Oklokt Beslut

En bowlinghall vurmar man för, men konsekvenser för kvinnor och barn är inte lika viktigt, i synnerhet om man tänker sig att integrationen också skall fungera. Hur skall man annars tolka att kommunen nekar ett kommunalt stöd på 240 tusen kronor till kvinnojouren Rosen i Hofors? (OBS!! Ej att förväxla med den sektliknande verksamheten på kvinnohemmet Rosen i Storvik som det skrivits om på Hoforsbloggen)

Trots att föreningen har fått bidraget i 13 år, avslogs deras ansökan nu utan förklaring.

– Vi kommer inte att klara oss utan bidraget. Om vi inte finns kvar kommer exempelvis misshandlade och utsatta kvinnor behöva ta bussen till Sandviken, säger ordförande Karin Rönn.”

Det var till och med lågt för att komma från politiskt håll i Hofors.

3 thoughts on “Oklokt Beslut

 1. Kvinnojouren har sitt ursprung i hur människor såg och förstod att misshandlade kvinnor behöver hjälp och skydd. Det här bygger till viss del på ideella krafter (2000timmar/år) samtidigt som den offentliga sektorn tagit ett visst ekonomiskt ansvar (240.000:-/år). Socialtjänstlagen säger tydligt att kommunerna har ett ansvar för utsatta kvinnor och barn. Det ska vi i Hofors leva upp till! Idag har vi en väl fungerande kvinnojour och den ska vi vara stolt över och fortsätta utveckla.

  Ex. genomförda stödåtgärder Januari-Juni 2013
  Stödsamtal 133 st
  Övriga samtal 60 st
  Stöd vid rättegång 3 st
  Stöd vid myndighetsbesök 14 st
  Hembesök 4 st
  Övrigt stöd 33 st
  Stöd vid telefonkontakt 24 st
  Stöd genom mejl eller sms 14 st
  Skyddat boende 7 st personer

  Kostnaden för kvinnojouren (240.000:-) spars inte in genom en nedläggning, kostnaden över med ett högre belopp hos IFO.

 2. Tack Arne äntligen en politiker som har satt sig in i vad vi på Kvinnojouren gör. Vi får nu hoppas att socialnämnden tar sitt förnuft till fånga och inte ”köper” platser från Sandvikens kvinnojour utan att vi får fortfarande jobba med Rosen i Hofors. Den behövs verkligen, och tyvärr mer och mer.

 3. Jag tycker det är förjävligt rent ut sagt.
  Vi behöver en kvinnojour HÄR, i Hofors. Inte i Sandviken! De utsatta människor som behöver hjälp ska få hjälp nu, inte imorgon! Att de ska behöva be om bidrag från IFO kan jag heller inte förstå.
  Individ och familjeomsorgen?
  Det mest logiska borde vara att pengarna kommer direkt från socialnämnden. Det är ingen idrottsförening vi pratar om här utan det är i vissa fall en fråga om liv och död. En insats som förändrar liv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *