Polisen Söker Nu Inbrottstjuvarna Vid Hinsen/Korså Bruk

Sedan inlägget med bilderna på inbrottstjuvarna vid Hinsen/Korså Bruk publicerades i det här inlägget, har över 3000 personer läst inlägget, det har delats över 100 gånger via sociala medier som till exempel Facebook. Händelsen är numera polisanmäld och det är polisen i Dalarna som utreder inbrottet. I vanliga fall hade ett ärende av den här karaktären antagligen hamnat i en hög där man efter en tid avskriver ärendet i brist på spaningsuppslag. Men tack vare att det finns bilder och en del andra observationer så verkar det som att det inte hamnar i skräphögen direkt.

Gefle Dagblad skriver:

Polisen har fått tillgång till bilder som bland annat visar hur ett hänglås bryts upp med hjälp av något som kan vara en bultsax, detta enligt uppgifter på den lokala nätsidan Hoforsbloggen. Enligt Paul Granholm på polisen i Falun, som utreder ärendet, gör bilderna att chansen att hitta gärningsmännen ökar betydligt.

– Ja, om det går att få fram vilka det här är så borde möjligheterna vara ganska hyfsade, säger han.”

Falunb

Det har spekulerats i mer eller mindre fantasifulla förslag över vilka tjuvarna kan vara och var dom är hemmahörande. Enligt obekräftade uppgifter finns en polis med mycket lokal kännedom med i utredningen. Möjligen kan detta underlätta i sökandet efter inbrottstjuvarna. En del intressanta namn ska också ha delgetts polisen enligt andra uppgifter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *