bra match men visade i alla fall moral och vilja. Tre poäng borta var också det viktigaste den här kvällen.

– Det tar vi med oss även om vi måste spela bättre än så här, sa Holmqvist.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *