Arne Evertsson Folkpartiet: Spara inte pengar på skola/förskola

FramtidHofors.se har Arne Evertsson gjort ett debattinlägg gällande skolväsendet i Hofors kommun.

All min livserfarenhet säger mig att det är fel tillfälle att spara på skolans resurser just nu. Kommunen får en anhörighetsinvandring under den här perioden vilket kan öka antalet skolelever med 5 procent. Långsiktigt är detta positivt för kommunen men på kort sikt skapar detta kostnader inom skolan. Detta kan också innebära ett antal instegsjobb i skolans värld, vilket vore värdefullt.

I dagsläget rekryterar Hofors Kommun en stor del av lärarkåren från angränsande kommuner. Inom en två års period blir rekryteringen ännu svårare. Bristen på lärare kommer att utvisa sig väldigt snabbt och att då få lärare som är beredda att pendla till en kommun som inte satsar på skolan är en utopi.” Debattinlägget i sin helhet.

 

En viktig fråga som kommer att vara betydande i kommande val och där sittande majoritet inte verkar intressera sig nämnvärt eftersom man ens överväger att dra ner på skolor och förskolor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *