Efterlysning: Inbrottstjuvar Vid Hinsen/Korså Bruk

Som jag nämnde tidigare så har en person råkat ut för ett inbrott i sin sommarstuga vid Hinsen/Korså Bruk norr om Hofors. Jag misstänker att när man begår sådana här brott kan en av reglerna vara att se efter om man verkligen är ensam på platsen, att någon inte sitter och observerar det som sägs eller görs. Just dom här tjuvarna hade inte den rutinen. Ägaren är väldigt angelägen att få tag i de här personerna och ni kommer i kontakt med honom via Hoforsbloggens mejl under fliken kontaktuppgifter. Jag har valt att till en början maskera bilderna, ägaren hyser nämligen goda förhoppningar att inbrottstjuvarna själva kommer att få vetskap om att någon dokumenterade brottet och kontaktar honom personligen för att ”göra upp i godo” och att de stulna föremålen kommer tillbaka samt att kostnader för det som förstördes ersätts.  Så godhjärtad skulle flertalet inte vara, men ägaren väljer att göra det på det sättet till en början.

 

Inbrottet skedde alltså i tisdags den 5 november. Runt 20-tiden anlände  två personer och en hund. En man och en kvinna. Man började med att se sig om vid uthus och bastu. Klippte där sönder låset med bultsax.

aHär syns kvinnan bärandes på en bultsax på väg mot huvudstugan. Hon bar pannlampa. Till höger syns även hunden.

d  bMannen med dom rutiga byxorna och sin ficklampa. Strax efter klippte man sönder låsbygeln och kunde på det sättet ta sig in i huset.

cJust dom rutiga byxorna har betydelse. För det första vem i hellskotta klär sig i rutiga byxor när man begår inbrott på 2000-talet? Har byxorna setts i trakten minns man dem säkerligen. Personen som observerade tjuvarna beskrev byxorna som ljusbrunaktiga/beigea. Hela inbrottet tar runt 1-20 minuter. Med sig från platsen tar man bland annat med sig av familjens barns saker. Är det någon boende i trakten, Korså Bruk som sett dom här två eller vet var dom hör hemma så kontakta via uppgifterna som angavs i början av inlägget. Jag har en ganska god känsla av att tjuvarna själva kommer att läsa det här inom kort. Var bussiga att lämna tillbaka sakerna och betala kostnaderna för det förstörda. Nästa steg är att hänga ut era ansikten offentligt. Både via Facebook och Hoforsbloggen.

 

12 thoughts on “Efterlysning: Inbrottstjuvar Vid Hinsen/Korså Bruk

  1. Lägg ut deras ansikten direkt vet ja..bra & veta vilka det kan vara så man kan hålla koll då far och mor min har stuga där uppe också.

  2. Hunden kan vara ett nog så bra sätt att identifiera skurkarna. Kanske är det samma skithögar som stal julklapparna för en bekants barnbarn 2012. Dom bor på Rönningen och hade inbrott några dar före julafton.

  3. Ähhhh va fan har inte de som gjort detta redan fått en ärlig chans??? (Att ge fan i o göra det helt enkelt)
    Vad f

  4. Clowner på cirkus brukar bära rutiga byxor, så detta kanske är en clown på rymmen? Clowner gillar ju publik och strålkastarens skeen som sagt var! 🙂

  5. Intressant! Nu blir det väl livat på Stockholmarna när de får påhälsning i sin nya förort!
    Synd att dessa dom tidigare skrivit chokladdoftande cirkusapor inte kan skilja på ditt och mitt. Bäst att låsa och vakta sina tillhörigheter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *